مسعود نیکسیرت، کارشناس دفتر مالکیت فکری پارک علم و فناوری یزد در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه یزد گفت: یکی از مشکلاتی که گریبانگیر دانشجویان میشود این است که یافتههای پژوهشی خود را که امکان تبدیلشدن به محصول دارند در جایی ثبت نمیکنند که در آینده از حقوقی که مترتب بر آن محصول است استفاده کنند.
وی افزود: هدف از برگزاری این کارگاه آشنایی دانشجویان با حقوق مالکیت فکری، چگونگی ثبت اختراع، طرحهای صنعتی و علایم تجاری است.
وی گفت: با برگزاری این کارگاه دانشجویان میتوانند با این موضوعات آشنا شوند و از حقوقی که امکان تعلق به محصولشان دارد بهره گیرند.
وی درباره مالکیت فکری خاطرنشان کرد: مالکیت فکری به بخشهای گوناگونی مانند مالکیت طرحهای صنعتی، ادبی، هنری و... تقسیم میشود که مالکیت طرح های صنعتی دارای زیرشاخههایی از قبیل اختراع، طرح صنعتی، علایم تجاری و نشانهای جغرافیایی است.
کارشناس دفتر مالکیت فکری پارک علم و فناوری یزد تاکید کرد: دانشجویان باید با این موضوعات آشنا باشند تا اگر ادعای اختراع یا تولید محصول جدید دارند بتوانند با کمترین مشکل به ثبت آن اقدام نمایند و در اینباره یادگیری مسایلی از قبیل چگونگی جستجو در تارنماهای مرتبط، چگونگی شرح و توصیف اختراع و نوشتن ادعانامه ضروری است تا پرونده ثبت اختراع بدرستی شکل گیرد و مخترع بتواند از حقوق خود دفاع کند.
شایان ذکر است مدرس این کارگاه دکتر کاظم کمالی عضو هیأت علمی دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد بود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024