يك متخصص طب اورژانس در يزد مراحل مراقبت بیمارستانی از فرد گرمازده را تشريح كرد.

 یك متخصص طب اورژانس در يزد مراحل مراقبت بیمارستانی از فرد گرمازده  را تشريح كرد.

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، دكتر عليرضا اسماعيلي در خصوص مراقبت بیمارستانی از فرد گرمازده  اشهاركرد: در بیمارستان امکانات بهتر و روش های دقیق تری برای کنترل دمای بدن وجود دارد. در آنجا دمای مرکزی بدن به طور مرتب کنترل می شود تا فرد دچار افت ناگهانی دمای بدن ( هیپوتِرمی ) نشود.

وي ادامه داد: آزمایشات خونی برای تعیین مقدار نمک و سایر املاح موجود در خون انجام می شود و مایع درمانی برای حفظ تعادل الکترولیت ها و آب بدن صورت می گیرد.

اسماعيلي عنوان كرد: بعد از اولین گرمازدگی بایستی برای مدت چند هفته مقدار آب و نمک بدن و نیز عوارضی مثل ناتوانی کلیه کنترل شود . بعد ازاین حالت برای چند هفته، تغییرات دمایی بدن رخ خواهد داد که طبیعی است.

 وي با اشاره به درمان ضعف و گرفتگی عضلات ناشی از گرمای زیاد  گفت: معمولاً این عوارض را می توان در منزل درمان کرد به اين ترتيب كه باید در محل خنکی در منزل استراحت کند، لباس های نازک و نخی بپوشد، لباس های اضافی خود را در آورد، بدن خود را با آب سرد بشوید یا بوسیله یک حوله خنک مرطوب نگه دارد یا تکه های یخ را به بدن خود بمالد. هچنین از کولر یا پنکه برای خنک کردن خود استفاده کند.

 

اسماعيلي با اشاره به ديگر ورشهاي درمان گرمازدگي در منزل گفت: یک نوشیدنی خنک، حاوی نمک يكي از اين روش ها است، به اين نحو كه یک قاشق چایخوری یا مرباخوری نمک را در یک لیتر آب حل كرده و در طی یک ساعت کم کم آن را بنوشيد. همچنین می توان یک قاشق غذاخوری شکر یا پودر شربت را برای افزایش کالری نوشیدنی، به آن اضافه كرد.

اين متخصص طب اورژانس توصيه كرد: اگر فرد مسن است یا نمی تواند نوشیدنی شور بنوشد، باید او را به بیمارستان ببرید.

وي با بيان اين كه  گرفتگی عضلات را می توان با ماساژ دادن آنها برطرف کرد افزود: ابتدا باید روی محل گرفتگی فشار داده شود و حوله ی گرمی روی آن قرار دهید از طرف ديگر مصرف یک نوشیدنی شور، از عود گرفتگی پیشگیری می کند.

اين متخصص طب اورژانس متذكرشد: فردی که دچار این عوارض شده است، حداقل باید 24 ساعت استراحت کند.

 

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا