سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بین المللی عناصر نادر خاکی با همکاری مشترک دانشکده معدن و متالورژی و گروه زمین شناسی دانشگاه یزد و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور روز یکشنبه 27 بهمن ماه جاری به میزبانی دانشگاه یزد آغاز به کار کرد.
معاون پژوهش و فنآوری دانشگاه یزد در مراسم افتتاحیه این کنگره با خوشامدگویی به شرکت کنندگان و تشکر از برگزار کنندگان این کنگره، به دو عامل اصلی در انتخاب استان و دانشگاه یزد برای برگزاری این کنگره. اشاره کرد و افزود: موقعیت جغرافیایی استان یزد و امکانات و توانمندیهای دانشگاه یزد باعث شد تا این دانشگاه به عنوان میزبان اولین کنگره بین المللی تخصصی علوم زمین انتخاب شود.
آقای دکتر سید محمدتقی الحسینی المدرسی موقعیت جغرافیایی استان یزد را بسیار خاص توصیف کرد که با وجود کمبود شدید آب، از لحاظ تنوع و حجم معادن بسیار غنی است. وی برای نمونه به معادن سنگ آهن و سرب و روی استان اشاره کرد و افزود: خوشبختانه استان یزد با بهره مندی از مجموعه های صنعتی مختلف نظیر فولادآلیاژی، تولید چدن و شمش روی، گام های مؤثری را هم در راستای فرآوری و ارزش افزوده مواد خام معدنی و اشتغالزایی برداشته است.
وی همچنین با بیان اینکه دانشگاه یزد از امکانات و توانمندیهای خاصی در زمینه علوم مرتبط با معدن و زمین شناسی برخوردار است، توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشکده معدن و متالورژی و ارتباطات گسترده این دانشکده با سازمانها و صنایع ذی ربط استان را از جمله مزیت ها و فرصتهای ارزشمند برای توسعه و ارتقای تحقیقات علمی ذکر کرد.
در ادامه دبیر علمی کنگره نیز در سخنان کوتاهی تهیه نقشه راه برای استفاده از پتانسیلهای موجود و کانسارهای کم عیار را به عنوان هدف اصلی کنگره ذکر کرد و اظهار داشت: از تعداد 120 مقالهی ارسال شده به دبیرخانهی کنگره تعداد 40 مقاله به صورت سخنرانی، پوستر و چاپ در مجموعه مقالات کنگره پذیرفته شده است. آقای مجیدی همچنین از چاپ مقالات برگزیده این کنگره در مجله تخصصی علوم زمین خبرداد.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان یزد سخنران دیگر مراسم افتتاحیه این کنگره بود که در سخنان خود به رتبه های چهارم، دوم و دهم استان یزد به ترتیب در سه بخش صنعت، معدن و تجارت در سطح کشور اشاره و تأکید کرد استان یزد با استفاده بهینه از توانمندی های موجود، جذب سرمایهها و بهره مندی از توان فکری و اجرایی نخبگان و نیروهای علمی خود به این موفقیت ها دست یافته است. آقای محمدمهدی زارعی اعلام کرد در حال حاضر 3400 واحد صنعتی در استان یزد به بهره برداری رسیده است و برای اکتشاف و بهره برداری از 30 ماده معدنی شناخته شده در سطح این استان تاکنون 750 پروانه صادر شده است.
در این مراسم همچنین دو تن از نمایندگان مؤسسات همکار و حامیان مالی کنگره در سخنرانیهای جداگانه بر ضرورت توسعه تحقیقات علمی برای فرآوری مواد معدنی در داخل کشور و لزوم حمایت مالی و پشتیبانی از آن تأکید کردند.
شایان ذکر است این کنگره قرار است با ارایه مقالات و سخنرانی های تخصصی و انجام بازدیدهای علمی به مدت دو روز در یزد ادامه یابد.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 27,نوامبر,2024