دکتر ابتکار در این نشست با ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشجویان دانشگاه یزد، با اشاره به تاریخچه جنبشهای دانشجویی گفت: جریان دانشجویی در آن زمان یکسری ویژگیهایی داشت که امروزه نیز این ویژگیها مهم است و باید آن را بشناسیم، اینکه کجا بودیم، کجا هستیم و به کجا میرویم؟
وی با اشاره به اینکه موقعیتشناسی بسیار مهم است گفت: در سالهای بعد از کودتای ۲۸ مرداد که سالهای حضور پررنگ نیروهای آمریکایی برای تعیین سرنوشت ایران و دخالت در امور آن بود، سالهای آگاهی و احساس مسؤولیت در جریان جنبش دانشجویی بود و این حس آزادیخواهی و استقلالطلبی در جنبش دانشجویی همواره در تقابل با آفت بیخیالی که مانع جریان دانشجویی بود، قرار دارد.
دکتر ابتکار گفت: در سال ۵۶ که من دانشجوی دانشگاه پلیتکنیک آن زمان و امیرکبیر فعلی در تهران بودم هفتهای نبود که دانشجویان بر علیه سیاستهای ظالمانه و استبداد شاهنشاهی تحصن و تظاهرات و اعتصاب نکنند و شرایط در سال ۵۶ به گونهای بود که آسیبهای زیادی به دانشجویان چه گروه چپ و چه گروه مسلمان وارد میشد ولی پیامهایی که از جلسات دینی و اعتقادی و سیاسی دریافت میشد بسیار کمککننده بود و این آموزهها باید همچنان استمرار داشته باشد.
وی با اشاره به قیام امامحسین (ع) گفت: امامحسین (ع) با انتخاب خود و تشخیص درست، چراغ هدایت و کشتی نجات شد. انسان باید در مسیر زندگی خود با شناخت قدم بردارد و امامحسین (ع) این تشخیص را داشت که برای بشریت یک راه نجات باشد.
وی تصریح کرد: دوران دانشجویی بهترین دوران زندگی است و فرصتی برای اندیشه و تفکر و پیداکردن راه و انتخابهای درست است که می تواند مسیر زندگی انسان را تغییر دهد و جریانات دانشجویی و جنبش دانشجویی همیشه از این فرصت برای تقویت بینش و نگرش و پایههای اعتقادی خود استفاده زیادی برده است.
دکتر ابتکار افزود: در آن زمان تفکرات و تصوراتی از انقلاب اسلامی داشتیم و اینکه امام به عنوان یک مرجع دینی چگونه میاندیشد، با شناختی که از امام خمینی (ره) پیدا کردیم و ارتباطی که نسل ما به عنوان نسل آزادیخواه و روشنفکر با امام پیدا کرد باعث شد که تردیدهایمان در مورد دیدگاههای ایشان در مورد مسایل زنان، دین، اجتماع و سیاست از بین برود و نسل شما نیز باید این فرصت را داشته باشد تا انتخابهای فردی و راه خود را بر اساس تفکر و انتخاب و بدون اجبار پیدا کند.
وی در ادامه افزود: اساسیترین کارکرد دین این است که باید جوابگوی مسایل ما باشد و راهی برای پیشرفت ما باز کند تا بتوانیم انسان خوبی باشیم و انسانیت را به کمال برسانیم.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران تاحد زیادی تبلور جنبشی بود که در جریان دانشجویی به وجود آمد. وی اظهار داشت: دانشجویان در مراحل مختلف با آگاهی و درایت و حس آزادیخواهی و آزادگی همیشه تاثیرگذار بودند. وی با اشاره به انتخابات سال ۹۲ افزود: در انتخابات آن سال با حضور آگاهانه مردم یک تغییری به سمت اعتدال و اصلاح و بهبود آغاز شد و در اینجا نیز جریانات دانشجویی تاثیرگذار بود و دکتر روحانی که فردی با درایت و دارای اعتدال رویه بود را در این عرصه وارد کردند که بهترین فرد برای پیشبرد اهداف متعالی انقلاب و کشور است.
معاون رییس جمهور گفت: دانشگاهیان باید تلاش کنند تا در دانشگاه یک فضای سالم و آزاد برای تضارب آرا و دیدگاهها، نقد و گفتگو و تعامل بین جناحها و گروههای مختلف سیاسی و تشکلهای مختلف دانشجویی شکل بگیرد و در یک فضای سالم بتوانند همه حرفها و دیدگاهها را بشنوند و بهترینها را انتخاب کنند.
دکتر ابتکار با اشاره به مذاکرات اخیر و برجام گفت: طرفهای مذاکره تا امروز بر برجام پایبند بودهاند و امیدواریم بزودی تحریمهای ظالمانه که بر زندگی مردم تاثیرگذار بوده است، برداشته شود و آینده بهتری را برای کشور و مردم داشته باشیم.
وی تصریح کرد: برنامههای اقتصادی دولت تدبیر و امید پیشرفتهایی داشته است و امیدواریم با تحقق کامل برجام این پیشرفتها تسریع شود.
وی افزود: در بحثهای سیاسی نیز دولت برنامه و اهدافی داشته اما هنوز راه زیادی در پیش داریم ولی همین که فضای عمومی کشور تغییر کرده و از یک فضای امنیتی و منفی به سوی آزادی و انتقاد هر چند که با تهمت همراه باشد رفته، راضیکننده است و ما نباید اجازه دهیم کسانی که اصالتا با آزادی بیان و آزادگی انسان مخالف هستند، بخواهند از این فضا سواستفاده کنند و دوباره بخواهند شرایط خاص و محدودیتهایی را به دانشگاهها و جامعه ما تحمیل کنند.
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای مهم دولت یازدهم که بسیار به جریان دانشجویی مرتبط است و امروزه یک جریان مهم بینالمللی و جهانی محسوب میشود محیط زیست است. محیط زیست یعنی حقوق نسلهای آینده یعنی آیندهای که ما با تصمیماتمان برای شما رقم بزنیم و این فضا در دولت یازدهم فراهم شده تا شما در این جریان حضور فعال داشته باشید و یک حضورموثری را در بهبود شرایط محیط زیست داشته باشید و پیشنهاد ما به دانشگاهها و جریانهای دانشجویی این است که تشکلهای دانشجویی شاخههای محیط زیست تشکیل دهند تا ما بتوانیم مشکلات زیست محیطی را با کمک دانشجویان حل کنیم.
دکتر ابتکار گفت: جریان محیط زیست امروزه از قویترین جریانات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در دنیاست و در کشور ما با ابلاغ سیاستهای کلی محیط زیست که از سوی رهبری انجام شد و با توجهات ویژه رییس جمهور و با جریانسازی اجتماعی خوبی که در کشور به وجود آمده بسیار امیدواریم که از این بحرانهای سخت بتوانیم با مشارکت مردم و نقش مؤثر دانشجویان عبور کنیم.
وی تصریح کرد: امروزه دانشجویان در هر رشتهای که هستند باید با مباحث محیط زیست که با سلامت و آینده و زندگی ما سروکار دارد آشنا شوند و مباحث محیط زیست مخصوصا در رشتههای مهندسی ارائه شود.
در پایان این مراسم دکتر معصومه ابتکار به سوالات دانشجویان پاسخ گفت.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024