وی ادامه داد: این در حالی است که حق انتفاع معادن سنگ آهن در بودجه سال آینده 30 درصد فروش تعیین شده و به این ترتیب حق انتفاع دریافتی از این معادن در سال آینده تقریباً نصف این رقم در سال جاری خواهد بود.
وی توضیح داد: به این ترتیب حق انتفاع دریافتی از معادن سنگ آهن در سال آینده نسبت به امسال کمتر خواهد بود و با این حساب، سهام شرکتهای سنگ آهنی در بورس باید تقویت شود.
* تلاش برخی افراد برای تضعیف شرکتهای سنگ آهنی در بورس
به گفته اسماعیلی، تصور برخی افراد در مورد حق انتفاع دریافتی از سنگ آهن و همچنین انگیزه برخی افراد برای ایجاد مشکل در بورس باعث شده تا قیمت سهام شرکتهای سنگ آهنی افت داشته باشد.
وی تصریح کرد: موضوع آزادسازی قیمت سنگ آهن نیز جزء اختیارات دولت است که باید به سمت اجرای آن حرکت شود.
وی ادامه داد: تصور برخی بر این است که یک قاعده جدید در دریافت حق انتفاع معادن سنگ آهن ایجاد شده، در حالی که این اتفاق نیفتاده و در عین حال، حق انتفاع دریافتی نیز کاهش یافته است.
* تفاوت بهره مالکانه و حق انتفاع معادن
رئیس کمیته معدن کمیسیون صنایع مجلس توضیح داد: از برخی معادن کشور، بهره مالکانه دریافت میشود که این مسأله شامل معادنی است که پروانه بهرهبرداری آنها به نام بخش خصوصی صادر شده و در واقع این معادن جزء انفال محسوب میشوند.
وی ادامه داد: میزان بهره مالکانه (حقوق دولتی) معادن بر اساس تصمیم دولت و با همکاری شورای عالی معادن مشخص میشود که برای معادن مختلف، متفاوت است.
وی افزود: به برخی معادن نیز که پروانه بهرهبرداری آنها به نام دولت است، نه بخش خصوصی، حق انتفاع تعلق پیدا میکند و مانند این است که این معادن از سوی دولت به بخش خصوصی اجاره داده شود.
اسماعیلی افزود: معادن بزرگ و معادن سنگ آهن متعلق به ایمیدرو شامل این بحث میشوند.
وی ادامه داد: به این ترتیب، بهره مالکانه شامل معادن خصوصی سنگ آهن و حق انتفاع نیز شامل معادن سنگ آهنی زیر مجموعه ایمیدرو یعنی چادرملو، گل گهر و سنگ آهن مرکزی میشود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 22,نوامبر,2024