عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان ضمن بیان این مطلب گفت: گیاهان دارویی از منابع مهم تولید دارو در جهان است و در ایران نیز امروزه بیشتر از گذشته به استفاده از این منبع توجه میشود.
دكتر فاطمه زراعتی اظهار داشت: گیاهان دارویی نیز مانند داروهای شیمیایی اگر به میزان مناسب و در افراد واجد شرایط تجویز نشوند میتوانند عارضههایی را به دنبال داشته باشند.
این استاد فارماكولوژی و داروشناسی ادامه داد: در صورت استفاده صحیح از داروهای گیاهی به دلیل منابع عظیمی كه از این گیاهان در كشور وجود دارد میتوان به راحتی این داروها را تهیه كرد ولی این داروها بدون انجام مراحل علمی مزیتی بر داروهای شیمیایی كه این مراحل را گذراندهاند ندارند.
دكتر زراعتي با بیان اینكه در هر گیاه یك یا چند ماده موثر وجود دارد كه منجر به ایجاد اثر درمانی میشود، گفت: داروهای گیاهی نیز باید به اندازه معین و دوز مشخصی تجویز شوند تا بتوانند اثر لازم را ایجاد كنند.
وی عنوان كرد: اگر بدون انجام بررسیهای لازم این گیاهان مورد استفاده قرار گیرند ممكن است مقادیر لازم تجویز نشده یا بیش از نیاز استفاده شود كه اثرات جانبی و مضری ایجاد می کند.
استاد فارماكولوژی و داروشناسی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح كرد: این گیاهان در صورتی میتوانند جایگزین داروهای شیمیایی شوند كه تمامی مراحل تولید دارو را گذرانده و اثرات آنها از نظر علمی ثابت و دوز مورد نیاز مشخص شده باشد.
وی افزود: در جهان و پا به پای آن در ایران توجه به گیاهان دارویی هر روز بیشتر از گذشته میشود و تعداد مقالات در این زمینه و ورود فرآوردههای گیاهی به قفسه داروخانهها نیز در حال افزایش است.
دكتر زراعتی ادامه داد: استان همدان به دلیل دارا بودن آب و هوای ویژه و تنوع بالای گیاهان دارویی در زمینه تولید و استفاده از این گیاهان موقعیت بسیار خوبی دارد.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشكی همدان به دنبال ایجاد و ساخت كارخانه گیاهان دارویی در استان همدان است كه با احداث این كارخانه بسیاری از سرمایههای گیاهی و دارویی استان حفظ می شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 24,نوامبر,2024