دبیر علمی ششمین جشنواره استانی شعر بسیج گفت :شعر انقلاب اسلامی شعر راستین، شعر متعهد و شعری است که از شرف و انسانیت دفاع می کند و پاسدار ارزش های معنوی و اخلاقی است، شعر بسیج هم همین تعهد را دارد.

 دبیر علمی ششمین جشنواره استانی شعر بسیج  در خصوص رویکرد و اهداف این جشنواره گفت: شعر موهبتی است الهی و هنری مقدس که هر مکتب و اندیشه ای برای نفوذ در دل ها و جان ها  به این هنر نیازمند است، شعر کاری ترین وسیله ی ابلاغ است و ما اگر قدر هنرمندانمان را بدانیم کار بزرگی کرده ایم.

وی افزود: حادثه ی عاشورا و حوادث معنوی بشری آن اندازه که از شعر و هنر استمرار و دوام یافته اند از چیز دیگری نیافته اند. شعر انگار زبان محاوره این عالم نیست، هرگاه بیان ها ازگفتن احساس عجز کنند شعر و هنر پدید می آید. عشق و عرفان هم قالب به سخن باز می کند به شعر سخن می گوید، یک شعر خوب هیچ وقت تمام نمی شود مشروط به اینکه واقعا شعر باشد.

دکتر محمدی کویر ادامه داد: انقلاب اسلامی همچنانکه در همه ابعاد انقلاب کرد، شعر و هنر را هم متحول کرد و اصلا خود انقلاب، امام، شهیدان، دفاع مقدس، ایثار و امثالهم همه سوژه های عالی شدند برای سرودن شعرها. شعر انقلاب اسلامی شعر راستین، شعر متعهد و شعری است که از شرف و انسانیت دفاع می کند و پاسدار ارزش های معنوی و اخلاقی است، شعر بسیج هم همین تعهد را دارد.

محمدی کویر اظهار داشت: شعر بسیج شعری است ارزشی و آیینی، شعری است که بخواهد ندای حق طلبی و آزادی خواهی این ملت را نگهدارد و تلاش دارد ما را از هویت خودمان خارج نکند، فرهنگ بسیج هم چیزی جز این نیست، جشنواره شعر بسیج ششمین دوره خود را پیش رو دارد و بعد از اینکه در همه استان ها جشنواره برگزار شد به مرحله ی کشوری می رسد.

وی در خصوص محورها و شرایط جشنواره توضیح داد: شاعران استانی می توانند پس از خواندن فراخوان از کم و کیف آن بیشتر آگاه شوند، در واقع فرخوان در پنج موضوع ارائه شده است که شامل بازخوانی ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، بیداری اسلامی و مقاومت ملل، انتظار-امید-آرمان گرایی، مضامین آیینی-اجتماعی(مبتنی بر اصول خانواده و اخلاق و سبک زندگی اسلامی) و حماسه ی اقتصادی در آیینه ی شعر، می شود.

کویر ادامه داد: در خصوص محور پنجم این توضیح لازم است که با توجه به شعار اعلام شده توسط مقام معظم رهبری در سال جاری، این موضوع انتخاب شده و ما سه تندیس ویژه هم به آن اختصاص داده ایم و لذا منتظر اشعار عالی در این سوژه می باشیم.

نکته ی بعد اینکه به منظور بزرگداشت یاد و نام و خاطره ی خلیل عمرانی "پژمان" که مسئولیت شعر بسیج کشور را به عهده داشت و متاسفانه اکنون در میان ما نیست، یک محور به طور جداگانه در فراخوان قرار داده ایم که به صورت مجزا هم داوری خواهد شد.

محمدی کویر افزود: گروه های سنی 12 تا 18 سال، 19 تا 35 سال تمام و 36 سال به بالا می توانند شعر بفرستند و ما در هر رده سنی 3 نفر را به عنوان برگزیده انتخاب می کنیم، برگزیدگان در جشنواره استانی تقدیر و به مراحل کشوری شرکت داده می شوند.

وی گفت: هر شاعر می تواند شش اثر در موضوعات مختلف ارسال کند که این آثار نباید قبلا چاپ شده باشد ولی در انتخاب نوع و قالب شعر آزادند در صورتی که موازین زبان امروز را رعایت کرده باشند.

محمدی کویر طی توصیه ای به شاعران گفت: خوشبختانه در یزد استعدادهای بسیار خوب و درخشانی داریم که خواشمند است هنرمندان شاعرمان حتما در این جشنواره شرکت کنند زیرا علاوه بر ایجاد انگیزه و رونق دادن به جشنواره استانی فرصتی دست می یابد تا شعرهای خوب استان به سطح کشور راه پیدا کند و یزد را بهتر بشناسند، همچنین یزدی ها هم به نحوی خود را بیازمایند، الحمدلله تابحال عزیزان زیادی از جمله سرکار خانم محرابی رئیس انجمن شعر استان و کسانی مثل آقای احمدرضا قدیریان و دیگران بارها و بارها در سطح کشور درخشیده اند و باعث افتخار ما شده اند.

دبیرعلمی ششمین جشنواره استانی شعر بسیج در خصوص زمان ارسال آثار گفت: مهلت ارسال آثار به دبیرخانه استان تا 20 تیرماه  1392 می باشد و بعد از آن وارد چرخه ی تنظیم و داوری می شویم.

محمدی کویر ادامه داد: سازمان بسیج هنرمندان استان یزد، واقع در بلوار دانشجو، جنب اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیرخانه جشنواره می باشد که آثار باید به این نشانی فرستاده شود.

وی زمان برگزاری جشنواره را هم 27 مرداد ماه 1392 اعلام کرد.
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا