كم آب خواهی، نوع سیستم توسعه ریشه ، حجم بالای اندام هوایی گیاه و ازت موجود در این گیاه که باعث اصلاح و غنی‌سازی خاک و کاهش شوری زمین زراعی میشود  از مهمترین دلایل انتخاب این گیاه تحت عنوان کود سبز می باشد.

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان یزد مهندس سجادي پور کارشناس زراعت این شهرستان در بازدید از مزارع کشت منداب  گفت : کود سبز از سه سال گذشته با کاشت لگوم های یکساله در اراضی آیش آغاز و در سالجاری نیز گیاه منداب که از سابقه کاشت بیشتری در شهرستان  برخوردار بوده است در برنامه اجرایی کود سبز شهرستان  قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: کم آب خواهی، نوع سیستم توسعه ریشه ، حجم بالای اندام هوایی گیاه و ازت موجود در این گیاه كه باعث اصلاح و غنی‌سازی خاک و کاهش شوری زمین زراعی ميشود  از مهمترین دلایل انتخاب این گیاه تحت عنوان کود سبز می باشد.

وي همچنين گفت: از دانه‌های روغنی این گیاه در صنعت روغن کشی و از علوفه آن برای تعلیف دام استفاده می‌شود.
سجادي پور در ادامه گفت :  سطح زیر کشت این گیاه در سال زراعی 92-93  بالغ بر 60 هکتار میباشد که به منظور ترویج کشت این گیاه  میزان 220  کیلوگرم بذر این گیاه توسط شركته اي خدمات كشاوره اي به صورت رایگان بین کشاورزان مناطق محمود آباد، محمودی،گردفرامرز،دهنو و زارچ توزیع شد که باید در مرحله گلدهی به منظور افزایش مواد آلی به خاک برگردانده شود.

اين كارشناس زراعت زمان گل‌دهی منداب را نیمه دوم بهمن تا پایان اسفند ماه عنوان کرد و یادآور شد: اين موضوع باعث مي شود تا زنبورداران در فصل زمستان هم  براي استفاده از شهد گلهاي منداب،زنبور هاي خود را رها كنند .

این مسئول، زمان برداشت این محصول را از فروردین ماه اعلام کرد و اظهار داشت: متوسط تولید دانه‌های روغنی منداب در سطح، هزار و 500 کیلو گرم است.

مسئول اداره ترويج شهرستان هم در اين بازديد گفت: آموزش‌های لازم در زمینه نحوه کاشت، داشت و برداشت منداب را از دیگر خدمات ارائه شده این نهاد به کشاورزان ذکر کرد.

زماني همچنین در مورد خواص دارویی منداب گفت: این گیاه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی ویتامین C، ویتامین K و ویتامین A است که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند و نیز موجب تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری‌های سرطان، سرماخوردگی و آب مروارید چشم نیز می‌شوند.

در گذشته‌ای نه چندان دور از روغن گیاه منداب برای پیشگیری و مداوای بیماری "گری شتران" استفاده می‌شد که هم‌اکنون روش‌های علمی و واکسیناسیون جایگزین آن شده است

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا