رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان یزد با اشاره فعالیت ستاد و مرکز خدمات سرمایه گذاری در استان، گفت: ایجاد زمینه های لازم برای جذب سرمایه گذاری از برنامه های این سازمان است و تلاش خواهیم نمود تا سرمایه گذاران بیشتری در بخش های مختلف اقتصادی جذب شوند.

به گزارش روابط عمومی این سازمان " مراد علی میر " روز سه شنبه در نشستی در محل سازمان، تهیه و تدوین فرصت‌های سرمایه‌گذاری  را از جمله این برنامه ها بیان کرد و داشتن ارزیابی و محاسبات اولیه، برنامه مالی مشخص، مطالعات بازار و کشش قیمتی محصول اصلی، امکان‌پذیری انجام طرح از نظر ضوابط و مقررات و مثبت بودن نتیجه امکان‌سنجی را لازمه فرصت های سرمایه گذاری برشمرد و گفت: تجربه نشان داده است که این موارد مورد توجه سرمایه گذاران است.

وی گفت: فرصت‌های سرمایه‌گذاری که امکان‌سنجی و مرحله ساخت آنها آغاز شده یا در حال ساخت و بهره‌برداری است، فرصت هایی که  امکان سنجی شده‌ و ساخت آنها آغاز نشده ولی زمین آن در حال آماده سازی است و فرصت‌های امکان سنجی شده‌ای که دارای مجوزهای لازم و زمین مشخص است برای سرمایه گذار مناسب می باشد.

وی شناسایی طرح‌های دارای مطالعات فنی و اقتصادی، استخراج اطلاعات لازم از مطالعات موجود و تکمیل فرم‌های مربوطه به همراه خلاصه طرح، شناسایی و دریافت اطلاعات شرکای داخلی طرح‌ها و سهم آورده‌ آنها، تدوین اقدامات صورت گرفته در خصوص هر طرح ( اخذ مجوزهای لازم، دریافت زمین، تجهیز محل)، تهیه برخی مستندات طرح‌ها و تدوین نهایی بسته‌های جذاب سرمایه‌گذاری را از جمله اقدامات در خصوص تهیه فرصت های سرمایه گذاری بیان کرد.

رییس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان یزد گفت: با این اقدامات، فرصت‌هایی که وجود خارجی دارد ارائه و از ارائه فرصت‌های ناقص جلوگیری می‌شود و فرصت هایی که فاقد مشارکت کننده داخلی است  ارائه نمی‌شود.

وی تدوین و برگزاری کارگاه‌های‌ آموزشی به منظور افزایش سطح آگاهی کارشناسان مرکز خدمات سرمایه گذاری و نمایندگان تام الاختیار دستگاه‌های عضو این مرکز برای تسریع امور سرمایه‌گذاران را از دیگر برنامه های این سازمان برای جذب سرمایه گذاری برشمرد .

میر افزود: روش‌های تامین منابع مالی پروژه‌ها با تأکید بر تأمین مالی خارجی، اصول ارزیابی فنی و اقتصادی طرح‌ها، اصول و فنون مذاکره در جلسات جذب سرمایه‌گذار خارجی، بهره گیری از تجربیات موفق و ناموفق در جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشور، آشنایی با قوانین، مقررات و مشوق‌های مرتبط با جذب سرمایه‌گذاری خارجی، مؤلفه‌های اثرگذار در تدوین فرصت‌های سرمایه‌گذاری و روش‌‌های مختلف بازاریابی فرصت‌های سرمایه‌گذاری از جمله کارگاههای آموزشی است.

وی شناسایی قوانین و مقررات مزاحم و ارائه پیشنهادات اصلاحی تسهیل کننده را ازدیگر برنامه های این سازمان و ستاد سرمایه گذاری استان در سال جاری ذکر کرد و گفت:  قانون اجرای سیاست های کلی اصل44  قانون اساسی گامی در تحول رویکرد اقتصادی کشور بوده که با نگاهی مردم محور به رشد و پیشرفت اقتصادی توجه نموده است و برنامه کاملی برای زمینه سازی حضور بخش خصوصی در اقتصاد ملی محسوب می شود.

دبیر ستاد سرمایه گذاری استان یزد  گفت: یکی از جنبه های مهم این قانون توجه به مقررات زدایی و تسهیل فرآیند سرمایه گذاری در کشور از طریق بخش خصوصی است و این قانون به عنوان منشور اقتصاد ملی، ظرفیت لازم برای حذف مقررات غیرضرور قبلی و تهیه قوانین پیش برنده جدید را فراهم نموده است.

میر اضافه کرد:  با توجه به اهمیت بهبود فضای کسب و کار کشور و ضرورت تغیر و اصلاح قوانین و مقررات دست‌ و پاگیر و مزاحم فعالیت های اقتصادی و تسهیل صدور مجوزها و پروانه های لازم، ضروری است ترتیبی اتخاذ شود تا نسبت به شناسایی قوانین و مقررات مزاحم و ارائه پیشنهادات اصلاحی تسهیل کننده اقدام شده و نتیجه به دبیرخانه هیئت نظارت بر مقررات زدایی ارسال شود.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا