دکتر محسن خواجهامینیان عضو هیات علمی دانشکده فیزیک با اعلام این خبر گفت: در این سخنرانی که روز گذشته و در چارچوب سلسله نشستهای علمی در دانشکده فیزیک برگزار شد، دکتر محمدیزاده با ارائه توضیحاتی درباره انواع برهمکنش نور با ماده، خواصی از ماده مانند خاصیت فتوکاتالیستی و دیگر برهمکنشهایی که موجب خاصیت خودتمیزشوندگی هستند را شرح داد.
سخنران فتوکاتالیستها را موادی توصیف کرد که سطح آنها با جذب نور فعال شده و موجب تسریع در انجام واکنشهای شیمیایی میشود. وی افزود: از این خاصیت در حذف آلایندههای آلی هوا و آب، رفع بوی بد در محیط ساختمان و میکروبزدایی استفاده میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این سخنرانی توضیح داد معروفترین ماده فتوکاتالیست دیاکسید تیتانیوم است. به گفته وی، دیاکسید تیتانیوم که مادهای غیر سمی و سازگار با محیط زیست است، علاوه بر خاصیت فتوکاتالیستی خاصیت آبدوستی را نیز داراست و هنگام تماس با آب، قطره آب روی آن کاملا پخش میشود. وی این دو خاصیت را موجب پدیده خودتمیزشوندگی روی سطح دانست و افزود: سطحی که به طور کامل آبگریز باشد نیز میتواند موجب پدیده خودتمیزشوندگی شود. به گفته وی، این پدیده که به اثر نیلورآبی مشهور است موجب میشود قطره آب هنگام حرکت روی سطح غلتیده و آلودگیهای سطح را جذب کرده با خود ببرد.
در این سخنرانی همچنین با بررسی پژوهش¬های علمی تجربی، نظری و شبیهسازی انجام شده در این زمینه، چند مثال نیز درباره آن ارایه شد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024