کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد از روزهای‌ 26 تا 28 شهریورماه، اردوی سه‌ روزه‌ی فرهنگی، هنری و ادبی با موضوع 'هم‌نوا با طبیعت' را برای بیش از 60 نفر از اعضای فعال گروه سنی 'د' مراکز فرهنگی هنری استان در اردوگاه 'شهید فهمیده' بنادک‌ سادات برگزار کرد.

گزارش روابط عمومی اداره‌کل کانون استان یزد، صبح روز 26 شهریورماه اعضای دعوت شده به اردو تا ساعت 9:30 به شهرستان مهریز و اردوگاه بنادک‌ سادات، رسیدند.

گشایش اردوی فرهنگی هنری ادبی دختران نوجوان کانون استان یزد با عنوان"هم‌نوا با طبیعت"
آیین گشایش اردوی دختران فعال نوجوان کانون استان یزد با عنوان 'هم‌نوا با طبیعت' با پیام تلفنی فضلی، معاون فرهنگی کانون هم‌صدا شد.
به اعتقاد مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد، شرکت در اردو به شناخت بیشتر و رشد شخصیت افراد کمک خواهد کرد. در این فضا، ضعف‌ها و قوت‌ها، استعدادها و علایق افراد در کارهای جمعی آشکار می‌شود، ارزش اخلاقی و انگیزه‌ی مشارکت نیز رشد می‌کند. در واقع شرکت در یک اردو، تمرین زندگی در اجتماعات بزرگ‌تر است زیرا که حس مسوولیت‌‌‌پذیری را تقویت می‌کند.
در بخشی از این برنامه، با محسن فضلی، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور ارتباط تلفنی برقرار شد.
وی اردو برای بچه‌ها را زندگی جمعی کنار یکدیگر معرفی کرد و خاطرنشان ساخت: امیدواریم این اردو برای اعضای شرکت‌کننده، تجربه و دانش کافی به ارمغان بیاورد. این در حالی است که ملکی در گفت‌وگو با "رادیو طبیعت" رادیو ویژه‌ی اردو، عصر همان روز در تماس تلفنی با کارشناس معاونت فرهنگی و مسوول اردوهای کانون کشور اعضای دختر نوجوان مراکز فرهنگی هنری کانون استان یزد را "دختران آفتاب" لقب داد و گفت: شما دختران نوجوان هرکدام یک خورشید هستید و روزی خواهد آمد که تاریخ این کشور را سربلند رقم بزنید.
 اجرای قطعات "نمره هفت"، "کلاغ عاشق"، "یکی بود یکی نبود"، "تاب تاب هم‌بازی" و "گربه و کفتر" توسط گروه موسیقی "خورشید" کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد نیز از بخش‌های شاد آیین گشایش ابن اردو بود. در پایان گروه‌های مختلف اعضا برای حضور در کارگاه‌های مختلف فرهنگی هنری و ادبی انتخاب شدند.  
 آموزش‌های گروه هلال‌احمر حاضر در اردو نیز شامل آموزش چادرزنی با انواع گره‌، کمک‌های اولیه، فشارسنجی و معرفی ابزار و وسایل کمک‌های اولیه توسط امدادگران در دو نوبت صبح و عصر در اولین روز اردو، برگزار شد.
طبیعت‌گردی، زیارت و دفاع مقدس، عناوین برنامه‌های صبح دومین روز اردوی کانون استان یزد
صبح روز دوم برنامه‌ی اردوی استانی دختران نوجوان کانون استان یزد با طبیعت‌گردی اعضای اردو آغاز شد. در این پیاده‌روی دسته‌جمعی، عباسعلی دانافر، مدیرکل کانون استان یزد و محمدرضا کلانتری سرچشمه، متخصص زمین‌شناسی و سنگ‌شناسی و پژوهش‌گر و نویسنده‌ی دفاع مقدس، اعضای فعال مراکز فرهنگی هنری کانون استان یزد را همراهی ‌کردند. این پیاده‌روی مفرح، حد فاصل اردوگاه شهید فهمیده و امام‌زاده سید‌شمس‌الدین بنادک‌سادات بود که با نظم و هماهنگی مربیان و کارشناسان انجام شد.
محمدرضا کلانتری سرچشمه، مهمان اردو و هم‌سفر پیاده‌روی اعضا در بخشی از این برنامه گفت: طبیعت، زبان خاص خودش را دارد و ما اگر با دقت به طبیعت نگاه کنیم، زبان آن را درک خواهیم کرد.
وی که در زمینه‌ی سنگ‌های گرانیتی شیرکوه پژوهش کرده است، خاطرنشان ساخت: قدمت این سنگ‌ها 175 میلیون سال است. سنگ‌های رسوبی که اگر به دقت به آن‌ها نگاه کنید، می توانید فسیل آن‌ها را ببینید.
وی درخصوص سنگ‌ها و چگالی آن‌ها توضیحاتی داد و با نشان‌دادن چند سنگ، نوع آن‌ها را برای اعضا تشریح کرد.
ادامه مسیر این طبیعت‌گردی به زیارت شمس‌الدین بنادک‌ سادات گره خورد تا حال و هوای اردو بیش از پیش معنوی شود.
بخشی از این برنامه با موضوع دفاع مقدس بود.
اعضای فرهنگی هنری ادبی کانون استان یزد پس از بازگشت به اردوگاه، به دیدن اسلاید عکس‌های نونهالان دفاع مقدس دعوت شدند. این تصاویر، محتوای کتابی است که درخصوص مقاومت نوجوانان دفاع مقدس در برابر دشمن بعثی، با همکاری مشترک محمدرضا کلانتری سرچشمه و محمدرضا آخوندی معاون فرهنگی کانون استان یزد، تدوین شده و به‌زودی چاپ خواهد شد.
کلانتری در بین صحبت‌های خود با توجه به هم‌آستانه بودن اردوی استانی یزد با هفته‌ی دفاع مقدس به‌عنوان اردوگاه که با نام "شهید فهمیده" مزین است، گریزی زد و تصریح کرد: شهید فهمیده اسطوره‌ی دفاع مقدس بود و آن‌چه دفاع مقدس را زیبا کرد، اخلاص، فداکاری و هم‌دلی مردم ما برای حفظ و تعالی دین و کیان کشور بود.
کلانتری، هرکدام از عکس‌های اسلاید به نمایش درآمده را تشریح کرد و دو کتاب "بچه‌های جنگ" (پنج جلد) از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و "شب‌های بمباران" از انتشارات حوزه‌هنری با موضوع خاطرات نوجوانان از حادثه‌ی جنگ را معرفی کرد.
وی ادامه داد: جنگ برای همه قشرهای جامعه تاثیرگذار است حتی تاثیر خود را بر کودکان به دنیا نیامده نیز خواهد گذاشت. در دوران دفاع مقدس، نوجوانان این سرزمین با سماجت سعی می‌کردند خود را به جبهه‌ها برسانند.
آفرینش آثار فرهنگی، ادبی و هنری هم‌نوا با طبیعت، حاصل برگزاری کارگاه‌های خلاق در دومین روز اردو
حاصل برگزاری کارگاه‌های دومین روز اردوی اعضای استان یزد با عنوان 'هم‌نوا با طبیعت' آفرینش آثار فرهنگی، هنری و ادبی اعضای خلاق شرکت‌کننده در این اردو بود.
کارگاه‌های شعر، نمایش خلاق، کاردستی و نقاشی، صبح روز دوم در فضای باز اردوگاه شهید فهمیده با اشتیاق اعضا و همراهی مربیان برگزار شد. عباسعلی دانافر، مدیرکل کانون استان و طیبه اعتمادی، کارشناس ناظر اردو با همراهی فرزانه فرازمند، مدیر اجرایی و مریم حیدری کارشناس فرهنگی  این اردوی استانی از این کارگاه‌ها بازدید کردند.
کارگاه شعر با موضوع "شعر، نگاه و دیگر هیچ" با نمونه شعرهای مرتبط و با مشارکت 20 نفر از اعضای علاقه‌مند به شعر تشکیل شد. در کارگاه داستان اعضا یافته‌های طبیعی که اعضا در اولین برنامه‌ی طبیعت‌گردی اردو جمع‌آوری کرده بودند را به این کارگاه آورده بودند. این یافته‌ها تلنگری برای خلق آثار ادبی اعضا شد.
سه کارگاه کاردستی با محوریت کار با دوریختنی‌ها، ظروف یک‌بار مصرف، شانه‌ی تخم‌مرغ و مقوارنگی همراه با یافته‌های اعضای از طبیعت که 28 نفر از اعضای شرکت‌کننده در اردو ساخته‌های دست خود مانند ماسک‌ها، گل‌های کاغذی و جانوران ارائه دادند.
کارگاه نمایش خلاق نیز با حضور 14عضو در این اردو، فعال بود.  در کارگاه نقاشی 8 نفر از اعضای اردو، آثار رنگارنگی با موضوع "یک روز با خانواده در طبیعت" ساختند.
17 نفر از اعضا نیز در کارگاه عکاسی با دوربین‌های خود، لحظه‌های اردوگاه را شکار کردند.
کارگاه‌های فرهنگی، هنری و ادبی در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار شد و بعد از نماز و ناهار، بخش بازی و سرگرمی اردو با همکاری مربیان و اعضای شرکت‌کننده پیوند خورد. بازی‌های طناب‌کشی، وسطی، دارت، والیبال و بدمیتون، از بازی‌هایی بود که شور و نشاط مضاعفی برای اعضا در اردو ایجاد کرد.
نماز جماعت روز دوم اردو با امامت حجه‌الاسلام حصاری برگزار شد، وی در بین نماز ظهر و عصر در خصوص موضوع اردو "هم‌نوا با طبیعت" گفت: انسان از همان ابتدای خلقت برای برطرف کردن نیارهای خود از طبیعت ایده گرفته است و خداوند به بنده‌هایش توصیه کرده تا در طبیعت گردش کنند و این یعنی هم‌نوایی با طبیعت که نگاه کردن به آن، انسان را شاد می‌کند و همان‌طور که ما به واسطه‌ی طبیعت شاد می‌شویم و از آن استفاده می‌کنیم بنابراین باید از آن مواظبت کنیم. 
جشن شبانگاهی اجرای حاصل فرایند کارگاه‌های فرهنگی، هنری و ادبی اردو
در جشن شبانگاهی روز دوم، حاصل فرایند کارگاه‌های فرهنگی، هنری و ادبی اردو، 5 نمایش خلاق، 2 اثر شعر و 3 اثر داستان، نمایشگاه دیجیتال عکس‌ها، نقاشی‌ها و کاردستی‌های برگزیده‌‌ی اعضای استان بود که به اجرا درآمد.
میهمان ویژه‌ی این جشن، حسین تولایی، شاعر کودک و مسوول مرکز آموزش کانون و سمیرا قیومی، داستان‌نویس، عضو کمیته‌ی بررسی کتاب آفرینش‌های ادبی کانون بودند.
تک‌نوازی سه‌تار و فلوت‌نوازی اعضا  اهدای جوایز به برگزیدگان سؤال‌های مطرح شده در اردو از برنامه‌های دیگر جشن شبانگاهی اردوی فرهنگی، هنری ادبی استان یزد بود.
با حضور زوج ادبی شاعر و نویسنده در سومین روز اردو رخ داد:
شکار سوژه‌های ناب ادبی از طبیعت، توسط اعضای اردوی فرهنگی، هنری و ادبی استان یزد
با حضور 'حسین تولایی' و 'سمیرا قیومی' زوج ادبی میهمان اردوی استان یزد، اعضای شرکت‌کننده در سومین روز این اردو سوژ‌ه‌های ناب شعر، داستان و اخبار طنز را از طبیعت شکار کردند.
سومین روز اردوی استانی اعضای کانون استان یزد با حضور زوج شاعر ادبی میهمان حسین تولایی، شاعر و مسوول آموزش کانون و سمیرا قیومی، عضو کمیته‌ی بررسی کتاب کانون، داستان‌نویس و به نشست تخصصی ادبی شعر و داستان گذشت.
ابتدا مدیر اجرایی اردو، فرزانه‌ی فرازمند به معرفی میهمانان ویژه‌ی این نشست و کتاب‌های منتشر شده‌ی آن‌ها پرداخت.
در ادامه تولایی، خطاب به اعضای شرکت‌کننده در اردو گفت: نوشتن به انسجام افکار ما کمک می‌کند و باعث می‌شود ما بتوانیم، خوب حرف بزنیم. تمرین نوشتن و کتاب‌خواندن را از ابزار نوشتن است.
این شاعر کشوری، نشست تخصصی با اعضای اردوی استان یزد را بر سه محور شعر، داستان و شکار سوژه‌های خبری تقسیم کرد و یادآور شد: شکار سوژه‌های ادبی از طبیعت و دنیای پیرامون ما، خلاقیت می‌خواهد که این خلاقیت در اعضای کانون وجود دارد.
در این برنامه ابتدا اعضا با راهنمایی و هدایت میهمانان ویژ‌ه‌ی این برنامه و مربیان خود به‌عنوان جستجوگران طبیعت در مسیر پیاده‌روی با نگاه دقیق و همه جانبه به یافتن سوژه‌های جذاب شعر، داستان و سوژه‌های خبری پرداختند. سپس گروه طبیعت‌گردی اعضا با سوژه‌های ادبی خود در محل سرچشمه‌ی تاس بنادک‌سادت مستقر شدند و آثار خلاقانه خود را به طبیعت سبز و زیبای آن، هدیه دادند.
با پایان این طبیعت‌گردی خلاقانه‌ی ادبی، اعضا به اردوگاه شهید فهمیده برگشتند و در جشن اختتامیه‌ی اردو شرکت‌ کردند.
مدیرکل کانون استان یزد در اختتامیه‌ی اردوی اعضای نوجوان دختر استان یزد، ضمن تشکر از میهمانان ویژه‌ی اردو در سه روز اردو به ویژه "تولایی و قیومی" و قدردانی از عوامل اجرایی اردوی سال 93 در خصوص کارگاه طبیعت‌گردی به اعضای شرکت‌کننده، یادآور شد: فعالیت ادبی امروز در دل طبیعت، برای من یادآور این حدیث شریف شد که یک ساعت فکر کردن از 70 سال عبادت برتر است. حس‌ کردم، واژه‌ها مثل باران بر تخته سنگ‌های سرچشمه‌ می‌بارد.
عباسعلی دانافر تصریح کرد: طبیعت‌گردی امروز با هدایت تخصصی " آقای تولایی و خانم قیومی" بستر مناسبی را برای بروز استعدادهای ادبی شما رقم زد. در واقع حضور این دو بزرگوار در یافتن سوژه‌های ادبی و چکش‌کاری آن‌ها مؤثر بود. اهدای بسته‌ی فرهنگی به گروه‌های شرکت‌کننده و گرفتن عکس یادگاری، آخرین برنامه‌ی این اردو بود.
گفتنی است، اردوی سه‌ روزه‌ی فرهنگی، هنری و ادبی اعضای مراکز فرهنگی هنری استان یزد، عصر روز جمعه به کار خود پایان داد.









  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا