دکتر مهریار نوریافشار در این نشست که روز گذشته در دانشگاه یزد برگزار شد، با تشکر از برگزارکنندگان، هدف اصلی این نشست را فراهم کردن آشنایی کلی با سیستم پژوهش در استرالیا بیان کرد و افزود: در حال حاضر در دنیا تحقیقات و پژوهش اهمیت زیادی پیدا کرده است و دانشگاهها باید وارد تحقیقاتی شوند که از استانداردهای بینالمللی برخوردار است.
وی با بیان اینکه ارتباط و پیوند دانشگاهها با یکدیگر بسیار مهم است، افزود: تمام دانشگاهها در دنیا این پیوندها را برقرار میکنند تا بتوانند از دانش و امکانات یکدیگر استفاده کنند.
وی گفت: هم اکنون دسترسی به اینترنت، ایمیل و ... وجود دارد و میتوانیم به صورت مجازی ارتباط داشته باشیم اما این رابطههای چهرهبهچهره بسیار مهمتر است و یک بعد و رنگ دیگری دارد و با دیدن و شنیدن و ایجاد رابطه با دانشگاههای دیگر باعث میشود از یک دریچه دیگر به مسایل نگاه کنیم و بتوانیم به صورت مشترک از ایدههای یکدیگر استفاده کرده و در توسعه علم و تحقیقات بکوشیم. دکتر نوریافشار تصریح کرد: پژوهش دانشگاهی در استرالیا با تمرکز و تکیه بر همکاریهای بینالمللی و تعامل است.
به گفته وی تدریس و تحقیق رابطه بسیار نزدیکی با یکدیگر دارد. تحقیقی که انجام میشود باید وارد تدریس شود و باید از تحقیقات استفادههای کاربردی و عملی صورت گیرد.
وی با ارایه توضیحاتی درباره ایالت و دانشگاه کوئیزلند افزود: در دانشگاه کوئیزلند بخشهای مختلف دانشگاه در یک محوطه واقع شده است و اینکه همه بخشهای دانشگاه یزد نیز در یک سایت قرار دارد بسیار جالب توجه است.
وی تصریح کرد: به طور کلی تحقیق و پژوهش هم اکنون یک شکل جدیدی یافته است و این شکل جدید یک مزایا و مضراتی دارد. دسترسی آسان به اطلاعات، استانداردها و پیروی از پروسهها و ایجاد رابطه با دانشگاههای دیگر نیز از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
وی افزود: در گذشته اگر فردی در صنعت مقالهای مینوشت و یا کار تحقیقاتی انجام میداد به دلیل علایق شخصی خودش بود اما در حال حاضر به دلیل فشارهایی که روی دانشگاهها وجود دارد و بیشتر به دلیل بودجههای دانشگاههاست؛ همچنین به دلیل فشار و ساعات بالای تدریس و بالا رفتن توقعات و انتظارات دانشجویان، تمام اعضای هیأت علمی و حتی دانشجویان باید محقق باشند. تحقیق در دانشگاهها بسیار با اهمیت شده و دولت بر اساس تحقیقات به دانشگاهها بودجه اختصاص میدهد و ارزیابی آنها روی مقالات دانشگاههاست و این فشارهای زیاد، یکی از آسیبهای جدی در عرصه تحقیق و پژوهش در دنیای امروزی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه کوئیزلند استرالیا با اشاره به بحث بورسیهها گفت: در بحث بورسیهها یک سوءتفاهم وجود دارد که از زمانی که دانشجو بورسیه میشود تا انتهای تحصیل خود پول به حساب او واریز میشود در صورتی که اینگونه نیست در صورتی که واقعیت این است که اگر دانشجو شایستگی داشته باشد یک مبلغی بودجه به او داده میشود و در مقابل نیز مبلغی به عنوان شهریه از او دریافت میشود.
دکتر نوریافشار با اشاره به پیچیدگیهای موجود در مسیر ایجاد و ارتقای همکاری میان دو دانشگاه در عرصه بینالمللی، برقراری ارتباطات اولیه میان اعضای هیأت علمی و دانشجویان دو دانشگاه را مقدمه و بستر مناسبی برای ایجاد ارتباطات گستردهتر و امضای تفاهمنامه میان دو دانشگاه در آینده عنوان کرد. وی گفت: تمام دانشگاهها از همکاریهای بینالمللی استقبال میکنند و این امر برای آنها بسیار مهم است.
وی اظهار داشت: تواناییهای پژوهشی نیاز به همکاری دارد. علم، تحقیق و پژوهش و همچنین تکنولوژی دایما در حال تغییر است و برای توسعه تحقیقات، برقراری روابط و یادگیری از یکدیگر بسیار مهم است.
وی ایجاد رابطه بین دانشگاه و صنعت را بسیار مهم دانست و افزود: اگر تحقیقات دانشآموختگان و دانشجویان دکترا بر اساس نیازهای جامعه و صنعت و پاسخگوی نیازهای آنها باشد، این رابطه نزدیک و قوی در نهایت میتواند باعث ایجاد اشتغال و کار شود.
به گفته وی در کشور ایران پتانسیلهای بسیار خوبی در صنعت برای ایجاد شغل وجود دارد که باید از آنها استفاده کرد و این رابطهها و همکاریها میتواند برای حل مشکلات و بهوجود آوردن مشاغل تقویت شود.
دکتر نوریافشار در ادامه تاکید کرد: دانشگاه باید به گونهای باشد که مطالعات و تحقیقاتی که در دانشگاه انجام میشود به صورت مستقیم پاسخگوی نیازهای صنعت باشد و استفاده کاربردی از آن صورت گیرد و پیگیریهای لازم نیز صورت گیرد که آیا این تحقیق مفید بوده است یا خیر.
در پایان این دو نشست دکتر نوریافشار به سوالات حاضران پاسخ داد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 25,نوامبر,2024