یزدفردا"سرویس اجتماعی"خبرهای پلیسی" اینترنت شرایطی را فراهم کرده که با یک کلیک، به آنی میشود هرچیزی را برای هرکسی فرستاد. این دستاورد خیلی خوبی است، اما بیجا نیست اگر کمی هم وقت بگذاریم و ببینیم چگونه میتوان این تبادل اطلاعات و اسناد را به روش "امنتر و مطمئنتر" انجام داد.
آیا تا بحال یک پسورد یا نام کاربری را از طریق پیام متنی یا SMS برای کسی فرستادهاید؟ اطلاعات مهمی مثل یک سند مکتوب یا شماره ملی یا حساب بانکی خودتان را با کسی به اشتراک نگذاشتهاید؟ پیش نیامده که برای یک دوست صمیمی، عکسهای شخصی خود را بفرستید؟
در این نوشته، در مورد راههای ساده و ایمن برای اشتراکگذاری فایلها، پسوردها و سایر اطلاعات صحبت خواهیم کرد. بایستی بدانید، روشی که برای ارسال اطلاعات یا اسناد انتخاب میکنید، بستگی زیادی به محتوای آنچه میفرستید، میزان اهمیت فایلها و مدارک و در نهایت اشتیاق خود شما به استفاده از روشهای امن در اشتراکگذاری دارد.
ارسال رمز عبور و اطلاعات ساده دیگر، به روشی امن:
اگر میخواهید تنها یک پسورد یا نام کاربری یا اطلاعات یک خطی دیگر (مثل شماره کارت اعتباری) را برای کسی بفرستید، با چند ترفند ساده میتوانید از اطلاعات خود محافظت کنید:
روش ساده و تقریباً مطمئن: اطلاعات را تکه تکه کنید و در چند بخش جداگانه بفرستید
بهتر است همه محتوا را به یکباره و در یک پیام نفرستید. گاهی بالا بردن ضریب امنیت، تنها با ایجاد کمی ابهام عملی میشود. در اصل، این روش چیزی نیست بجز "ایجاد ابهام" در محتوای پیام. یعنی اینکه شما پیام را به چند بخش مجزا تفکیک میکنید و از طریق کانالهای متفاوت برای گیرنده میفرستید و تنها کسی که همه محتوا را در نهایت دریافت میکند و آنها را دوباره به هم میچسباند، کسی نیست بجز گیرنده مورد نظر. بعنوان مثال، میخواهید یک نام کاربری و پسورد را در اینترنت برای کسی بفرستید.
1- یک ایمیل به گیرنده بزنید و نام کاربری را برای او بفرستید و در آخر برایش بنویسید که پسورد را از طریق SMS برایش خواهید فرستاد.
2- پسورد را از طریق پیام کوتاه و با کمک گوشی همراه برای او بفرستید، بدون اینکه توضیح اضافهای بدهید (مثلاً نیازی نیست در پیام خود بنویسد که آهای رفیق، یادت هست نام کاربری را ده دقیقه پیش برای تو ایمیل کردم؟ این هم پسورد مربوطه که با آن میتوانی به راحتی وارد سرور سایت خودمان بشوی!).
3- گیرنده باید به محض دریافت پسورد، آن را در جای جداگانهای یادداشت کند و پیغام را از روی گوشی پاک کند.
حتی اگر گیرنده سهلانگاری کند و پیغام کوتاه را بلافاصله پاک نکند(که در بیشتر موارد پاک نمیکند)، باز هم فرد سوم نمیتواند بفهمد که آن پیام ارسال شده چیست و چه معنایی دارد. مادامی که شما توضیح اضافهای در متن پیام کوتاه ندهید، این روش کار میکند. آیا صد در صد روش خوب و مطمئنی است؟ بدون شک نه! ولی از روشی که بیشتر ما در حال حاضر استفاده میکنیم و اصل و فرع پیام را به یکباره و در یک نوبت برای گیرنده میفرستیم بهتر است.
روش سختتر، ولی مطمئنتر: ارسال از طریق زیپ فایل کدگذاری شده
امنترین روش ارسال فایل این است که آن را با یک پسورد کدگذاری کنیم. راههای زیادی برای انجام این کار هست ولی ما استفاده از نرمافزار 7-Zip را پیشنهاد میکنیم.
4- روی فایلی که میخواهید ارسال کنید رایت کلیک کرده و از طریق 7-Zip گزینه Add to Archive (به آرشیو اضافه شود) را انتخاب کنید.
5- در پنجرهای که باز میشود، به تنظیمات پیش فرض دست نزنید. در بخش Encryption یک پسورد وارد کنید و گزینه AES-256 را برای روش کدگذاری انتخاب کنید. سپس روی OK بزنید تا فایل زیپ ساخته شود.
6- فایل زیپ شده را از طریق ایمیل برای گیرنده مورد نظر بفرستید و پسوردی که موقع ساختن زیپ وارد کرده بودید را از طریق پیام کوتاه (SMS) برای او ارسال کنید(پسورد را داخل همان ایمیلی که فایل زیپ شده را فرستادید ننویسید و جداگانه ارسال کنید.)
این روش بسیار امن است ولی یک نقطه ضعف دارد و آن اینکه دریافت کننده فایل، بایستی نرمافزار باز کردن فایل زیپ کدگذاری شده را داشته باشد. برای این کار، علاوه بر 7-Zip، میتواند از PeaZip هم استفاده کند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 26,دسامبر,2024