محمد صالح جوكار نماينده يزد و شهرستان صدوق در مجلس شوراي اسلامي در مصاحبه با خبرگزاري مهر اعلام كرد: «مجمع نمايندگان استان در حال بررسي گزينههاي موجود براي استانداري يزد است، بيشترين نگاه مجمع نمايندگان براي انتخاب استاندار اين بود كه فردي انتخاب شود كه داراي يك نگاه تحولي به استان باشد ضمناً توسط مجمع با جمعآوري سوابق، عملكردها مورد بررسي قرار گرفته اما هنوز درباره گزينهاي براي معرفي به وزارت كشور به جمعبندي نهايي نرسيدهاند».1
نماينده مردم اردكان ديگر عضو مجمع ميگويد: «مجمع نمايندگان استان يزد براي معرفي استانداربه وزير كشور جلسهاي نداشته است. محمدرضا تابش نماينده مردم اردكان در گفتگو با خبرنگار ايلنا در پاسخ به اين سوال كه آيا استاندار جديد يزد در بين استانداران هفته جاري كه در هيات دولت تعيين ميشود، خواهد بود يا خير؟، گفت: من در اين باره چيزي نشنيدهام. ضمن آنكه اگر وزارت كشور بخواهد بدون نظر نمايندگان اقدام به انتصاب استاندار كند، ادامه روندي است كه دولت قبل پايه گذاشت. وي افزود: درباره انتخاب استاندار جديد، خبر رسمي وجود ندارد، همچنانكه هر كس بر حسب علايق خود استاندار تعيين ميكند. نماينده مردم اردكان تصريح كرد: مجمع نمايندگان استان تاكنون براي جمعبندي روي گزينه مديريت جديد استان يزد جلسهاي نداشته است. وي افزود: در واقع مجمع پس از فوت مرحوم يحييزاده جلسه نداشته است.»2
پرسش مطرح اين است كه بالاخره مجمع نمايندگان استان درباره انتخاب استاندار و بررسي سوابق افراد تشكيل جلسه دادهاند يا خير؟
از 3 نفر نماينده عضو مجمع، سخنان دو نفر كه در اين مورد اظهار نظر نمودهاند متناقض ميباشد. سزاوار است محمدصالح جوكار و محمدرضا تابش براي روشن شدن اذهان مردم صبور و مومن استان كه به حق انتظار دارند نمايندگانشان در گفتار و بيان مطالب شفاف و صريح پاسخ دهند! آيا مجمع نمايندگان تشكيل شده است؟ و گرنه موكلان يزدي در قبول يا رد ادعاي هر دو نفر مردد خواهند بود!!
نكته ديگري كه سبب شگفتي گرديد اين بخش از اظهار نظر جوكار بود كه گفت «در انتخاب استاندار شاخصهاي بسياري مد نظر مجمع است كه اصلاحطلبان نيز گزينههايي را معرفي كردهاند. گزينههاي معرفي شده از سوي اصلاحطلبان از اين شاخصها بهرهمند نيستند از اين رو اين گزينهها از سوي مجمع پيشنهاد نميشوند. يعني همان مجمعي كه در تشكيل آن تشكيك حاصل شده است!!
جوكار شاخصهاي استاندار يزد را تحولگرايي، كارآمدي، پرهيز از نگاه سياسي به همهي مسائل، استفاده از تمامي ظرفيتها و منابع استان، بهرهمندي از نگاهي جامعنگر، دوري از حاشيهسازي، سلامت روحي و جسمي، فعاليت و نشاط و شادابي و برقراري ارتباط با ديگر افراد و مديران و نمايندگان مجلس و. ..... ميداند اما نتوانسته يا نخواسته است با بررسي سوابق افراد اصلاحطلب كه از افراط و تفريط بدور بودهاند، ضمن مشورت و همانديشي با همگامان، دوستان و همفكران اصولگراي خويش به گزينهاي كه اين ويژگيها را داشته باشد دست يابند. بديهياست دولتي كه شعار تدبير و اعتدال و اصلاحطلبي ميدهد در پي انتخاب نماينده عالي مقام اجرايي در دارالعباده است كه بتواند با تجربيات كافي و مديريت مورد قبول و شفافيت در زندگي خود و اطرافيان نزديكش و پاكدستي و نگاه اقتصادي سالم به مسائل براي تحقق شعارهاي حسن روحاني بر مسند استانداري تكيه بزند. يعني فردي كه پيام 24 خرداد ماه را درك كرده و صداي انتقادات را شنيده باشد. بعد از استقرار بر كرسي رياست در رفت و آمدها، مردم شهر به معناي واقعي شاهد كورشو، دور شو نباشند، خود را يك سر و گردن بالاتر از ديگران نداند، براي ايجاد فضاي تعامل و همگامي بيشتر گام بردارد، خود را خدمتگزار ملت و دوست صديق يزديها بداند، در تقسيم بودجه و رسيدگي به امور عمراني شهرهاي استان رعايت عدل و انصاف بنمايد، در معرفي همكاران و مديران مياني، فاميل و قوم و خويش و هم محلهاي را ارجح از ديگران نداند و ايمان داشته باشد همگان در برابر قانون يكسان هستند.
در انتخابات اخير مجلس شوراي اسلامي با يكي از كانديداهاي اصولگرا صحبت ميكردم گله داشت و ميگفت: استاندار، بعضي از معاونان و مديران استانداري و تعدادي از مديران كل ادارات، در يزد سپاهي هستند ضمن احترامي كه براي آنها قائل هستيم اعتراض دارم كه چرا قرار است اصولگرايان از كانديداي پاسدار براي نمايندگي مجلس شوراي اسلامي حمايت كنند. گفتم: آيا حاضري همين راي و نظر را در مسجد حظيره و در جمع مردم عنوان كني؟ جواب داد خير.
گفتم بنابراين بدان: ظواهر امر نشانگر اين است كه جنابعالي راي نخواهي آورد و همان فرد مورد نظر پيروز انتخابات خواهد بود. ضمناً داستاني براي او تعريف كردم كه يكي دو سال پيش مراسم بزرگداشت روز خبرنگار در يزد برگزار كرده بودند در پايان جلسه از شش، هفت نفري كه لوحهاي تقدير را اهدا مينمودند فقط يك نفر از آنان سپاهي و نظامي يا پاسدار نبود اما نگارنده اين سطور ضمن احترام خاصي كه براي همه گروهها و اقشار جامعه قائل ميباشم و زحمات ارتشيان و سپاهيان و نيروهاي انتظامي و نظامي را به حكم وظيفه ارج مينهم و تلاششان را در 8 سال دفاع مقدس ميستايم از نحوه برگزاري آن مجلس اعتراض و انتقاد نمودم. يكي از تبعات انتخابات دكتر حسن روحاني تغييرات اين چنيني مديريتها خواهد بود.
ضمناً عموم شهرونداني كه در انتخابات رياست جمهوري يازدهم به تغيير روش حكومتداري و نحوه اداره مملكت راي دادهاند خواستار اجراي كامل آنچه در اصل سوم قانون اساسي آمده است ميباشند به ويژه از دولتمردان و وزراء و همه نيروها در قواي سه گانه تحقق مسائل زير را درخواست مينمايند.
«-بالا بردن سطح آگاهيهاي عمومي در تمام زمينهها با استفاده صحيح از مطبوعات و رسانههاي گروهي و وسايل ديگر.
-تأمين آزاديهاي سياسي و اجتماعي در حدود قانون.
-مشاركت عامه مردم در تعيين سرنوشت سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي خويش.
-رفع تبعيضات ناروا و ايجاد امكانات عادلانه براي همه در تمام زمينههاي مادي و معنوي.
-تأمين حقوق همه جانبه افراد از زن و مرد و ايجاد امنيت قضايي عادلانه براي همه و تساوي عمومي در برابر قانون.» 3
آيا در يزد از مطبوعات و رسانه ملي استفاده صحيح شده است؟
در مدتي كه از انتشار آيينه ميگذرد بارها ديده شده عدهاي از مسئولان در ردههاي مختلف، نمايندگان نشريات محلي و خبرگزاريها را دعوت ميكنند و در محلي مينشانند. پارچه و بنري كه روي آن عبارت:
«نشست صميمي. .. با خبرنگاران و اصحاب رسانه» نقش بسته بر ديواري نصب ميكنند مسئول دعوت كننده گزارش مفصلي ميدهد صدا و سيما از حاضران فيلمبرداري ميكند، چندبار دوربين را دورتا دور جلسه ميچرخانند و يكي دوبار هم در ساعات پخش خبر آن را نشان ميدهند اما از يك خبرنگار و يا نماينده نشريهاي يا مدير مسئول روزنامهاي يك جمله و عبارت پخش نميكنند تا مردم از اين دانشگاه عمومي دريابند مديران مطبوعات چه پرسشي نموده و چه جوابي شنيدهاند؟
همانند فيلمي كه بازيگران اصلي نقش خود را بازي ميكنند و عدهاي را به عنوان سياهي لشكر نشان ميدهند كه در حقيقت نقشي ندارند و كارهاي نيستند و فقط انبوه جمعيتي هستند تا صحنه بازي خالي نباشد.
يك سو نگري بعضي كه در سالهاي اخير گردانندگي اين دانشگاه را به عهده داشتند كجا و توصيه و سفارش بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران حضرت امام خميني(ره) جهت استفاده از رسانه ملي كجا؟
«اهميت راديو تلويزيون بيشتر از همه است. اين دستگاهها دستگاههاي تربيتي است؛ بايد تمام اقشار ملت با اين دستگاهها تربيت بشوند؛ يك دانشگاه عمومي است. دانشگاهها دانشگاههاي موضعي است، اين يك دانشگاه عمومي است يعني دانشگاهي است كه در تمام سطح كشور گسترده است. بايد از آن، عملِ دانشگاه را، به آن اندازهاي كه ميشود، استفاده كرد. بايد اين دستگاه دستگاهي باشد كه بعد از چند سال تمام قشر ملت را روشن كند، تمام را مبارز بار بياورد، تمام را متفكر بار بياورد، تمام اينها را مستقل بار بياورد، آزادمنش بار بياورد، از غربزدگي بيرون كند؛ استقلال به مردم بدهد. اين از همه چيزهايي كه در اين دستگاهها هست مهمتر است؛ و اين وظيفه دارد كه با مردم حكمِ معلم و شاگرد داشته باشد. اشخاص نويسنده، اشخاص گوينده، اشخاص فهيم، اشخاص مطلع در اينجا صحبت بكنند. فرصت به آنها بدهند كه در اينجا صحبت بكنند. زيادند اشخاص كه پيشنهاد اين معاني را ميكنند؛ به اينها بايد فرصت بدهند و آنها صحبت بكنند. به جاي آن چيزهايي كه به درد ملت نميخورد يا مضر به حال ملت است، يك چيزهاي مفيد را به مردم بدهند و يك غذاي مفيدي به مردم بدهند؛ مردم را تغذيه كنند به غذاهاي صحيح سالم...»4
بدان اميد كه وقتي استاندار و مديران جديد رشته امور را بدست گرفتند با برادري و همفكري و تلاش و كوشش در مسير اعتدال و ميانهروي و اصلاحطلبي و روشنفكري به معناي واقعي آن در دارالعباده زمينهاي فراهم كنند كه در انتخابات بعدي مجلس مانند گذشته شاهد تعداد آراي باطله بيست هزار نفري يعني برابر با چهارمين راي كانديداها در شهر يزد نباشيم و سعي كنيم در مسائل اجتماعي و فرهنگي تعامل و بحث و گفتگو را رونق بخشيم و وضعي بهتر از 8 سال گذشته داشته باشيم تورم سرسامآور و مشكلات معيشتي و اقتصادي كمرشكن نيز كاهش يابد.
گويندگان و نويسندگان خودسانسوري را به كناري نهند با منطق و دليل و با حفظ حرمت ديگران و رعايت قداست زبان و قلم در گفتار و نوشتار آمر به معروف و ناهي از منكر و منتقدي دوستدار نظام انقلاب اسلامي ايران و هواخواه ساكنان اين مرزوبوم باشند.
مدير مسئول
پي نوشت ها:
1- خبرگزاري مهر، مورخ 17/6/92
2- خبرگزاري ايلنا، مورخ 24/6/92
3- فرازهايي از اصل سوم قانون اساسي جمهوري اسلامي
4- مجموعه آثار امام خميني(ره)، جلد 6، صفحه 399
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 26,دسامبر,2024