یزد فردا، منیره زارع زاده خبرنگار بهداشت و درمان/ كارشناس مسوول تغذيه مركز بهداشت استان يزد توصيه كرد: سالمندان مصرف خشكبار شيرين مانند توت خشك و خرما را جايگزين مواد قندي كنند.
يوسف نقيايي در گفتوگو با خبرنگار یزدفردا، گفت: يكي از نكات مهم در تغذيه سالمندان استفاده كمتر از برخي از مواد غذايي است كه عمدتا در گروه متفرقه قرار مي گيرد؛ گروه متفرقه در هرم غذايي دسته اي ازغذاها هستند كه بعضي از آنها مانند قندها و چربي ها در سنين سالمندي مي توانند مشكلات جدي براي اين افراد ايجاد كند.
وي ادامه داد: افراد با افزايش سن زودتر دچار اختلالات قند مانند ابتلا به ديابت و چربي (ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي) مي شوند خصوصا در زنان سالمند كه بعد از يائسگي بيماري قلبي عروقي در آنها افزايش مي يابد.
نقيايي تصريح كرد: توصيه كلي در اين خصوص به حداقل رساندن مصرف قندها و شيريني ها از جمله نبات، شيريني هاي سنتي و مواد غذايي بسيار شيرين مانند نوشابه و جايگزين نمودن آنها با مواد قندي سالم تر مانند انواع خشكبار شيرين مثل توت و خرما مي باشد.
وي همچنين توصيه كرد: افراد سالمند مصرف مواد چرب و روغن ها را به حداقل رسانند چرا كه حتي مصرف روغن هاي سالم نيز مي تواند منجر به اضافه وزن و چاقي و يا ساير اختلالات مربوط به چربي گردد.
وي به مصرف نمك به عنوان يك مبحث مهم در ميان سالمندان اشاره كرد و گفت: با توجه به اينكه افزايش سن احتمال بروز فشار خون بالا را افزايش مي دهد مي بايست توجه ويژه اي به دريافت نمك و غذاهاي شور داشت.
اين كارشناس تغذيه اضافه كرد: غذاهاي شور شامل شورها، غذاهاي كنسروي و فرآورده هاي گوشتي مانند سوسيس و كالباس مي باشند چرا كه اين مواد غذايي بطور ناخواسته مقدار زيادي نمك را به فرد مي رساند.
نقيايي خاطرنشان كرد: در سالمندان به علت وجود مشكلات دنداني كه براي آنها بروز مي كند معمولا در مصرف غذاهاي سفت دچار مشكل مي شوند بنابراين لازم است توجه ويژه اي به دريافت مواد غذايي كافي براي اين افراد صورت پذيرد به طوري كه استفاده از برخي جانشين هاي غذايي نرم مانند سيب زميني يا پوره سبزيجات و سوپ مي تواند اين مشكل را مرتفع نمايد. ضمن اينكه در تهيه اين غذاها از مواد اوليه مناسب استفاده شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 25,نوامبر,2024