آقایان مدعی لطفا ملاحظه بفرمایید
برداشتهایی از تحلیل متفاوت دکتر لنکرانی از انتخابات ریاست جمهوری 92
برداشت اول:
بعضی ها خیال می کنند که آقای روحانی به دلیل گردش جامعه ما به سمت اصلاحات رأی آورده است! این تحلیل غلط است و شاهد غلط بودنش هم این است که در خیلی از شهرهای کوچک و روستاها که اصالتاً با اصلاح طلبها مخالف هستند به آقای روحانی رأی داده اند. در تهران اگر قرار بود که مبنا اصلاح طلبی باشد، ترکیب شورای شهر هم باید اصلاح طلبی می شد در حالیکه در شورای شهر تهران اصولگراها اکثریت پیدا کردند. در همین شیراز اصولگراها ا کثریت را حائز شدند. انتخابات مردم در این دوره و حتی دوره سال 76 انتخاب اصلاح طلبانه نبود.
برداشت دوم:
بعضی از کارهایی که در فضای رسانه انجام می شود و به آن دامن زده می شود مثل همین شعاری که مطرح می شود که "روحانی یادت باشه ..." بعضی از آنها با واقعیات جامعه ما تطبیق ندارد. آقای روحانی خودشان متوجه این نکته بیش از بقیه است که وامداری ایشان به جریان اصلاح طلب بویژه گروههای تندروی اصلاح طلب نیست. اگر آن گروه ها با این پرچم به میدان می آمدند به هیچ وجه مورد اعتنای مردم قرار نمی گرفتند. آنچه که به نظر بنده باعث این نتیجه آراء شد، دلیل اصلی اش نارضایتی از وضعیت دولت دهم بود و دقیقاً همین اتفاق در سال 76 و 84 هم رخ داد. یعنی رأی 76 در واقع رأی نارضایتی از دولت آقای هاشمی بود و چون تلقی این بود که آقای ناطق ادامه دهنده راه هاشمی است به آقای ناطق رأی کمتری داده شد. در سال 84 هم رأی به نارضایتی از دولت اصلاحات بود و چون در واقع قطب مقابل حرف متفاوتی از آن دولت داشت، رأی آورد.
برداشت سوم:
چرا جلیلی رای نیاورد؟
در واقع شکل گیری انتخابات را باید از این منظر بدان نگاه کنیم. رأی نیاوردن برخی از دوستان مثل آقای دکتر جلیلی هم باید ازاین منظر به آن نگاه کنیم. یعنی دکتر جلیلی در این انتخابات با وجود اینکه امتداد احمدی نژاد نبود اما در تبلیغات گروه های مخالف به نماد امتداد احمدی نژاد تبدیل شد. این نماد باعث ریزش آراء شد. و این در حالی بود که انتقاد و حتی سیاه نمایی برخی از اصولگرایان نسبت به شرایط موجود، بزرگترین کمک و هدیه آنها به گفتمان رقیب بود تا بخوبی بتواند خود را گزینه عبور از این شرایط سیاه نمایی شده نشان دهد.
برداشت چهارم:
چرا قالیباف رأی نیاورد؟
چون مردم نسبت به آقای روحانی اقناع بیشتری در خصوص ایجاد فضای جدیدتری در کشور داشتند. چون او را گزینه اصلی تقابل با دولت فعلی می دیدند و امثال قالیباف را گزینه های فرعی می دانستند. به همین دلیل اقبال عمومی از ایشان بیشتر شد و تغییر آرایی که در هفته آخر اتفاق افتاد در واقع ریزش آرای قالیباف و ولایتی و رشد آرای روحانی بود و عمده جابه جایی هم اینها بود. بخشی از آرای آقای عارف هم به آرای آقای روحانی الحاق شد که در مجموع قابل توجه نبود و بخش عمده آرای ایشان هم اصلاً در انتخابات شرکت نکردند.
برداشت چهارم:
برخی ها می گفتند و البته خلافش ثابت شد که مردم به چهره های شناخته شده رأی می دهند. این انتخابات و انتخابات 84 و 76 نشان داد که اتفاقاً مردم دنبال چهره های جدیدی هستند که بتواند آنها را قانع کنند.
برداشت پنجم:
اگر آقای هاشمی در انتخابات شرکت می کرد قطعاً انتخابات دو قطبی می شد و آقای هاشمی حداکثر موفق می شد یک سوم آراء را جذب کند و حتماً رأی نمی آورد. چرا؟ چون آقای هاشمی تجربه شده بود و به عنوان کسی که سیاست ایشان روشن و معلوم است مطرح بود.
برداشت ششم:
ما الان شاهد هستیم که برخی از گروههای معاند که برخی تا دیروز می گفتند انتخابات را تحریم می کنیم حالا با پر رویی آمده اند و مطالبه می کنند از دولت جدید! اولاً شما که رأی ندادید. ثانیاً در صورتیکه رأی دادید مگر شما چند نفر بودید! برعکس آن هم در اینجا که یک جمعیتی از مومنین هستند و رأی اصلی آقای روحانی هم رأی عامه مردم بوده است، اینها مطالباتشان بیان و پیگیری نمی شود.
برداشت هفتم:
پیام اصلی این انتخابات این نیست که ما برگردیم به عقب، پیام اصلی اش این است که ما باید برویم جلو، در این فضا تشکلهای دانشجویی باید "بلندگوی مطالبات صحیح عامه" باشند. مثلاً ما نمی خواهیم دانشگاه به عقب برگردد و تبدیل به پناهگاهی برای افکاری که در جامعه مورد توجه نیست بشود. نمی خواهیم دانشگاه به شکلی شود که رشد علمی کشور در آن متوقف و حتی کند شود. ما باید مطالبه الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی را دنبال کنیم. هم خودمان روی آن کار کنیم و هم مراقبت کنیم که جهت گیریهای کلان کشور دراین جهت باشد. در جاهایی که احساس شود خلاف این است محترمانه و با بیان مستندات تذکر دهیم.
برداشت هشتم:
ما می گوئیم دولت آینده باید همانطور که گفته است یک دولت فراتر از بخشهای جناحی به مشکلات بپردازد. با توجه به اینکه دولت آقای روحانی دولت تدبیر و امید است اگر یک عده ای فشار بیاورند که کاری با بی تدبیری انجام شود یک عده ای هم باید مطالبه تدبیر کنند و بگویند که می خواهیم رو به جلو برویم.
برداشت نهم:
مدعیان محترم مطالبات اصلی مردم حل مشكلات اقتصادی و معیشتی آنان است نه تصفیه حسابهای حزبی وبیرون ریختن عقده های شخصی ،لطفا سعی نمایید در اظهارات خود تقوا و دقت بیشتری به خرج دهید ودچار اشتباه در تحلیل نگردید ضمنا مروری هم بر سوابق گذشته مدیران وكارشناسان فعلی استان داشته باشید كه قریب به اتفاق آنان مدیران دولت اصلاحات و كارگزارنند در خانه اگر كس است یك حرف بس است برایتان آرزوی توفیق دارم
Yazdelection.blogfa.com
محمد مومنی
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 10,ژانویه,2025