در نشستی که روز گذشته با حضور مدیر کل دفترامور بانوان و خانواده استانداری یزد، رئیس دانشگاه یزد و معاون فرهنگی و اجتماعی و معاون پژوهش‌وفناوری و مدیر دفتر امور بانوان این دانشگاه برگزار شد، مقدمات ایجاد مرکز مطالعات زنان و خانواده با همکاری دانشگاه یزد مورد بحث و تبادل نظر قرارگرفت.

مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد در ابتدای این نشست با اشاره به ایجاد مرکز پژوهشی تحقیقات و خانواده، گفت: چندگروه کاری در مرکز بانوان طراحی شده که یکی از آنها پژوهش است و در قالب این گروه کاری تصمیم بر آن داریم که مرکز مطالعات زنان و خانواده را با همکاری دانشگاه یزد به منظور انجام فعالیت‌های علمی و پژوهشی و در راستای شناسایی، بررسی و ارائه راهکار درباره مسائل زنان ایرانی تاسیس کنیم.

دکتر فخرالسادات خامسی افزود: این موضوع باید بررسی شود که چه مشکلاتی در سطح استان در حوزه ی زنان وجود دارد و این نیز یکی از موضوعاتی است که این مرکز می‌تواند پی‌گیری کند. بدین صورت که اولویت ها را تشخیص داده و با مراکز مربوطه هماهنگی‌های لازم را انجام دهد.

وی اهداف این مرکز را مساله‌شناسی زنان در جامعه، پژوهش در حوزه زنان و خانواده، ایجاد هماهنگی و ارتباط مستمر بین مراکز سیاست‌گذاری در حوزه زنان با نظام آموزش عالی کشور، تبیین وضعیت زنان ایرانی و تحولات آینده، نهادینه‌سازی فرهنگ پژوهش در حوزه‌های مختلف مطالعات زنان و انتشار نتایج حاصل از پژوهش‌ها به منظور ارتقای سطح دانش جامعه نسبت به مسائل زنان ایران و جهان و انجام مطالعات تطبیقی مربوط به زنان و خانواده عنوان کرد.


این مقام مسؤول خاطر نشان کرد: این مرکز در سه بخش پژوهشی، آموزشی و نشر تولیدات علمی تشکیل خواهد شد که از جمله می‌توان به انجام طرح‌های تحقیقی در حوزه زنان و خانواده در سطوح ملی و بین‌المللی، برگزاری همایش‌ها و سمینارهای تخصصی، کارگاه‌های آموزشی، تربیت نیروی انسانی متخصص در سطح کارشناسی ارشد و انتشار فصل‌نامه علمی ـ پژوهشی و سامان‌دهی پایان‌نامه‌های دانشجویی اشاره کرد.

خامسی با بیان اینکه مساله زنان و خانواده یک مساله مهم است، اظهار داشت: در این زمینه باید تمام نهادهای ذی‌ربط حضور داشته باشند و نقش خود را در این زمینه به خوبی ایفا نمایند.

در پایان خامسی خاطرنشان کرد: طرح‌هایی را برای نشاط آفرینی در نظر گرفته‌ایم و برای نمونه بحث سلامت که می‌تواند محلی برای توانمندسازی خانواده‌ها باشد.

در ادامه، رییس دانشگاه یزد با بیان این که بسیاری از کارها حالت اداری و روزمرگی دارند، اضافه کرد: نگرانی ما این است که این اقدامات نیز به روزمرگی دچار شود و مشکلی را حل نکند. وی تاکید کرد برنامه‌ها و طرح‌ها به سمت کارهای کاربردی پیش رود و از افراد متخصص استفاده شود.

دکتر محمدصالح اولیاء تصریح کرد: روند مناسب برای تاسیس چنین مرکزی اینگونه است که استاد محققی متوجه موضوعی خاص گردد و شروع به کار کرده و کم کم تبدیل به یک گروه شود و همین طور پیش رود تا به چند گروه فعال تبدیل و در نهایت یک پژوهشکده تاسیس شود.

وی افزود: به نظر می‌رسد باید این روند طبیعی طی و بر یک سری تحقیقات در موضوعات مختلف متمرکز شود. خود ما نیز باید هسته‌های محوری را شناسایی کنیم و به آن شکل دهیم و افراد را حمایت کنیم. به گفته رییس دانشگاه، در این صورت می‌شود بحث زنان و خانواده را به طور اصولی و علمی دنبال کرد.

دکتر اولیاء با قدردانی از تلاش‌های دکتر خامسی،به عنوان حامی و پشتیبان بانوان استان، خواستار مطرح شدن طرح‌های فرابخشی و طرح‌هایی که ماهیت بین‌دستگاهی دارد در دانشگاه شد و افزود: برنامه‌های نشاط‌آفرین برای زنان باید در اولویت‌ کاری قرار گیرد و مطالعاتی که در سطح استان برای زنان صورت می‌گیرد به صورت شبکه‌ای باشد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه یزد نیز در این نشست گفت: مسایلی که در رابطه با دانشگاه مطرح می‌شود ابتدا پژوهش است و سپس آموزش. اگر این امکان فراهم باشد که یک شبکه پژوهشی تعریف و جدولی از مباحث مختلف در آن ایجاد شود، می‌توان از اینجا به نقاط ضرر پی برد و جاهایی که به هزینه نیاز دارد را شناسایی کرد. به گفته وی در این صورت است که دانشگاه می تواند در این امر دخیل شود و بودجه‌هایی را از وزارت کشور دریافت کند. وی گفت: در خیلی از موارد خود دانشگاه مصرف‌کننده است اما در مواردی هم می‌تواند خود آغازگر باشد.

دکتر سیدمحمدتقی المدرسی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه یزد نیز که در این نشست حضور داشت، با تأکید بر لزوم جلوگیری از موازی‌کاری میان دستگاه‌ها، تأکید کرد: اگر بخواهد کار اساسی انجام شود باید از موازی‌کاری جلوگیری شود.










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا