به گزارش یزدفردا به نقل از ایسنا: «میرزا رضا صفار نیری» با اشاره به طرح وزارت نیرو که از هم اکنون برای گذر از اوج بار ۱۴۰۴ با عنوان «۱۴ مگاپروژه برای کاهش ناترازی تولید و مصرف برق» تعریف شده است، تصریح کرد: یکی از محورهای این طرح هماهنگی احداث نیروگاههای تجدیدپذیر است که برعهده مجری تولید پراکنده شرکت برق منطقهای یزد گذاشته شده است.
به گفته وی، نصب نیروگاههای مقیاس کوچک برای مناطق دارای محدودیت نیز یکی دیگر از راهکارهای مورد نظر این طرح است که در استان یزد با توجه به محدودیت بار در پست مهریز، یک واحد نیروگاه گازی به ظرفیت ۱۰ مگاوات در نظر گرفته شده است.
صفار نیری افزود: فراخوان این طرح ارائه و شرکت سرمایهگذار نیز مشخص شده که در مرحله انعقاد قرارداد است و امیدواریم بخشی از ظرفیت مذکور به اندازه شش مگاوات تا پایان سال جاری آماده بهره برداری شده و چهار مگاوات باقیمانده نیز تا قبل از اوج بار تابستان ۱۴۰۴ وارد مدار شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: مجموع ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور در حال حاضر ۱۳۰۰ مگاوات است که این میزان باید تا پایان سال جاری به ۱۸۰۰ مگاوات و تا قبل از پیک بار سال ۱۴۰۴ به ۴۸۰۰ مگاوات برسد.
وی ادامه داد: در حال حاضر مجموع ظرفیت نیروگاههای خورشیدی در استان یزد شامل ۱۹ ساختگاه حدود ۱۴۰ مگاوات است که مقرر شده تا پایان امسال ۱۵ مگاوات به این ظرفیت افزوده شود و تا پایان سال آینده در دو بخش برق منطقهای و توزیع برق استان مجموعاً به ۵۰۰ مگاوات برسد که قائدتاً بخشی از آن جزو تعهدات ۱۴ مگاپروژه است و تا قبل از پیک بار تابستان ۱۴۰۴ وارد مدار خواهد شد.
صفار نیری در همین رابطه متذکر شد: مجموع پروانههای صادر شده برای ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر در استان یزد تا پایان آبانماه، ۱۸۷۷ مگاوات است که عمده آنها در قالب بورس سبز اجرایی خواهد شد.
این مسئول از دیگر محورهای ۱۴ مگاپروژه وزارت نیرو برای کاهش ناترازی تولید و مصرف برق در زمان اوج بار ۱۴۰۴ را انجام به موقع و کامل تعمیرات نیروگاهها، ارتقا و رفع محدودیت واحدهای نیروگاهی موجود، استفاده از حداکثر توان نیروگاههای صنایع و نفت، تامین سوخت نیروگاههای حرارتی و تولید کامل نیروگاههای برقابی، توسعه و رفع محدودیت از شبکه برق کشور، هوشمندسازی و نصب کنتورهای هوشمند، مدیریت مصرف و بهینه سازی، توسعه تبادلات برون مرزی برق، جمع آوری مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز و انشعابهای غیرمجاز، استفاده حداکثری از قابلیتهای شبکه، جلب سرمایهگذاری در سمت عرضه و تقاضای برق و تامین منابع مالی و پیگیری اقدامات مورد نیاز ذکر کرد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 24,دسامبر,2024