منيره زارع زاده خبرنگار يزدفردا/ مدير فناوري اطلاعات دانشگاه علوم پزشكي يزد از شروع فعاليت شبكه ملي سلامت (شمس) در يزد خبرداد و افزود : دانشگاه علوم پزشكي يزد در طراحي و اجرای پروژه شبكه ملي سلامت به لحاظ سرعت پیشرفت و تعداد نقاط تحت پوشش جزء 5 استان برتر كشور قرارگرفت.
مهندس احسان سلطاني در گفت و گو با خبرنگار يزدفردا با بيان اين كه توسعه فناوري اطلاعات محور صرفه جويي است اظهارداشت: با توسعه فناوري اطلاعات نه تنها سرعت، دقت و كيفيت خدمت رسانی افزايش مي يابد بلكه اين مهم مهمترين ابزار براي صرفه جويي و تحقق اقتصاد مقاومتي است.
وي با اشاره به نهایی شدن پروژه شبكه ملي سلامت (شمس) در يزد عنوان كرد: اين شبکه یکی از زير ساختهای اصلی برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع و همچنین سامانه پرونده الکترونیک سلامت (سپاس) است که علاوه برآن برگزاري دوره هاي آموزش مجازي ويژه كاركنان و مردم ، توسعه كتابخانه الكترونيكي پزشكي و مشاوره پزشكي انلاين به شهروندان از مزیت های این شبکه است.
سلطاني ادامه مي دهد: هم اکنون تمام مكاتبات اداری دانشگاه درحوزه های آموزشي، درماني و بهداشتي ، آزمونها و آموزشيهای مجازي ویژه پرسنل و جلسات ویدئوکنفرانسی به منظور صرفه جويي در هزينه ها بر بستر این شبکه انجام مي شود.
مدير فناوري اطلاعات دانشگاه علوم پزشكي يزد مي افزايد: با اجراي اين پروژه که تاکنون اعتباری بیش از دومیلیارد ریال برای آن هزینه شده است حدود300 نقطه اين مركز دانشگاهي اعم ازساختمانهای اداری ، بيمارستانها و مراكز درماني، مراكز بهداشتي و درماني روستايي و شهري، خانه هاي بهداشت ، دانشكده ها و پايگاههاي اورژانس و با همکاری شرکت مخابرات استان از طريق فيبر نوري و ADSL به شبکه شمس متصل شده اند.
سلطاني در ادامه فعاليت سامانه اتوماسيون اورژانس 115 را از ديگر سامانه های اجرا شده بر بستر شبكه شمس عنوان نمود و خاطرنشان كرد: این سامانه تلفيقي از GPS ، نرم افزار مدیریت حوادث و تلفن شبكه اي است كه علاوه بر تسریع در ارتباط بین مرکز و پایگاههای اورژانس ، موقعیت مكانی و وضعیت آمبولانس را در لحظه مشخص می نماید که این امر باعث مدیریت هرچه بهتر ماموریتها و خدمت رساني سريع تر می گردد.
وي با اشاره به پيشرفت 90 درصدي شمس در دانشگاه علوم پزشكي يزد اظهارامیدواری كرد: با تامین زیرساختهای لازم در برخی از مراکز روستایی توسط شرکت مخابرات استان ، هرچه سریعتر 100درصد نقاط تحت پوشش این شبکه قرار گیرند.
مدير فناوري اطلاعات دانشگاه علوم پزشكي يزد ازراه اندازی سامانه هوشمند نوبت دهي اینترنتی برای تمام كلينيك هاي تخصصي و فوق تخصصي در آينده نزديك خبر داد و گفت: امیدواریم با راه اندازي اين سامانه كاملا هوشمند، حضور فيزيكي افراد براي دريافت نوبت در اين كلينيك ها به صفر برسد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 27,نوامبر,2024