كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد اظهاركرد: از آنجایی که خیار شور درصد نمک بالایی دارند نباید به مقدار زیاد و به طور مداوم مصرف شوند زیرا مصرف زیاد نمک خطر ابتلا به افزایش فشار خون  را زیاد می کند.

علي اكبركمالي اردكاني در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی  يزد افزود: متاسفانه برخی از تولید کنندگان اصول بهداشتی را در تهیه خیار شور تخمیری رعایت نمي كنند. به عنوان مثال خیارها را بدون شستشو و همراه گل و لای و انواع آلودگی در ظرف می ریزند یا از ظرف کاملا" غیر بهداشتی و بعضا" ظروفی که قبلا" حاوی مواد شیمیایی و خطرناک بوده است بدون هیچگونه شستشو یا از دبه هایی که از مواد بازیافتی تهیه شده است استفاده می کنند یا از نمک های فاقد پروانه ساخت استفاده می نمایند و یا اینکه کارگران در فرآیند تولید، اصول بهداشت فردی را رعایت نمی نمایند .

وي توصيه كرد: هنگام خرید خیار شور، از خیارشورهای دارای پروانه ساخت یا خیارشورهای تخمیری که دارای مجوز بهداشتی هستند استفاده کنید .

كمالي عنوان كرد: خیار شورهای تخمیری باید دارای برچسبی باشند که حاوی مشخصات کالا شامل مجوز بهداشتی، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء و آدرس باشند.

كارشناس صنايع غذايي دانشگاه علوم پزشكي يزد در ادامه متذكرشد: افراد توجه داشته باشند موقع خرید خيارشور به ظروف مورد استقاده توجه کرده که از مواد درجه یک ساخته شده باشد (دبه های درجه دو معمولا" کدر و غیر سفید رنگ هستند) .

وي توصيه كرد:  از خریداری خیارشورهایی که در ظروف بسیار بزرگ ( 70 - 60 لیتری ) نگهداری می شوند اجتناب شود.

كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد همچنين توصيه كرد: در زمان خرید توجه شود فروشنده در شرایطی بهداشتی خیار شور را عرضه نماید و در صورتیکه محصول کپک زده است یا با دست اقدام به تخلیه آن می کند از خریداری خودداری کنید .

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا