هاشمي همانگونه كه در مبارزات سياسي با رژيم ستمشاهي نامآوري بود كه نشان در بينامي داشت و نقش مشاور و معتمد و امين امام برایش به راستي عظيم و سخت و پرمسئوليت بود، با شروع جنگ نيز همچنان به طور گمنام در همه ميادين حضور داشت و اگرچه نقش او فرماندهي عالي رتبه بود، اما تا زماني كه امام خميني اعلام مسئوليت او را رسما ضروري دانستند، بينام و عنوان ميجنگيد
جمهوری اسلامی در مقاله ای با عنوان "نام هاشمی با دفاع مقدس پیوند خورده است" نوشت: هاشمی فرماندهی بود که از جنگ نام و نشانی برای خود نخواست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی، متن کامل این مقاله بدین شرح است:
پيشتر گفتند و اين نسل شنيد كه تاريخ انقلاب را بدون نام و مبارزات آيتالله هاشمي رفسنجاني نميتوان نوشت، كه او سابقهاي طولاني و به بزرگي يك تاريخ در مقابله با استعمار و استبداد دارد و هر ورقي از اوراق كتاب مجاهدتهاي او با نبردهاي پايدار با قدرتهاي سيطرهجو و مهرههاي دستنشانده آنان و پذيرش سختيهاي فراوان و از زنداني به زندان ديگر رفتن و شكنجههاي طاقتفرسا را تحملكردن همراه ميباشد.
عالمي نستوه و ناآرام در معارضه با ظلم و ستم را هيچگاه نميتوان به بند كشيد و به سكون رساند و از حركت و جهاد بازداشت. آيا ميتوان امواج متلاطم دريا را از جوش و خروش فرونشاند وعظمت بيكران آن را به مردابي در گوشهاي دورافتاده تبديل كرد و درعين حال از آن چنين انتظار داشت كه مرده نباشد و ساكن نگردد و حركت كند و پيش برود؟
اينگونه بود كه ديدیم كوشايي و پويايي، تلاش و جهاد، و ستمسوزيها و استكبارستيزيهاي آيتالله هاشمي رفسنجاني پس از پيروزي انقلاب اسلامي رنگ عوض نكرد و كاهش نيافت، بلكه اين خصال و رفتار و اعمال در ميادين و عرصههاي دفاع مقدس و در مبارزه با رژيم بعث عراق كه تمام جهان استعمار را پشت سر خويش و حامي خود داشت امتداد يافت.
هاشمي همانگونه كه در مبارزات سياسي با رژيم ستمشاهي، از اولين مرحله شكلگيري نهضت اسلامي تا آخرين مرحله آن، صبورانه و غريبانه حضور داشت و نامآوري بود كه نشان در بينامي داشت و اين درحالي بود كه بارهاي سنگين نهضت امام خميني بر دوش او سنگيني ميكرد و نقش مشاور و معتمد و امين امام برایش به راستي عظيم و سخت و پرمسئوليت بود، با شروع جنگ نيز همچنان به طور گمنام در همه ميادين حضور داشت و اگرچه نقش او فرماندهي عالي رتبه بود، اما تا زماني كه امام خميني اعلام مسئوليت او را رسما ضروري دانستند، بينام و عنوان ميجنگيد و از دين و استقلال كشور دفاع ميكرد. او خود در اين باره ميگويد:"من فرمانده جنگ بودم بينام، تا اواخر جنگ و در تمام عمليات موفق كربلاها، والفجرها، تسخير فاو، ماووت و غيره، هيچوقت فرماندهيام را اعلام نكرديم، چون ما براي نام نرفته بوديم... اما وقتي ورق برگشت و به هر دليلي فاو را از ما پس گرفتند، معلوم شد كه جنگ به كسي احتياج دارد كه مسئوليت را بپذيرد و اعلام كند... ما موافقت كرديم كه امام رسما واگذاري جانشيني فرماندهي كل قوا را اعلام كنند".
و چنين است كه هاشمي رادمردي كه در همه مقاطع تاريخ نهضت و دفاع مقدس، نام در بينامي داشت، صحنههاي رزم را از تدبير، برنامهريزي، مديريت و فرماندهي خود گرمي و حرارت بخشيد و حماسهها آفريد و بارها مرگ را به جان خريد و آماده شهادت شد، كه چنين نشد و خدا خواست او بماند و در سنگرها و مراكز ديگر به دين و سرزمين خدمت كند و كارنامهاي درخشان از خويش برجا نهد كه براي اين نسل و نسلهاي آينده ذخيره و زادراه باشد.
هاشمي، عالمي نستوه و ناآرام در معارضه با ظلم و ستم را هيچگاه نميتوان به بند كشيد و به سكون رساند و از حركت و جهاد بازداشت. آيا ميتوان امواج متلاطم دريا را از جوش و خروش فرونشاند و عظمت بيكران آن را به مردابي در گوشهاي دور افتاده تبديل كرد؟ و اينگونه است كه ديديم كوشايي و پويايي، تلاش و جهاد، و ستمسوزي و استكبارستيزي آيتالله هاشمي رفسنجاني در دوره مبارزات سياسي، در دفاع مقدس امتداد يافت و او كه نامآوري بود كه نشان در بينشاني داشت همچنان نهضت امام خميني را در ميادين رزم تداوم بخشيد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 26,دسامبر,2024