محسن اختياري

تامين منافع ملي هر چند به قيمت قرباني شدن جان هزاران انسان بي گناه ، و عمدتا در پشت پرده هاي شعارهاي عوامفريبانه اي همچون حقوق بشر، آزادي و ايجاد صلح و امنيت ، اصليترين هدف اين نيرنگ بازان است .
و اصولا دو هدف اصلي و محوري عبارتند از خريد نفت ارزان ، و فروش اسلحه گران ؛
اگر چه بسياري اهداف فرعي و تبعي نيز در اين راستا برايشان محقق مي شود كه خود جاي مباحث مفصل و گاه نگارش مقالات و كتابها دارد و ليكن در اين مجال و اين مفال نمي گنجد و با مروري جزيي و گذرا به آن مي پردازيم .
آنچه در دنياي امروز و بخصوص جوامع سرمايه داري بدور از معنويت ، مهمترين ركن را تشكيل مي دهد ، اقتصاد است كه آنرا موجه و مقدم بر هر امري مي دانند و بعنوان سنگ بنايي موثر بر تامين امنيت ، دانش ، تكنولوژي ، فرهنگ و كليه شئون زندگي امروز جوامع خود مي پندارند ، به هر قيمتي و حتي با زير پا نهادن اخلاق ، معنويت و چه بسا انسانيت ؛
و آنچه هنوز هم در اقتصاد امروز دنيا حرف اول را مي زند ، نفت است و نفت ؛
با وجود تمامي پيشرفتهاي بشري در زمينه علوم گوناگون و دستيابي به انواع انرژيهاي نوين و كم هزينه ، همچون انرژيهاي خورشيدي ، باد ، جزر و مد ، انرژي الكتريكي و حتي انرژيهاي حاصل از واكنشهاي هسته اي اتمها ؛ اما هنوز هم در دنياي پيشرفته امروز اين سوختهاي فسيلي است كه اصليترين گرداننده چرخهاي صنايع و اقتصادجهاني است همچون ذغالسنگ ، گاز طبيعي و انواع ديگر آن وليكن هنوز هم نفت همان طلاي سياه و مهمترين جايگاه خود را دارد و شايد تا سالها اين نقش موثر را خواهد داشت ؛ و اين مهمي است كه سردمداران قلدرماب داراي قدرت و زور به خوبي بر آن واقفند .
روي ديگر سكه ، بازار فروش انواع سلاحهاي جنگي ويرانگري كه بدون ترديد در معادلات و معاملات اقتصاد جهاني يكي از بزرگترين سهميه ها و بازارها را به خود اختصاص مي دهد ؛ و از اينروست كه خريد نفت ارزان و فروش اسلحه گران دو ركن اساسي در اين معادلات است .
 والشرق الاوسط ، خاورميانه و كانون اخبار و توجهات كه در دهه هاي اخير همواره در صدر اخبار جهان قرار داشته ، و آيا هيچگاه با اندك تاملي انديشيده ايم كه ، چرا ؟ و براستي چرا اين منطقه محدود از جهان همواره بايد آبستن جنگ و تنش و آتش و خون باشد ؟
با مقدمه مختصري كه بيان شد موضوع بسيار واضح است ، وجود نفت فراوان و ارزان ، و بازار داغ اسلحه كمياب و گران ؛
منطقه محدود خاورميانه كه با وجود وسعت كم داراي بيشترين ذخاير و توليد نفت خام در كل دنيا مي باشد كه بنا بر آمارهايي بالغ بر هفتاد درصد اين نفت خام فقط از تنگه استراتژيك هرمز در خليج هميشگي فارس مي گذرد كه اگر اين آمار كاملا هم دقيق نباشد وليكن بر درصد بالاي آن شكي نيست ، و هرچند از جوانبي


اين موضوع خود بيانگر اهميت استراتژيك اين گذرگاه حساس در دنياست وليكن پردازش آن مقصود ما در اين مقال نمي باشد .
از سوي ديگر زمانيكه دلارهاي بادآورده از فروش اين نعمت خدادادي با كوته فكري سردمداران برخي كشورهاي صاحب اين ثروت بخصوص اعراب ، و اندكي سياست بازي غرب ، در هم مي آميزد ،  بازار سهل و پر سودي را  براي فروش انواع سلاحهاي استكباري به اين كشورها فراهم مي كند .
نكات بسياري در ترفندهاي بكار گرفته شده از جانب سردمداران زورگوي دنيا كه ايده هايشان را از اتاقهاي فكر پشت پرده اي مي گيرند كه بسياري از ملوك خوش گذران كشورهاي منطقه حتي فرصت تامل بر آن را هم ندارند ، نهفته است كه هر كدام جاي مباحث بسيار طولاني دارد ، وليكن اشاره اي گذرا و تيتر گونه براي تقريب اذهان مفيد خواهد بود .
_ قدرتهاي صاحب تكنولوژي براي دستيابي به اهداف عمده ذكر شده همواره تلويحا كشورهايي مانند جمهوري اسلامي و برخي ديگر كشورهاي داراي استقلال را بعنوان تهديدي براي ديگران معرفي مي كنند و در اين راستا يكي از بزرگترين ابزار قدرت در دنياي امروز يعني رسانه ها و تبليغات  را بي حد و حصر بكار مي گيرند ، تا درنهايت به اهداف آشكار و پنهان خود دست يابند .
_شايد قراردادهاي چندين ميليارد دلاري فروش سلاح به كشورهايي مانند عربستان ، عراق و . . . در همين اواخر ، آنها را به داشتن سلاحهاي پيشرفته دلخوش كند ، اما غافلند از اينكه فروشندگان ، هميشه سلاحهاي پيشرفته تر را دراختيار خود دارند و تا زمانيكه براي آنها از گردونه رقابت تكنولوژيك خارج نشود ، در اختيار صاحبان دلارهاي نفتي قرار نمي دهند .
_حضورهاي مستقيم نظامي و جنگ افروزيها و ايجاد تنش در نقاط مختلف دنيا بويژه منطقه بسيار حساس خاور ميانه ، از يكسو در راستاي دستيابي به دو هدف عمده ذكر شده  و از جانب ديگر به منزله مانورهايي براي آزمايش آخرين سلاحها و تكنولوژيهاي نظامي و از طرفي تمريناتي فراتر از مانور و بصورت واقعي براي آماده نگهداشتن نيروهاي نظامي و ارتشهاي خود در شرايط جنگهاي واقعي است ، و معمولا با كمترين هزينه ها نسبت به منافع و اهدافي كه براي خود تعريف مي كنند ، چيزي همانند تيمهاي ورزشي كه شايد ماهها تمرين تاثير حضور در يك ميدان مسابقه واقعي را نداشته باشد .
_نزديكي و كنترل رقبا و قدرتهايي كه برايشان تهديد محسوب مي شوند از ديگر اهداف است .
و بسيار نكات و اهداف ديگر كه پرداختن به هر مورد آن جاي مباحث بسيار دارد ؛ و اما نكته حائز اهميت در اين تحليلها ، هشياري كشورهايي است كه به عنوان طعمه و هدف ابرقدرتها ضمن از دست دادن بسيار ثروتهاي خداداديشان كه بايد صرف پيشرفت و آباداني كشورها شده و در جهت ايجاد آرامش ، صلح و امنيت در جوامعشان بكار گرفته شود ، مبدل به ابزارهايي براي جنگ و برادركشي و ويراني سرزمينها و آبادانيها مي شود ، كه آنچه مي تواند مانع تحقق اهداف پليد استكباري گردد ، ايجاد بصيرت و آگاهي نسبت به اين حيله و ترفندها در ميان ملتهاي مظلوم و ايجاد اتحاد و همدلي بخصوص در ميان امت بزرگ اسلام در مقابله مكر و نيرنگ ابرقدرتها و استعمارگران به شيوه هاي نوين است .
                                                                                              
                                                                                                                       

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا