به گزارش یزدفردا: امین مقومی، سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان، با بیان اینکه اجرایی شدن استفاده از برچسب انرژی و ویرایش چهارم مبحث ۱۹ در ساختمانهای جدیدالاحدث از ابتدای سال ۱۴۰۱، بر اساس مصوبه آبان ۱۴۰۰ هیئت وزیران، الزامی است، گفت: به دلیل پیچیدگی و روشن نبودن دستورالعمل اجرایی طرح برچسب انرژی، هماهنگی بین دستگاههای ذی ربط زمان بر شد و در عمل میتوان گفت اقدام اجرایی در این راستا شکل نگرفته است.
وی افزود: البته هیئت دولت در چند وقت گذشته دستورالعملی را برای ماده ۴ تصویبنامه یاد شده ابلاغ کرده است که فرآیند گردش کار در آن مشخص شده است.
مقومی اظهار کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان یکی از بازیگران اصلی اجرای طرح برچسب انرژی، منفعل نبوده و تقریباً از اوایل سال ۱۴۰۲، با برگزاری دورههای آموزشی ویرایش چهارم مبحث ۱۹، تقریبا همه مهندسین دارای پروانه خود را در این موضوع توانمند ساخته است. البته این امر درباره ویرایش جدید نیز باید اتفاق بیفتد.
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان، تفاوتهای اصلی ویرایش جدید (ویرایش پنجم) نسبت به ویرایش چهارم مبحث ۱۹ را تغییر در نحوه رده بندی ساختمانها از منظر مصرف انرژی معرفی کرد.
تکلیف مصرف انرژی ساختمانهای موجود چه میشود؟
مقومی با اشاره به اینکه برای بحث کاهش مصرف انرژی در ساختمانهای موجود، در نظام مهندسی ساختمان، اقداماتی انجام شده است، توضیح داد: فرآیندی تحت عنوان ممیزی انرژی پیش بینی کردهایم که از طریق آموزش و تربیت مهندسین و متخصصین، به عنوان ممیز انرژی انجام میشود. سپس این افراد آموزش دیده، ممیزی انرژی در ساختمانها را به صورت دورهای انجام میدهند و به مالکین و بهرهبرداران، راهکارهای اصلاحی را ارائه میکنند که به طور قطع با شرایط فعلی ما در انرژی مورد استقبال مردم قرار میگیرد.
امکان صدور انشعاب جدید وجود ندارد؟
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان اظهار کرد: شرکت توانیر اعلام کرده است که به دلیل منابع محدود موجود، ممکن است دیگر امکان صدور انشعاب جدید برای برق را نداشته باشد، به همین منظور، بحث الزام استفاده از پنل خورشیدی در ساختمانهای جدید تعریف شد و تفاهم نامهای میان سازمان نظام مهندسی ساختمان و شرکت توانیر مبادله شده است. جزئیات اجرایی آن باید به صورت استان به استان و متناسب با شرایط هر منطقه مشخص شود.
به گفته این مقام مسئول، استفاده از پنلهای خورشیدی و سایر انرژیهای پاک در ساختمان ها، علاوه بر بهبود وضعیت انرژی، در برخی مناطق میتواند به برطرف کردن ریزگردها و بهبود کیفیت هوا نیز کمک کند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 07,ژانویه,2025