به گزارش یزدفردا: مهرماه سال ۱۳۹۸ بود که قانون «تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی» اصلاح شد تا براساس آن فرزندان حاصل از ازدواج شرعی زنان ایرانی با مردان غیرایرانی که قبل یا بعد از تصویب این قانون متولد شده یا میشوند، قبل از رسیدن به سن ۱۸ سال تمام شمسی، به درخواست مادر ایرانی در صورت نداشتن مشکل امنیتی به تابعیت ایران درآیند.
فرزندان مذکور پس از رسیدن به سن ۱۸ سال تمام شمسی، در صورتعدم تقاضای مادر ایرانی، میتوانند تابعیت ایران را تقاضا کنند که در صورت نداشتن مشکل امنیتی و طی مراحل قانونی به تابعیت ایران پذیرفته میشوند. با تصویب این قانون و همچنین آییننامههای اجرایی سال ۱۳۹۹، وزارت کشور (سازمان ثبت احوال) مکلف به دادن شناسنامه به فرزندان اتباع و افراد بیهویت شد.
افشار خاکباز، معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره قانون «تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی» درباره آخرین آمارها از تعداد اسناد هویتی برای فرزندان اتباع دارای مادر ایرانی، بیان کرد: به استناد ماده واحده این قانون، در گام اول فرد باید تابعیت ایران را از طریق اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداریها درخواست کند و طبق قانون و در صورت نداشتن مشکل امنیتی به تابعیت ایران پذیرفته میشوند.
معاون سازمان ثبت احوال کشور افزود: سازمان ثبت احوال از تعداد متقاضیان آماری در دسترس ندارد؛ اما برای ۲۹ هزار و ۴۵ فرزند اتباع دارای مادر ایرانی که تابعیت ایران را طبق قانون اخذ کردهاند، اسناد تنظیمی و سند هویتی صادر کرده است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 05,ژانویه,2025