به گزارش یزدفردا: ورزش به عنوان یکی از عناصر کلیدی زندگی سالم، علاوه بر بهبود سلامت جسمی و روانی فرد، اعتماد به نفس و روحیه را نیز در آن افزایش میدهد. با اینحال، این فعالیتهای شاداب و مفید گاهی به آسیب های ورزشی منجر میشوند که در صورت عدم رسیدگی بهموقع، تأثیرات جدی بر زندگی روزمره فرد خواهد گذاشت.
آسیبهای ورزشی، مشکلات و صدماتی هستند که به عنوان نتیجهای از ورزشهای فیزیکی و فعالیتهای بدنی اتفاق میافتند؛ در واقع آسیبهای ورزشی، شامل آسیبها و صدماتی هستند که حین انجام ورزش ایجاد میشود؛ این آسیبها انواع بسیار مختلفی دارند و در هر ورزشی ممکن است صدمات و مشکلات متنوعی ایجاد شود.
آسیب های ورزشی گاها آنقدر جدی و خطرناک است که به عمر قهرمانی یک ورزشکار پایان میدهد.
دکتر «مهدی فاتحی» فیزوتراب ورزشی در خصوص انواع آنها، چگونگی رخ دادن آنها و راهکارهای درمان و پیشگیری این آسیبها گفت: دلایل بسیاری زیادی وجود دارد که مفاصل و عضلات بدن یک ورزشکار دچار آسیب میشود، یکی از دلایل رخ دادن این آسیبها نداشتن آمادگی قبل از مسابقات و همچنین ضعف در قدرت عضلانی و قدرت عضلات قلب و عروق است.
وی افزود: تقویت توان قلب و عروق و قدرت عضلات اندامها پیش از آغاز فصل مسابقات و انجام تمرینات حس عمقی و تمرینات پلایومتریک موجب پیشگیری از آسیب در مفاصل بدن میشود.
فاتحی در خصوص بیشترین نوع آسیب های ورزشی که به کدام قسمت از مفاصل بدن مربوط است، گفت: آسیب های ورزشی را نمیتوان به صورت کلی در نظر گرفت و در رشته های ورزشی مختلف آسیبها مختلف است، به عنوان مثال بیشترین آسیبها در فوتبال مربوط به کشیدگی و پارگی رباط و دررفتگی مفاصل است، در ورزش کشتی آسیبهای سر، گردن و شانه، در رشته والیبال پارگی و کشیدگی عضلات شانه و پیچ خوردگی های مچ پا شایع تر بوده و در رشته وزنه برداری مهره های کمر و لگن بیشتر در معرض آسیب دیدگی هستند.
این فیزیوتراپ ورزشی خاطر نشان کرد: بعضی از آسیب ها اسامی آنها بر روی خود رشته ورزشی وجود دارد، مثل آسیب در مفصل آرنج تنیس بازان که این نوع از آسیب در همان ورشته ورزشی به گونه های مختلف تقسیم بندی میشود.
وی آسیب های ورزشی را از لحاظ شدت به دو دسته حاد و مضمن تقسیم کرد و گفت: اولین اقدام در مواجه با آسیب دیدگی های نوع حاد استفاده از کیسه یخ و یا اسپری های سرد کننده است، در آسیب های مضمن که از زمان آسیب مدت زمان زیادی گذشته و از قبل مفصل ورزشکار دچار آسیب شده و به درستی درمان نشده و یا در میانه راه درمان رها شده بسته به نوع آسیب شیوه درمان و برخورد با آن نیز متفاوت است.
دکتر فاتحی نوع رخ دادن آسیب ها به دو دسته برخرودی و غیر برخوردی تقسیم کرد و افزود: زمانی که آسیب های برخوردی و حتی غیر برخوردی شکل میگیرد بعضی از آسیب ها به شکل های مختلف از جمله پارگی و یا کشیدگی تاندونها، انواع شکستگی در استخوان ها و در رفتگی در مفاصل به وجود میآید.
وی همچنین در خصوص چگونه رفتار کردن با آسیب ها گفت: در مرحله اول ورزشکار باید بداند که آسیب به همراه ورزش است و زمانی که آسیبی در بدن او به وجود میآید تنها راه کنترل و جلوگیری از آن، ارتقا سطح آمادگی بدن است که هرچقدر سطح آمادگی بدنی بیشتر باشد، کمتر دچار آسیب میشود.
دکتر فاتحی ادامه داد: زمانی که آسیب رخ میدهد نباید هیجانی با آن برخورد کرد و حتما ورزشکار باید نوع مصدومیت خود را به پزشک متخصص تیم و کادر فنی اعلام کند، در بعضی از موارد ورزشکاران پس از آسیب دیدگی با پزشکانی مشورت میکنند که از علم کافی در شناخت و رفتار با آسیب های ورزشی برخوردار نیستند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 02,دسامبر,2024