به گزارش مهرداد بذرپاش در همایش بصیرتی نهم دی ماه که در سالن تربیت معلم شهید پاکنژاد یزد برگزار شد، با تاکید بر اینکه ملت ایران به غرب بی اعتماد هستند، اظهار کرد: این موضع یکی از مسائل مهمی است که ما با آن روبهرو هستیم.
وی افزود: سیر تاریخی بی اعتمادی ملت ایران به غرب به ویژه به آمریکا مربوط به الان نیست و با سالهای بسیار قبل باز می گردد و اتفاقات زیادی سبب این بی اعتمادی شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مخالفان این بی اعتمادی امروز اعلام می کنند که بی اعتمادی ما به آمریکا و دشمنی های آنها با ما مربوط به الان نیست و به گذشته ها باز می گردد.
وی گفت: برخی هم برای تفسیر اقداماتی که الان انجام می دهند، این موضوع را مطرح می کنند که دیگر نباید به آمریکا بی اعتماد بود تا به این وسیله برای اقدامات خود توجیه پیدا کنند.
بذرپاش تصریح کرد: در عین حالی که بی اعتمادی به آمریکا الان وجود دارد، مربوط به امسال و سالهای اخیر نیست بلکه این سیر یک سیر تاریخی است و در این چند سال تشدید شده است.
وی در ارتباط با سیر تاریخی بی اعتمادی ملت ایران به آمریکا و اقدامات دشمنانه آنها علیه ایران، گفت: در زمان آقای مصدق و ملی شدن صنعت نفت که هیچ اسمی از جمهوری اسلامی و انقلاب وجود نداشت اما آنها ایران را مورد تحریم قرار دادند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته ملی شدن صنعت نفت ایران تنها به معنای این بود که ایران خودش نفت را بفروشد و امتیاز فروش آن در دست شرکت های خارجی نباشد.
وی گفت: این اقدام ایران در ملی کردن صنعت نفت سبب شد تا سخت ترین تحریم های آن زمان در ارتباط با فروش نفتی که نسبت به امروز بسیار هم کم بود، اعمال شود.
بذرپاش خاطرنشان کرد: در کودتای 28 مرداد تمام علما و بزرگان ما می گفتند که آمریکا نقش دارد اما همین دست مخالفین بی اعتمادی به آمریکا می گفتند شما چرا به همه چیز بدبین هستید و همه تقصیرها را گردن آمریکا می اندازید؟
وی افزود: این مخالفت ها در حالی بود که خود سازمان سیا به دست داشتن خود در آن کودتا اعتراف کرد و از نقش خود در این اتفاق پرده برداشت.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: حضور آمریکایی ها در فتنه 88 را هم عده ای الان رد می کنند، ولی تا چند سال آینده و شاید یک یا دو دهه آینده آمریکایی ها بدون هیچ ترسی اعلام کنند که چه نقش های مهمی در این فتنه بزرگ بازی کردند.
وی با تاکید بر اینکه عده ای نمی خواهند قبول کنند که دشمنی آمریکا با ایران پایان پذیر نیست، تصریح کرد: برای کسی که بخواهد این دشمنی ها را بپذیرد، یکی از موارد بسیار دشمنی آمریکا کافی است تا این موضوع را قبول کند.
یک مورد دشمنی آمریکا برای پذیرش بی اعتمادی ها کافیست
بذرپاش خاطرنشان کرد: در طرف مقابل هم اگر کسی نخواهد این موضوع را قبول کند، صد مورد دیگر دشمنی آمریکا هم ایجاد شود، آنها می گویند آمریکا دشمن ما نیست و باید به وی اعتماد کرد.
وی تاکید کرد: برخی الان برای تشریح علت اینکه می گویند به آمریکا نباید بی اعتماد باشیم می گویند که مگر ما با عراق نمی جنگیدیم، با آمریکا هم همینطور است و الان دیگر باید به این مسائل پایان بدهیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در سال 82 که دکتر روحانی مسئول پرونده هسته ای ایران بود، با سه کشور اروپایی در حال مذاکره بودیم و در آخر دوره ایشان سه کشور دیگر هم به این سه کشور اضافه شدند و مذاکرات با حضور شش کشور که قبلا 3+3 و بعدا 5+1 خطاب شد، سر گرفت.
بذرپاش اضافه کرد: در آن زمان ما مذاکرات را انجام دادیم و رفت و آمد هایی شد و در نهایت تاسیسات هسته ای ایران پلمپ شد، وقتی تاسیسات هسته ای پلمپ شد یعنی به غیر مودبانه ترین راه جلوی فعالیت های هسته ای ایران را گرفتند.
وی اضافه کرد: بعد از این اقدامات، ما محور شرارت معرفی شدیم و سومین قطعنامه شورای امنیت هم ضد ما صادر شد.
بذرپاش بیان کرد: دولت که در سال 84 عوض شد، دستور بازگشایی تاسیسات هسته ای داده شد و فعالیت ها از سر گرفته شد و در غنی سازی 20 درصدی گام برداشتیم تا اینکه موفق به این کار هم شدیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در سال 87 که تازه آقای جلیلی به عنوان مسئول تیم مذاکره کننده انتخاب شده بودند، خاویر سولانا به ایران آمد و طرح فریز تو فریز را مطرح کرد.
وی اظهار کرد: این پیشنهاد در بهمن یا اسفند 87 انجام شد و به معنای آن بود که ما فعالیت های خود را در همان مرحله ای که بود متوقف کنیم و آنها هم تحریم های خود را به صورت کامل متوقف کنند.
وی تاکید کرد: این پیشنهاد نشان می داد که آنها ملت ایران را به عنوان یک قدرت هسته ای بدون هیچ پیش فرضی پذیرفته بودند، این موضوع زمانی اتفاق افتاده بود که تحریم ها هم چندان قوی نبود.
بذرپاش عنوان کرد: حدودا پنج ماه بعد از این دیدار، انتخابات 88 انجام شد و به صورت کامل ورق در ارتباط با پیشنهاد آنها برگشت.
وی افزود: فتنه سبب شد که تحریم های علیه ایران تشدید شود تا به تعبیر آنها، ملت ایران دیگر در خیابانها و راهپیمایی ها حاضر نشوند.
بذرپاش ادامه داد: بعد از این فتنه و حماسه نهم دی وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد که برای جلوگیری از حضور مردم باید تحریم های علیه ایران تشدید شود و قطعنامه شورای امنیت علیه ما صادر شد.
وی خاطرنشان ساخت: فتنه گران مسئولین اصلی تحریم ها و مشکلاتی هستند که علیه مردم ایران به وجود آمده است اما الان همان ها این تحریم ها را دلیل لحن رئیس جمهور قبلی می دانند.
نماینده مردم تهران اظهار داشت: در ارتباط با ژنو هم چند موضوع مطرح است، یکی اینکه حق غنی سازی که موضوع اصلی ایران است در کجای تفاهم نامه مطرح است؟
وی گفت: در این باره پاسخ می دهند که این موضوع در بند 4 ان پی تی هست که در این صورت هم باید پرسید پس اگر حق ما را به رسمیت می شناسند چرا باید ما تحریم شویم و چرا ما بایدمذاکره کنیم.
وی ابراز داشت: در حالی که اصلا هم اینطور نیست و آمریکایی ها به صراحت اعلام کردند که حق ما را در غنی سازی به رسمیت نمی شناسند.
بذرپاش بیان کرد: موضوع دیگر این است که ماچه چیزی در این مذاکرات در گام نهایی می دهیم و چه چیزی می گیریم، اگر ما یک غذا را سه بخش کنیم به پیش غذا، و دسر بعد از غذا تقسیم کنیم، ما دو قاشق پیش غذا را هم نمی گیرم اما غذا را تحویل آنها می دهیم.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024