هفته نامه آيينه يزد (رضا سلطان زاده)

حدود دو ماه است بعضي از سايت‌ها و رسانه‌ها، طومار، عكس، شرح حال و يا زندگي نامه افرادي را به عنوان گزينه استانداري يزد درج مي‌نمايند. گرچه نويسندگان و تهيه كنندگان خبرهاي مذكور علل تهيه و چاپ اين گزارش‌ها را بهتر از ديگران مي‌دانند اما بيشتر خوانندگان نيز پس از خواندن و ملاحظه معرفي نامه‌هاي به رشته تحرير درآمده تا حدودي به خواست دارندگان آن سايت‌ها و نشريات پي مي‌برند. 
آنچه اكثريت راي دهندگان يزدي به دكتر حسن روحاني را به شگفتي وا مي‌دارد خبرهاي منتشره‌اي است كه گفته مي‌شود: محمد صالح جوكار نماينده اصولگراي يزد بدون توجه و عنايت به حماسه سياسي 24 خرداد تلاش مي‌نمايد يكي از مديران 8 ساله دولت نهم و دهم را بر صندلي استانداري يزد بنشاند و شنيده‌ها حاكي از اين است كه ضمن مخالفت با بعضي از فعالان سياسي اصلاح طلب حتي فردي را به وزارت كشور ‌برده و از مسئولان دولت يازدهم درخواست صدور حكم استانداري براي وي نموده است.
وزير كشور تغيير استانداران دولت دهم را خواست مردم دانسته و در آئين توديع و معارفه استاندار گيلان گفته است:
«اعتدال و نگرش اعتدالي مبناي دولت تدبير و اميد است و مردم در انتخابات به اين نگاه رأي دادند، اعتدال ناظر بر مشي و شيوه است و ما در تمام احوالات زندگي مي‌توانيم اين مهم را مبنا قرار دهيم. وقتي دولت‌ها جابه‌جا مي‌شوند بنابه تغيير گفتمان، مردم انتظار دارند در حوزه مديران اصلي تغييراتي صورت بگيرد و اين تغيير متناسب با رأي و خواست مردم به دنبال دگرگوني، تحول و نوآوري است. به گزارش ايرنا، وي افزود: استانداران جديد بايد بدانند مديون هيچكس و هيچ حزب سياسي نيستند بلكه مديون خود و خداي خويش‌اند و بايد در برابر خداوند پاسخگو باشند.»1
نگارنده اين سطور تاخير بيشتر در انتخاب استانداران را به زيان مردم مي‌داند كه لازم است در مقاله ديگري بدان پرداخته شود.
اما اگر بنا را بر اين قرار دهيم كه لابي‌هاي اصولگرايان در حوزه‌ها و بخش‌هاي مختلف بدنبال تشكيل جلسات پي در پي و تماس‌هاي تلفني و يا رفت وآمدها موثر واقع شد و ابلاغ براي يكي از مديران دولت نهم و دهم صادر شد و در پي آن جلسه‌اي براي معرفي استاندار در يزد تشكيل گرديد آنگاه اگر مردم از مسئولان ذي ربط درخواست ‌نمايند به پرسش‌هاي زير پاسخ دهند چه جوابي خواهند داشت؟
آيا استاندار منتخب در سالهاي اخير به دانشگاه‌ها‌ي يزد رفت و آمد داشته است؟
آيا جو امنيتي حاكم بر فضاي موسسات آموزشي و توقيف نشريات دانشجويي را به ياد مي‌آورد؟
آيا گله و شكايت و نامه‌هاي اعتراض‌آميز و انتقادي عده‌اي از استادان و دانشجويان را شنيده و ملاحظه كرده است؟
آيا درجريان سخنراني‌ها و گاه تهديد و ارعاب بعضي از مسئولان دانشگاه‌ها و خط و نشان كشيدن آنها براي دانشگاهيان بوده است؟ در نهايت نظرش پيرامون سخنان حسن روحاني در مراسم نمادين بازگشايي دانشگاه‌ها و وزير اطلاعات دولت يازدهم چيست؟ كه گفته است:
«امنيت بايد به گونه‌اي باشد كه دانشجويان و استادان بتوانند در يك فضاي آكنده از امنيت و آرامش خاطر به حركت علمي خود بپردازند و نقد سازنده نسبت به همه مسائل دانشگاهي، مسائل جامعه و مديريت كشور داشته باشند. به گزارش ايسنا، وي افزود: دولت از نقد سازنده استقبال مي‌كند، كشور داراي آزادي سياسي است و همه افراد با حفظ همه حرمت‌ها مي‌توانند نظر خود را مطرح كنند. وزارت اطلاعات به نوبه خود در جهت حاكميت امنيت بر سراسر كشور از جمله فضاي دانشگاهي خواهد كوشيد.»2
وقتي به دستور محمود احمدي‌نژاد سازمان برنامه و بودجه تعطيل شد آيا استاندار منتخب هم همانند عده‌اي احسنت وآفرين گفت كه خوب شد، احمدي‌نژاد جلو دزدي‌هارا گرفت؟ يا حداقل مي‌تواند مدركي نشان بدهد در همايشي، نشستي وجلسه‌اي هرچند با كنايه و اشاره ولو محتاطانه به نحوي گذرا از اين دستورالعمل رييس دولت انتقاد نموده باشد؟
يكي از مديران نشريات كه به دادگاه مطبوعات احضار شد آيا در چند سال اخير هيچ يك از مديران سياسي و يا فرهنگي استان 5 دقيقه وقت گذاشتند تا از مدير رسانه مورد نظر بپرسند چرا‌ او را به دادگاه فرستادند؟ علت چه بود؟ چه مطلبي در نشريه نوشته بود؟ آنگاه كه ديوانعالي كشور او را از اتهامات تبرئه و حكم صادره را «نقض بلا ارجاع» اعلام كرد باز هم دليل آنرا جويا شدند؟
چرا مديران و مسئولان وقت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي به سفارش فلان و بهمان براي سركوب مدير نشريه‌اي منتقد، تذكرات غلاظ و شداد صادر نمودند؟ چرا نگذاشتند آن نشريه در بعضي از ادارات از جمله استانداري ديده شود؟
چرا براي شركت در جلسات مصاحبه از مدير مسئولي كه با آنها هم خط نبود و مستقل و گاه منتقد بود دعوت بعمل نمي‌آوردند؟
چرا به علت مديريت ناصحيح و عدم توانايي مسئولان اجرايي و فرهنگي ذي ربط در استان و يا نخواستن و رعايت نكردن عدالت و مساوات به معناي قانوني و واقعي آن در توزيع آگهي‌هاي دولتي و اداري يك سونگري و تبعيض را به حد اعلا رسانده و نشريه‌اي را به مرز تعطيلي و وقفه در چاپ و نشر آن كشانده‌اند؟
آن روزي كه رييس دولت با افتخار اعلام مي‌كرد: روزنامه‌ها را نمي‌خواند و وقتش را صرف نگاه كردن به مطالب آن نمي‌كند و در جلسات هم بعضي از خبرنگاران را به سخره مي‌گرفت و در برابر ارائه سئوالاتشان جواب‌هاي غير مرتبط با پرسش‌ها مي‌داد، سپري شد رييس جمهور فعلي به دانش‌آموزان مي‌گويد از رييس دولت انتقاد كنيد و انشاء بنويسيد. بدون شك و ترديد مديراني بايد مصدر كار قرار بگيرند كه نه تنها با اين خط مشي و سليقه كنار بيايند. بلكه عملكرد آنها نشانگر اين باشد كه از گذشته به اين مرام و روش پاي بند بوده‌اند موضوع ابقاي مديران متخصص و فني در كارهاي مخصوص به حرفه و شغلشان جداي از اين مقوله است كه بايد آن را محترم شمرد.
نكته آخر اينكه نه تنها رحماني فضلي بلكه همه فعالان سياسي اعم از اصولگرا، اصلاح طلب، اعتدال گرا، روشنفكر و ديگر افراد بايد بدانند دارالعباده يزد از جمله استان‌هايي است كه رييس دولت يازدهم راي بالايي به خود اختصاص داده و از مناطق و شهرهايي است كه ساكنانش به نداي حاميان دكتر روحاني يعني آيت ا... هاشمي رفسنجاني و حجت الاسلام والمسلمين سيدمحمد خاتمي در 24 خرداد امسال لبيك گفتند. محمدرضا عارف كه با فتوت و موقع شناسي نام خود را در تاريخ سياسي واجتماعي ايران و يزد در زمان انتخابات رياست جمهوري يازدهم ماندگار كرد از اين شهر و ديار برخاسته است. لذا مي‌طلبد فردي بر صندلي مديريت ارشد اجرايي آن تكيه بزند كه در سال‌هاي اخير عملاً نشان داده باشد افكار و انديشه‌هاي اصلاح طلبانه و اعتدالگرايي را قبول دارد يعني اكثر جوانان و مردان و زنان يزدي كه در آفريدن حماسه 24 خرداد نقش خود را به خوبي ايفا كرده‌اند با آراي به صندوق ريخته شده به اقليتي هر چند معزز و قابل احترام اعلام كرده‌اند خواهان انتخاب استانداري هستند كه پا به پاي آنان پس از گذشت 8 سال خواستار تغيير سياست‌هاي داخلي و خارجي همراه با آرزوي عزت و حكمت و سربلندي اين مرز و بوم و پيشرفت و موفقيت بيشتر مردم متعهد و مومن ايران عزيز اسلامي باشد.

مدير مسئول

خبر فوق را به زبان مورد نظر ترجمه کنید

 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا