معاون برنامه ريزي استاندار يزد با برشمردن برخي از اقدامات صورت گرفته در حوزه صنعت و معدن،  گفت: كارهاي انجام شده مي تواند يزد را به قطب فولاد كشور تبديل كند.

 به گزارش روابط عمومي استانداري يزد،"محمد رضا بابايي" كه به مناسبت هفته دولت با حضور در برنامه تلويزيوني "شبهاي تابان"  با مردم استان يزد سخن مي گفت، از فراهم شدن ظرفيت توليد 7 ميليون تن فولاد خام در اين استان خبر داد و افزود: ظرفيت توليد 3/7 (هفت و سه دهم) ميليون تن آهن اسفنجي و 5/8(هشت و نيم) ميليون تن گندله در استان يزد ايجاد شده است.

وي با اشاره به رشد توليد سنگ آهن از 13 ميليون تن به 18 ميليون تن و رشد توليد كنستانتره از 5 ميليون تن به  11 ميليون تن، اقدامات صورت گرفته در راستاي راه اندازي گندله بهاباد را يادآور شد و گفت: يزد ظرفيت تبديل شدن به قطب فولاد كشور را دارد.

معاون برنامه ريزي استاندار در تشريح جايگاه استان يزد در توليد كاشي و سراميك كشور اظهار داشت: اين استان با 45 واحد فعال توليدي كاشي و سراميك نزديك به 45 درصد  كاشي و سراميك كشور را توليد مي كند كه 35 درصد آن به خارج از كشور صادر مي شود.

بابايي با بيان اينكه 42 واحد كاشي و سراميك نيز مجوز فعاليت گرفته اند، تصريح كرد: فعال شدن اين واحدها، جايگاه استان يزد در اين صنعت را بيش از پيش ارتقا مي دهد.

وي در خصوص صنعت نساجي استان يزد گفت: 27 درصد توليدات صنعت نساجي كشور در يزد توليد مي شود كه  در راستاي تقويت اين جايگاه و ساماندهي واحدهاي صنفي و كارگاهي نساجي، زير ساخت هاي لازم براي شهرك صنعتي و تعاوني نساجي فراهم شده است.

معاون استاندار يزد وضعيت صادرات استان يزد را رو به رشد خواند و تصريح كرد: روند رو به رشد صادرات، از وضعيت خوب استان يزد در زمينه توليد حكايت دارد.

وي اظهار داشت: صادرات استان در سال 1390 با  صدور673 هزار تن كالا به ارزش 410 ميليون دلار نسبت به سال قبل از آن با 40 درصد رشد وزني و  31 درصد رشد ارزشي مواجه بوده است.

بابايي ميزان رشد صادرات در 5 ماه نخست سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل را از لحاظ وزني 77 درصد و از لحاظ ارزشي 35 درصد اعلام كرد و گفت: عمده كالاهاي صادراتي استان شامل محصولاتي از  قبيل كابل هاي مخابراتي،كاشي و سراميك، پسته و مغز پسته، شيشه، اكسيد موليبدن و ورقهاي فولادي مي باشد.

اين مقام مسئول با اشاره به رشد مناسب برخي از مناطق استان يزد خاطرنشان كرد: از رشد مناسب اين مناطق؛ خوشحال، اما از عدم رشد برخي از مناطق و شهرستانها در حد تراز خود؛ ناراحتيم. لكن اميدواريم در آينده نه چندان دور شهرستانهايي كه رشد خوبي نداشته اند با همت مردمان آن مناطق، به جايگاه مطلوب برسند و اميدواريم يزد آنچنان كه شايسته مردمان خوب و زحمتكش استان است، رشد كند.

معاون برنامه ريزي استاندار يزد در پاره دوم سخنان خود، به تشريح وضعيت استان يزد در بخش كشاورزي پرداخت و گفت: استان يزد به رغم محدويتهاي منابع آبي، رتبه دوم كشور در زمينه توليد پسته و زعفران  و روناس را دارد و سومين استان در زمينه كشت محصولات گلخانه اي است.

بابايي با بيان اينكه بر اساس سند توسعه ملي استان، محور توسعه استان، صنعت و معدن تعريف شده است، تصريح كرد: به دليل كمبود منابع آبي، امكان توسعه كمي بخش كشاورزي استان وجود ندارد اما به دنبال توسعه كيفي اين بخش هستيم.

وي با اشاره به اينكه بر اساس آمار و ارقام ؛ساليانه يك ميليارد و 500 ميليون متر مكعب از سفره هاي آب زير زميني برداشت مي شود،گفت: اين در حالي است كه  منابع و سفره هاي زير زميني تنها به ميزان يك ميليارد و 250ميليون متر مكعب تغذيه مي شود كه اين مسأله به معناي بيلان منفي آب به ميزان 250ميليون متر مكعب در سال است.

 معاون استاندار اقدامات صورت گرفته براي انتقال آب از خليج فارس و درياي خزر به استان يزد را يادآور شد و اظهار داشت: همه گزينه ها در حال پيگيري است تا ان شاالله آب مورد نياز صنعت و شرب به استان يزد منتقل شود.

 وي با بيان اينكه همزمان با برنامه ريزي براي انتقال آب به استان، برنامه ريزي خوبي براي داخل استان صورت گرفته است، خاطرنشان ساخت: جهاد كشاورزي در نظر دارد تا پايان 5 ساله پنجم  45 هزار هكتار از مجموع 130هزار هكتار سطح زير كشت استان را تحت آبياري قطره اي قرار دهد و تاكنون بالغ بر 10 هزار هكتار آن انجام شده كه 7هزار هكتار آن در دولت نهم و دهم رخ داده است.

بابايي ادامه داد: در همين راستا امسال 18 ميليارد تومان منابع اعتباري براي آبياري تحت فشار تأمين شده است.

معاون برنامه ريزي استاندار در بخش ديگري از سخنان خود، ضمن تبريك هفته دولت، ياد و خاطره شهيدان والا مقام رجائي و باهنر را گرامي داشت و از افتتاح 313 پروژه عمراني با اعتبار 64 ميليارد تومان،22 پروژه صنعتي با سرمايه گزاري 38 ميليارد تومان و 95 پروژه كشاورزي با اعتباري بالغ بر 6/8(هشت و شش دهم) ميليارد تومان  در هفته دولت خبر داد.

اين مقام مسئول با اشاره به تدوين برنامه هاي توسعه اي در قالبهاي برش منطقه اي، برش دستگاهي و برش بخشي، تاكيد كرد: پروژه هايي كه اجرائي شده و به بهره برداري مي رسد حاصل برنامه ريزي است و البته با تدوين اسناد توسعه اي استان در برشهاي ياد شده، همه فعاليتهايي كه در استان شكل مي گيرد، مبتني بر برنامه است.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا