در پي درج مقالهاي با عنوان «در سفر استاني رييسجمهور كرامت انسانها حفظ نشد» و توضيح بالاي صفحه اول شماره 356 آيينه يزد بعضي از دوستان و خوانندگان آيينه، حضوري و تلفني به نويسنده اين سطور گفتند! به مدت 7 سال منتقد دولت نهم و دهم بودي در حال حاضر چرا از نحوه توزيع سبد كالا و يا سفر استاني دكتر حسن روحاني به خوزستان انتقاد نمودهاي؟ به آنها پاسخ داده شد علت و دليل در متن نوشتهها توضيح داده شده است.
در فروردين 88 در همين ستون خطاب به فردي كه قرار بود در همان سال بر مسند رياست جمهوري تكيه بزند مطالبي درج گرديد از جمله:
-رييس جمهور بايد تبعيض را ريشه كن نمايد.
-داروي تلخ و تند نقد و انتقاد سازنده از حلاوت و شيريني تملق بهتر است بنابر اين بايد به منتقدان خود احترام گذاشت.
-دولتمردان لازم است آزادي و آزادگي و راستي و درستي را پاس بدارند.
-معاونان و مشاوران، مخلص و دلسوز باشند و در جلسات حقايق و واقعيتها را باز گو نمايند.
-نزديكان خود را از نظر مقام و قانون با ديگران يكسان بشمارند و براي ضعفا و بهبود زندگي ميليونها نفر مردم اين سرزمين كه زير خط فقر زندگي ميكنند تلاش نمايند.
-براي ياران و آقازادگان خود حقوق ويژهاي قائل نباشند و..... در دوران رياست جمهوري، فردي اين اجازه را داشته باشد قبل از اينكه گزارشها را به سمع و نظر رييس دولت ميرساند بگويد: آقاي رييس جمهور قول و قرارهاي شما به مردم چنين و چنان بود!
اما ديديم و شنيديم كه در چهار سال بعد همانند چهار سال قبل در مواردي قانون را محترم نشمردند، و زير پاگذاشتند. رانت خواران و مفسدان اقتصادي آن چنان رشد كردند و از بيتالمال بردند و خوردند كه جامعه را حيرت زده كرد!!
آمارهاي غير واقعي ارائه نمودند، نه تنها به نمايندگان مجلس وقعي ننهادند بلكه با سخنان خود آنها را به سخره گرفتند و از تريبون مجلس بر خلاف قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران اظهار نظر كردند و گاه قانون شكنان را ياري نمودند گرچه نمايندگان و نهادهاي نظارتي هم آنچنان كه شايسته بود وظايف خود را انجام ندادند. پشتيبانان و حاميان به تدريج يك به يك راه خود را جدا كردند، افرادي كه در رويا ديده بودند در سال 84 و 88 به چه كسي راي بدهند يا از قول اين و آن خواب و داستان نقل ميكردند كم كم تغيير جهت دادند. در نهايت در 24 خردادماه سال جاري اكثريت مردم آگاه و مسلمان و پاي بند به اصول و دوستدار ملك و ميهن و انقلاب اسلامي در پاي صندوقهاي راي حاضر شدند و به تغيير در سياست خارجي و داخلي و روشهاي اعمال شده در 8 سال گذشته راي دادند.
به نظر نگارنده، اين موضوع تحقق نيافت مگر به خواست پروردگار دگرگون كننده دلها، سخنان مقام معظم رهبري قبل از برگزاري انتخابات، همراهي و همگامي آيت ا... هاشمي رفسنجاني و حجت الاسلام والمسلمين سيدمحمد خاتمي كه اشكارا كانديداي مورد تاييد خود را به مردم معرفي نمودند و همت و فتوت دكتر محمدرضا عارف كه با صحه گذاشتن بر پيشنهاد سيدمحمد خاتمي انصراف داد و ميطلبد تا براي هميشه دولتمردان دولت يازدهم قدردان اين موضوع باشند، مناظرههايي كه از صدا وسيما پخش شد، سخنرانيها و قول و قرارهايي كه دكتر روحاني به مردم ميداد به ويژه آنگاه كه مواد و بندهايي از قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران را بازگو مينمود و از حقوق شهروندي سخن به ميان ميآمد.
در بند 6-7-8-9-14 «اصل سوم قانون اساسي» آمده است! دولت جمهوري اسلامي ايران موظف است همه توان و امكانات خود را در اين زمينهها بكار بندد:. ... محو هر گونه استبداد و خودكامگي و انحصار طلبي، تامين آزاديهاي سياسي و اجتماعي در حدود قانون، مشاركت عامه مردم در تعيين سرنوشت سياسي، اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي خويش، رفع تبعيضات ناروا و ايجاد امكانات عادلانه براي همه، در تمام زمينههاي مادي و معنوي. ..... تامين حقوق حقه همه جانبه افراد از زن و مرد و ايجاد امنيت قضايي عادلانه براي همه و تساوي عموم در برابر قانون و......
اكنون كه شاهد تصميم دولت در ارتباط و توسعه مناسبات با بيشتر كشورهاي دنيا هستيم، رييس دولت در سخنرانيهاي خود از ادبيات غير قابل قبول و افراط و تفريط خودداري ميكند. عدهاي از استادان و دانشجويان را به دانشگاه برگرداندهاند، از اعتدال و ميانه روي گفته ميشود، نقد و انتقاد را پذيرا هستند و به دنبال مبارزه با مفسدان اقتصادي ميباشند و...
«رئيسجمهوري هدف سفرهايش به استانها را دريافت مطالبات مردم و شنيدن راه حلهاي پيشنهادي از سوي مسئولان، فرهيختگان، دانشگاهيان، نمايندگان و صاحبنظران استان عنوان كرد. حسن روحاني در جلسه شوراي اداري استان كه در هرمزگان برگزار شد با تأكيد بر اينكه سفرهاي استاني در دولت يازدهم به معناي كلنگزني، افتتاح پروژه و تصويب مصوبات فراوان نيست گفت: مسئولان هر استان ميتوانند براي حل بهتر مشكلاتشان، راهحلهاي خود را ارائه كنند تا تصميمگيريها در پايتخت دقيق انجام شود، چرا كه مردم و مسئولان هر استان مسائل و مشكلات خود را به خوبي لمس كرده و براي حل آنها صاحب تجربه هستند.»1
بنابراين لازم است مردم را در مسير حركت رييسجمهور و ديگر همراهان به دنبال كارواني كه عدهاي به هر دليل به راه مياندازند ندوانند و بعدهم توجيه نكنند كه شور و شوق مردم باعث ميشود اين صحنهها به نمايش گذاشته شود، دانش آموزان مدرسهها را ولو در مسير حركت گل و پرچم به دست به صف نكنند و بناي سفر در واقع بر آن باشد كه مشاور رييسجمهور ميگويد:
«اساس سفر استاني دولت خدمترساني به مردم و آشنايي با مشكلات شهرها و روستاهاي مختلف است. دولت در اين سفرها سعي ميكند از نزديك با مسائل و مشكلات هر شهرستان آشنايي پيدا كند ضمن اينكه كابينه و همراهان رئيسجمهور با موقعيت و پتانسيل هر شهرستان آشنايي كافي پيدا ميكنند. دولت در سفرهاي استاني سعي ميكند دورنماي خوبي از موقعيت هر استان و شهرستان پيدا كند. به خاطر همراهي با رئيسجمهور بنابر آنچه كه ديدهام معتقدم اهداف سفر اينگونه بوده است. به هر حال دولت بايد به گونهاي با مردم ارتباط داشته باشد. در اين سفر تاكنون ارتباط موثر و خوبي با مردم استان برقرار شد. آقاي رئيسجمهور در ورزشگاه با مردم استان ديدار داشته و با آنها گفتوگو كردند. به هر حال معتقدم اين سفر متفاوت از سفرهاي گذشته دولتمردان بود.»2
از كارهاي ارزشمند دكتر ابوالقاسم عاصي استاندار اسبق يزد اين بود كه در سفر اول احمدي نژاد ادارات و مدارس را تعطيل نكرد و.....
اگر مشاوران و ياران رييسجمهور ميگويند: دولت تدبير و اميد سنت غلط دريافت نامههاي مردم را دنبال نميكند مناسبتر و مهمتر آن است كه از حركت مردم نيز كه همان ولي نعمتان دولتمردان هستند بدنبال ماشينهاي صدها ميليون توماني كه از پول همين شهروندان تهيه شده جلوگيري نمايند كه اين امر به صواب و صلاح نزديك تر است.
حسن ختام مقاله به فرمايش گهر بار مولاي متقيان حضرت علي(ع) به مردم شهر انبار و شرح و توضيح علامه محقق حاج ميرزا حبيب ا.. هاشمي خويي بر سخن حكمت آميز مظهر عدالت و تقوي اختصاص مييابد.
« قرآن و اسلام در ميان مردم نهضت ريشه دار و دموكراسي توام با علم ومعرفت ايجاد كرد عربها را از پستي و جهالت رهانيد و آنان را به عزت رسانيد، امت دانا و آزادهاي شدند كه خالي از تشريفات مرسوم ايراني و رومي بود. اين راز پيشرفت مسلمانان در قرنهاي اوليه هجري بوده است. اسلام در سرزمين فارس و روم گسترش يافت كه با زنجيرهاي تشريفات دستشان بسته بود اما شأن اسلام اين بود كه مردم را از قيد و بندهاي سنگين آزاد كند. حضرت علي(ع) به سوي شام سفر كرد و چون به شهر انبار رسيد- در كنارة فرات- دهقانان أنبار در برابر آن حضرت از مركبهاي خود پياده شدند و در جلو او دويدند...... علي(ع) به آنها فرمود: اين كار شما چه معني دارد؟ در پاسخ گفتند: اين رسمي است كه ما به وسيله آن امراء خود را تعظيم ميكنيم. آن حضرت فرمود: به خدا اين كار براي امراي شما سودي ندارد و به راستي كه شما خود را بدين كار در دنيا رنج ميدهيد و در ديگر سراي بدان بدبخت ميشويد وه چه بسيار زيانبار است رنجي كه عذابش در دنبال، و چه بسيار سودمند است استراحتي كه قرين أمان از دوزخ و وبال است.»3
مدير مسئول
پي نوشتها :
1- روزنامه ايران، مورخ 10/12/92
2- روزنامه آرمان، مورخ 7/12/92
3- «منهاجالبراعه في شرح نهجالبلاغه»، علامه خوئي، چاپ انتشارات اسلاميه، سال 1348 ه. ش، جلد 21 ص 70- 71
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 05,ژانویه,2025