استاندار یزد در دومین نشست هم اندیشی فعالین تشکلها و احزاب استان یزد گفت: حزب اگر بتواند مجموعه افکار عمومی را هدایت کند، علاوه بر قدرت فکری، قدرت مردمی را نیز پشتوانه خود دارد و می تواند به مسائل مد نظر و ایده های ارزشمند خود جامه عمل بپوشاند.
به گزارش روابط عمومی استانداری یزد، " سید محمد میرمحمدی" در دومین نشست هم اندیشی با نمایندگان تشکلها و احزاب استان که دو شنبه شب دوم تیرماه، در سالن زنده یاد حمیدیا برگزار شد، این نشست را فرصت مغتنمی برای بهره مندی از نظرات، رویکردها و نگاه تشکلها و احزاب استان دانست و این امر را در کمک به حل مسائل استان و پیشرفتها، نواندیشیها و همکاری ها موثر ذکر کرد.
وی ضمن گرامیداشت هفته قوه قضائیه، دکتر بهشتی را دارای سیرت نیکو و افکار متعالی و الگویی مناسب برای همه دانست و در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان، از درگاه خداوند متعال، برای همگان توفیق بهره مندی از معنویات ماه خدا را خواستار شد.
همه به دنبال پیاده کردن و تحقق ازشهای الهی و پیروی از قرآن کریم در زندگی هستیم
استاندار یزد با اشاره به حضور سلایق مختلف سیاسی- اجتماعی در این نشست، گفت: آنچه برای من ارزشمند است این است که افراد مختلف را با نوع نگاه و تفکرات متفاوت در کنار هم می بینم و این کنار هم نشستنها ارزشمند است و طبیعی است که فرایند این نشستها ما را به تکالیفی که در درگاه حق تعالی داریم می رساند چرا که هیچکدام از شما تفاوتی از نظر هدف، مکتب، روش و ارزشها ندارید و همه ما به دنبال پیاده کردن و تحقق ازشهای الهی و پیروی از قرآن کریم در زندگی هستیم و همچنین معتقد به سیره زندگی نبوی و روش عدالتمندانه علوی می باشیم و در نهایت همه در ایام انقلاب زیر چتر رهبری امام خمینی(ره) و در حال حاضر زیر چتر رهبری مقام معظم رهبری اهداف خود را دنبال می کنیم، بنابراین در این مسیر جدایی معنی ندارد.
میرمحمدی افزود: آنچه باعث تفاوتهاست، سلیقه ها، برداشتها و اندیشه هاست و این از ضرورتهای بالندگی و پیشرفت است و اگر در جایی تفاوت وجود نداشته باشد، سکون و ثبات سبب کم تحرکی و عدم پیشرفت می شود.
وی با اشاره به مقایسه اولین نشست با نشست کنونی، این دو جلسه را بسیار متفاوت از هم دانست و خاطر نشان نمود: در این نشست، هم گرایی ها بسیار مشهود است و هیچ تعرضی در صحبتها نسبت به هم نبود و این نشان از این دارد که میشود با این همگرایی و همفکری خیلی از مسائل را حل و فصل کرد.
ذات تغییرات فرهنگی، بسیار کند است
عالی ترین مقام اجرایی استان یزد با اشاره به سابقه استبداد حاکم بر کشور، برخی ناملایمات موجود را مربوط به استیلای مستبدانه تاریخی بر ایران دانست و گفت: ما سالیان دراز در یک فرهنگ استبدادی رشد کرده و نسل به نسل شرایط و ویژگیهای فرهنگی را به نسل امروز منتقل کرده ایم و روشن است که ذات تغییرات فرهنگی، بسیار کند است و به سرعت دچار تحول نخواهد شد.
استاندار یزد ابراز خوشحالی نمود که امروز کشور در شرایطی است که از ثبات بالا ، همفکری ، همدلی و اتحاد قابل توجه برخوردار است و خاطر نشان نمود: گرچه کشور در کانون بحرانهای منطقه ای قرار دارد ، اما رشد و بلوغ سیاسی و فکری و علمی مردم و فرهیختگان ایران زمین و تدبیر و درایت و تاثیر گذاری بزرگان کشور، شرایط آرامش بخشی برای زندگی را فراهم نموده است.
آنچه ضرورت دارد این است که تحمل را در خود بالا ببریم
وی خواستار واقع بینی در رخداد تحولات اجتماعی و رفع مشکلات جامعه از سوی فعالین تشکلها و احزاب شد و تصریح کرد: قرار نیست یک باره همه مشکلات حل و فصل شود و همه دانش لازم را کسب کنند و فرهنگ خود را تغییر دهند. بدیهی است که در جای جای این کشور پهناور همه به یک صورت نخواهند اندیشید چرا که سلیقه ها و شرایط زندگی و طیفهای تاثیر گذار با هم متفاوتند و آنچه ضرورت دارد این است که تحمل را در خود بالا ببریم.
در ایران پیش از انقلاب، شاهد حزبی جوشیده از مردم نبودیم
میرمحمدی به سابقه تحزب در ایران اشاره نمود و افزود: از نظر حزبی در ایران پیش از انقلاب، شاهد حزبی جوشیده از مردم نبودیم و بعد از انقلاب نیز باید دقت کنیم که نظرات با عملکردها در خصوص تشکیل احزاب متفاوت است. بسیاری از دیدگاه ها وجود داشته و دارد که عملی نشده و یا ناقص عملی شده و این نقد وارد است که در ایران به جای اینکه در جهت نهادینه کردن احزاب تلاش کنیم ، جنبه های صوری قضایا را دنبال کردیم و اگر از حزب یا تشکلی مطلبی شنیدیم که به مزاج ما خوش نیامده بلافاصله موضعی گرفتیم که موضع ما ناشیانه تر از مطلب اولیه آنها بوده و این چرخه، تکرار شده است.
وی ادامه داد: باید از خود بپرسیم که در این رویدادها، چه قدر تحمل خود را افزایش دادیم و چه اندازه در مواجهه با موضع گیری نادرست طرف مقابل ، به تییین ، تشریح ، استدلال و منطق روی آوردیم و تا چه اندازه افکار را متوجه صحت موضع گیری خود و ابطال موضع گیری دیگری نمودیم.
استاندار یزد در ادامه افزود: در برخی مواردی که دراستان به مراسمی مجوز داده شده و مسئولین نیز موافق برگزاری مراسم بوده اند ، بعضی در برگزاری آن مراسم ممانعت ایجاد کرده اند. این موضوع را نباید از جنبه نمایش قدرت این و آن دید بلکه باید از منظر فرهنگی و شرایط موجود اجتماعی به این موضوع نگریست و این امر نشان از این دارد که هنوز زمینه های لازم برای چنین فعالیتهایی فراهم نشده است.
وی تصریح کرد: در موارد اینچنینی نباید همه توقعات از طرف مقابل باشد بلکه باید از خود شروع کنیم و گذشت را به نمایش بگذاریم و اگر این مسائل جنبه تقابل و قدرت نمایی به خود بگیرد، رقابت فکری ایجاد نمی شود.
احزاب به هیچ عنوان کانون رقابت قدرت نیستند
عالی ترین مقام اجرایی استان یزد، احزاب را کانون رقابت فکری، علمی، فرهیختگی و فرهنگی در جامعه دانست و تصریح کرد که احزاب به هیچ عنوان کانون رقابت قدرت نیستند و اگر می بینیم که حزبی در دوران انتخابات بروز و ظهور می یابد و فعالیت می کند، نشان از این دارد که احزاب نهادینه نشده اند و تنها در مقاطع خاص به نقش آفرینی می پردازند که این امر بیشتر به منفعت طلبی باز می گردد و باید بدانیم که کارکرد حزب بدینگونه نیست.
استاندار خاطر نشان کرد: حزب اگر بتواند مجموعه افکار عمومی را هدایت کند، علاوه بر قدرت فکری، قدرت مردمی را نیز پشتوانه خود دارد و می تواند به مسائل مد نظر و ایده های ارزشمند خود لباس عمل بپوشاند.
وی افزود: اگر احزاب از ابتدا این احساس را داشته باشند که برایشان اهداف ، مسیر حرکت و نظام متفاوت نیست و همه زیر یک چتر هستند و به عنوان ایرانی و مسلمان و در چارچوب نظام اسلامی کار میکنند و مرامنامه و اساسنامه مصوب شان نیز در چارچوب قانون اساسی و قوانین جمهوری اسلامی است، همه چیز برایشان روشن است و چارچوبهای مشخصی را باید دنبال نمایند .
باید با منش و رفتار نیکو دیگران را شیفته مشی و مرام خود ساخت
وی به فعالین تشکلها و احزاب استان توصیه نمود تا با منش و رفتار نیکو دیگران را شیفته مشی و مرام خود سازند و سپس با اشاره به تاکید حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی مبنی بر عدم قهرمان پروری و لزوم تکیه بر قدرت جامعه و مردم افزود: نباید همه مسائل را تنها حول محور یک فرد خلاصه نمود چرا که این امر مشکلات فراوانی را در پی دارد ولی با وجود احزاب، رخداد مسائل به طیفی وسیع مرتبط می شود ، گرچه تا رسیدن به آن نقطه فاصله زیادی داریم و باید تمرین کار حزبی را در دستور کار خود قرار دهیم.
لزوم پایبندی به فرهنگ عمیق ایرانی و اسلامی در عملکرد تشکلها و احزاب
میرمحمدی با طرح این سوال که احزاب ما چه قدر بعد از برگزاری هر انتخابات گردهمایی دارند و با هم مناظره و مباحثه می کنند، بر لزوم پایبندی به فرهنگ عمیق ایرانی و اسلامی در عملکرد تشکلها و احزاب تاکید کرد و گفت: متاسفانه شاهدیم که گاه اگر مقرر شود تا از رسانه متعلق به یک حزب مطلبی نسبت به طرف مقابل طرح شود، این اتفاق به گونه ای خلاف فرهنگ پویا و بالنده ملی و اسلامی رخ می دهد و این در شان احزاب نیست.
وی ترویج تیزبینی در نسل جوان را از جمله کارکردهای احزاب دانست و نقش احزاب در هدایت جوانان به مسیر درست را مهم توصیف کرد.
باید برخی واقعیتها را نیز مد نظر قرار دهیم
استاندار یزد تاکید نمود: قبول دارم که اگر برای اجرای مراسمی، مجوز اخذ شد، نباید در مسیر اجرای آن ممانعتی ایجاد شود اما از طرفی باید برخی واقعیتها را نیز مد نظر قرار دهیم و مهم است که در مواجهه با این مسائل، به گونه ای تدبیر صورت گیرد که این واقعیتها کمرنگ و از جامعه دور شود و همه بپذیرند که هر فکر و نظری که در جامعه ارائه شود باید بر اساس آیه الهی " فبشر عبادی الذین یستمعون القول و یتبعون احسنه" با آن مواجه شوند.
احزاب باید با هدف الهی کار کنند
وی حزب غالب از نگاه قرآن را، حزب الله دانست و این امر را به معنی عدم فعالیت احزاب مختلف ندانست بلکه آنرا نشان دهنده این نکته ذکر کرد که احزاب باید با هدف الهی کار کنند و همه فعالیت هایشان را در مسیر رضایت خدای متعال انجام دهند و در غیر اینصورت موفق نخواهند بود.
تشکلهای کارگری نقش پررنگ تری را ایفاء کنند
" سید محمد میرمحمدی " در ادامه در پاسخ به طرح برخی موضوعات و سوالات عنوان شده از سوی نمایندگان تشکلها و احزاب حاضر در این نشست گفت: امیدورم که تشکلهای کارگری نقش پررنگ تری را ایفاء کنند و همه تلاش ما این است که حق و حقوق کارگران در چارچوب قوانین محقق شود و حقی از آنها تضییع نگردد.
اینکه افرادی بخواهند از سخنرانی کسی ممانعت کنند به هیچ وجه پذیرفتنی نیست
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص اجرای مراسمات مجوز دار در استان یزد گفت: به عنوان مدیر عالی استان نظرم این است که در خصوص آنچه در قوانین و مقررات جاری کشور مجاز است و در کشور عملی می شود، استان یزد نیز از این منظر جدای از بقیه استانها نیست و بدیهی است که اگر امری غیر مجاز است، در همه کشور غیر مجاز است.
وی تصریح کرد: اینکه افرادی بخواهند از سخنرانی کسی ممانعت کنند به هیچ وجه پذیرفتنی نیست چرا که اگر کسی صحبتی می کند باید از مطالب مفید او استفاده کرد و اگرمطالب او را مفید نمی دانیم، آزادیم که بدان توجه نکنیم.
اگر با یک سخنرانی گمراه می شوند نشان از سستی فرهنگ دینیشان دارد
استاندار یزد ادامه داد: حال اگر برخی اینقدر از شنیدن سخنان دیگران نگران هستند و می ترسند که این سخنان بر آنها تاثیر بگذارد و تا این حد به خود اطمینان ندارند، باید ریشه این موضوع را در پایه های اعتقادی سست و ضعیف خود جستجو کنند و خود را اصلاح نمایند چرا که اگر با یک سخنرانی گمراه می شوند نشان از این دارد که فرهنگ دینیشان نتوانسته قوت و پایداری لازم را در وجودشان ایجاد کند.
میرمحمدی تصریح نمود: در ارتباط با اتباع خارجی نیز همین قائده صدق می کند. جای سوال است که چگونه یک انسان بیگانه ی غریب در یک جمع خودمانی و محلی و مرتبط و همزبان می تواند تاثیر گذار باشد و این جمع بر او تاثیر نگذارد و اگر این موضوع را بپذیریم ، یعنی پذیرفته ایم که فرهنگمان به شدت آسیب پذیر است و اگر مدعی قدرت فرهنگیمان هستیم، پس طرح این مباحث موضوعیتی ندارد.
وی گفت: معتقدم که فرهنگ ما بسیار قوی تر از آن است که تحت تاثیر حضور برخی اتباع مهاجری قرار بگیرد که جایگاه موثری نیز در این کشور ندارند.
عالی ترین مقام اجرایی استان یزد سپس با اشاره به پیشنهاد ارائه شده در خصوص تشکیل خانه احزاب استان گفت: با این موضوع موافقم و معتقدم هر چه تشکلها گسترش یابند و در نهایت تشکلی به عنوان تشکل مادر وجود داشته باشد و بتواند همه تشکل ها را گرد هم بیاورد، احزاب و تشکلها اینگونه بهتر می توانند با هم تعامل داشته و موثر تر نقش خود را ایفاء می کنند.
کرسی های آزاد اندیشی ضرورت امروز و فردای جامعه
استاندار یزد در ادامه بر لزوم تشکیل کرسی های آزاد اندیشی در مراکز آموزش عالی استان تاکید کرد و این موارد را واجد تاثیر گذاری مثبت فراوان در جامعه دانست و آنرا یکی از ضرورتهای حال و آینده هر جامعه به خصوص در محیط های دانشگاهی ذکر کرد و افزود: دانشجویان در قیاس با دیگر اقشار، از آمادگی ذهنی و رشد و پویای فکری و خلاقیت بیشتری برخوردارند و هر چه کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها بیشتر برگزار شود تاثیر بسیار زیادی در امر فرهنگ سازی و تقویت فرهنگ بومی جامعه خواهد داشت.
تورم مهار شده است و روند کاهش دارد
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص موفقیتهای اقتصادی دولت تدبیر و امید گفت: شاخص های اقتصادی در هر کشوری ملاک رشد و پیشرفت است و توجه کنیم که هنوز از عملکرد اقتصادی دولت تدبیر و امید یک سال نیز نگذشته است اما با این حال تورم مهار شده و روند کاهشی پیدا کرده که این امر نقطه قوت بزرگی در اقتصاد کشور است. ضمن اینکه دولت بحث معیشت را در برنامه های اصلی خود قرار داده و همچنین با اجرای طرح تحول سلامت، کمک بزرگی به جامعه از نظر کاهش هزینه های درمان شده است.
ملاک انتخاب مدیران کارامدی است
میرمحمدی سپس در پاسخ به سوالی در خصوص ملاک انتخاب مدیران استان خاطر نشان نمود: ملاک انتخاب مدیران استان، چه اصلاح طلب و چه اصولگرا، کارامدی است و در ارتباط با انتخاب مدیران به هیچ وجه برخورد خطی و جناحی نکرده ایم. اگر کسی مدعی است که مدیر منصوب دولت تدبیر و امید در استان، قوی تر از مدیر قبلی نیست مورد را با ذکر مستندات معرفی کند چرا که معیارهای مدیریت برای ما تخصص، تجربه، توانمندی، کارامدی، تحمل ، بردباری در کار و داشتن وجهه خوب در مجموعه است. با این نگاه، اصلاح طلب یا اصولگرا برای ما تفاوتی نمی کند. در همین راستا، نسبت به افرادی نیز که تغییر کرده اند، بی توجه نبوده ایم و سمتهایی بدانها پیشنهاد شده که برخی پذیرفته و برخی دیگر نیز به محل خدمت قبلی خود بازگشته اند. بنابراین اصل رفاقت ، صمیمیت و احترام به همکاران در خصوص همه این عزیزان محفوظ بوده و هم اکنون نیز همه کسانیکه تغییر کرده اند برای ما عزیزند و در تعویض مدیریت ها، برخوردهای فامیلی ، گروهی و جناحی نداشته ایم.
به تربیت نیروی انسانی کارامد بسیار اعتقاد داریم
استاندار یزد در پاسخ به سوالی در خصوص مدیریت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد خاطر نشان نمود: در امر انتصاب برخی مدیران، وزارتخانه مربوطه باید هماهنگی کند. منتهی در این خصوص بدون هماهنگی استانداری، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقطه ای دیگر منتقل شد و برای این اداره کل، سرپرست تعیین نمودند. گرچه موظف یودند که در این خصوص با استانداری هماهنگ کنند منتهی الان به دنبال این هستیم که فردی شایسته، این پست را تصدی نماید. نکته جالب این است که وقتی می خواهیم مدیری را برای پستی در نظر بگیریم که متناسب با شرایط این جایگاه باشد با کمبود نیرو مواجه می شویم اما داوطلب برای تصدی سمتها فراوان است که البته این موضوع در جای خود ارزشمند است و برای این افراد به عنوان کسانیکه شجاعت تصدی سمتها را دارند زمینه رشد و بالندگی را فراهم می کنیم چرا که به تربیت نیروی انسانی کارامد بسیار اعتقاد داریم و روی این موضوع از جنبه آموزشی سرمایه گذاری می کنیم .
نمی توان دلیل رشد بیماریها در استان را توسعه صنعتی دانست
وی سپس در ارتباط با چالشهای بخش سلامت استان به برگزاری چند جلسه با پزشکان بخش خصوصی و دولتی در این خصوص اشاره نمود و خاطر نشان کرد : لیست آمار بیماریهای رایج استان بر اساس طبقه بندی منطقه ای و شهرستانی جهت بررسی تاثیر روند توسعه صنعتی دشت مهریز- یزد- اردکان بر سلامت مردم و ارتباط آن با افزایش برخی بیماریها اخذ شده که البته با نگاه به این گزارش در می یابیم که در برخی موارد بیماریها افزایش یافته ولی نمی توان دلیل آنرا توسعه صنعتی دانست. همچنین از پزشکان مجرب استان خواستیم تا این آمار را ریشه یابی کنند و با کشف علل این بیماریها، به مبارزه با آن بپردازند و مشخص نمایند که آیا رشد این بیماریها ریشه در صنعت دارد و یا کمبود فضای سبز ، خشکی هوا ، گرد و خاکهای فصلی، خشکسالی های پیاپی و دیگر عوامل بر ان موثر است.
قاطعیت در برخورد با قانون شکنی و بحث فرهنگ سازی، دو خواسته از نیروی انتظامی
استاندار یزد در ادامه این نشست به مذاکرات با نیروی انتظامی استان در خصوص مواجهه با تخلفات راهنمایی و رانندگی و اقدامات حادثه ساز در استان اشاره نمود و گفت: مقرر شد که نیروی انتظامی استان اولاً با همکاری صدا و سیما بحث اطلاع رسانمی و آموزش عموم مردم و توجه دادن آنها به زیانهای عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی را دنبال کند و ثانیاً در برخورد با متخلفین قاطعیت لازم را نشان دهد. در حقیقت، قاطعیت در برخورد با قانون شکنی و بحث فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به موازات هم دنبال می شود.
فرار از واقعیت به معنی پاک کردن صورت مسئله است
میرمحمدی سپس در پاسخ به سوالی در خصوص سطح افسردگی در استان یزد افزود: کسانی در این زمینه تحقیقاتی کرده و بر مبنای آن تاکید نموده اند که باید از هم اکنون به فکر این موضوع باشیم تا از تبعات و تنشهای آتی آن جلوگیری شود چرا که اگر از امروز به فکر مباحث اینچنینی نباشیم، در آینده فرصت را از دست خواهیم داد و بدیهی است که نباید از واقعیتها فرار کنیم چرا که فرار از واقعیت به معنی پاک کردن صورت مسئله است و این امر به هیچ وجه معنای حل مسئله را نمی دهد. باید این رویه ها را تغییر داد و البته برخی ممکن است این مباحث را نپسندند منتهی ما در محضر حق تعالی مسئولیم و مگر می توانیم نسبت به این مسائل بی تفاوت باشیم چون وقتی کسی مسئول شد باید نسبت به جزئی ترین مسائل تا کلی ترین آن، احساس مسئولیت کند .
وی در ادامه به سوال یکی از حضار در خصوص وضعیت صنایع استان و استفاده از انرژی های پاک و پیشرفتهای استان در عرصه فناوری اطلاعات اینگونه پاسخ داد:
سه مورد داوطلب سرمایه گذاری در استان در بحث انرژی خورشیدی داریم
در ماه های اخیر بحث صنایع هایتک و انرژی های خورشیدی را دنبال کردیم و از گسترش صنایع پرآب خواه، جلوگیری نمودیم. همچنین در خصوص انرژی های خورشیدی سه مورد داوطلب سرمایه گذاری داریم که برای شروع مناسب است. در رابطه با فناوری اطلاعات در استان، 16 طرح در سفر اخیر معاون محترم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به استان مطرح شد که مورد موافقت قرار گرفت و در دیدار اخیر با وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات در تهران، ایشان بر اجرایی شدن این طرح ها تاکید مجدد نمود. خوشبختانه در استان نیز کار گروههایی در زمینه فناوری اطلاعات و پارکهای علم و فناوری فعال هستند ودراین مدت کوتاه دستاوردهای خوبی در این زمینه ها داشته ایم .
این جلسات همدلی ها را افزایش می دهد
سید محمد میرمحمدی در پایان این نشست 3 ساعته که با حضور معان سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و مدیران کل حوزه استاندار و سیاسی و امور انتخابات استانداری برگزار شد، ابراز امیدواری نمود که آنچه در این جلسات مطرح می شود قابل استفاده باشد و افزود: این جلسات همدلی ها را افزایش می دهد و ناهنجاریها را از میان می برد و ما را تشویق می نماید تا در برابر دیگران و کسانیکه مثل ما نمی اندیشند، با احترام برخورد کنیم.
> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024