نشست کارگروه توسعه دولت الکترونیک شامگاه گذشته با حضور محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات و هیأت همراه در ساختمان استقلال دانشگاه یزد برگزار شد.

محمدصالح اولیا، رئیس دانشگاه یزد در ابتدای این مراسم گفت:‌ استان یزد به لحاظ شاخص سرمایه‌های انسانی، یکی از استان‌های ممتاز کشور به حساب می‌آید و  در شاخصه‌های جوانی نسبت دانشجو به جمعیت، فناوری و حضور شرکت‌های بخش خصوصی در آی‌سی‌تی هم از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستیم.

وی با تاکید بر جایگاه ویژه استان یزد در زمینه علوم و فناوری، افزود: سالانه حدود 800 دانش آموخته در حوزه آی‌سی‌تی داریم که ظرفیت بسیار بالایی به حساب می‌آید و باید از آن به نحو احسن استفاده شود.

رییس دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: مزیت نسبی که تا به حال در زمینه ارتباطات وجود داشته امروز بایستی تقویت شود تا در زمینه پهنای باند، شبکه و افزایش آن بسیاری از جهش‌ها را داشته باشیم و از طریق حمایت‌های قانونی بخش خصوصی نیز توسعه قابل توجهی در زمینه ارتباطات داشته باشد. 

وزیری، مدیر کل دفتر ارتباطات استانداری یزد نیز در این مراسم گفت: در پارک علم و فناوری استان یزد بیش از ۴۶ درصد به IP دسترسی دارند و در دانشگاه‌های یزد نیز ۸۹ هزار دانشجو به اینترنت دسترسی پیدا کرده‌اند که این شاخص مناسبی برای استان است.

وی افزود: استان یزد بعد از تهران و مازندران بالا‌ترین شاخص‌ها در ارتباطات همراه دارد که با توجه به جمعیت روستایی با همت مخابرات بسیاری از روستا‌ها دسترسی به مخابرات پیدا کرده‌اند.

مدیر کل دفتر ارتباطات استانداری یزد خاطرنشان کرد: یکی از خواسته‌های شرکت‌های دانش بنیان در استان همراهی بیشتر وزارت با ان‌ها در راستای اعطای فعالیت‌ها به آن‌هاست تا در کنار شرکت‌های دانش بنیان در تهران آن‌ها نیز بتوانند فعالیت کنند.

علی محمد زارع، مدیر پروژه این موتور جستجو‌گر پارسی جو نیز در این نشست در ارتباط با آمارهای جستجوی وب در ایران، اظهار داشت: 2 و نیم درصد ترافیک گوگل مربوط به ایران است و 4 سایت جهانی از جمله گوگل و یاهو، رتبه زیر 20 را در ایران به خود اختصاص داده اند.

وی در ارتباط با آمار صفحات وب ایرانی در اینترنت، افزود: در سال 2005، حدود 10 میلیون صفحه و الان حدود 600 میلیون صفحه در وب داریم که با رشد 60 برابری همراه بوده است.

مدیر پروژه موتور جستجوی ملی "پارسی جو" با بیان این مطلب که یک موتور جستجوی بومی داخلی نیاز هست که به کاربران اینترنت در کشور خدمات ارائه کند، گفت: این پروژه می‌تواند درآمد بسیاری داشته باشد که از جمله آن تبلیغات هدفمند است.

مدیر پروژه موتور جستجوی ملی "پارسی جو"  در ارتباط با آمارهای مرتبط با این موتور جستجوگر، بیان کرد: الان 300 میلیون صفحه در جستجوی وب این موتور وجود دارد که بزودی به 600 میلیون صفحه افزایش می‌یابد، در سرویس جستجوی تصویر هم هم‌اینک در 40 میلیون صفحه و به زودی در 100 میلیون صفحه جستجو انجام می‌شود.

زارع با تاکید بر اینکه یکی دیگر از بحث‌های این موتور، بحث خبر است، گفت: الان 100 سایت خبرگزاری توسط این موتور جستجوگر پوشش داده می‌شود.

کیارش میزانیان، مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه یزد نیز در این مراسم گفت: دانشگاه یزد پتانسیل ویژه ای در زمینه وسعت و برق و آب و فیزیکی دارد که از آن می توان به عنوان زمینه مناسبی برای ایجاد زیرساخت اینترنت و دیتا سنتر استفاده کرد زیرا در این صورت بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

در ادامه این بخش نیز سه شرکت خصوصی که در پارک علم و فناوری به عنوان شرکت های دانش بنیان  فعال به معرفی فعالیت های خود پرداختند.

سید محمد میرمحمدی، استاندار یزد نیز در این نشست با اشاره به اینکه از نخستین ماه فعالیتش در این سمت پیگیر مسائل حوزه آی.سی.تی بوده است، گفت: منابع انسانی سرشار استان یزد در این حوزه وظیفه ما را سنگین می کند. 

وی افزود: شب و روز مسایل کلان آی.سی.تی را پی گیری کردیم و خوشبختانه در دی ماه مجوز منطقه ویژه علم و فناوری استان یزد در شورای عتف صادر شد و این آغاز یک راه بزرگ است. استاندار گفت: فعالان این عرصه با عشق کار می کنند و این ظرفیت، آمادگی و علاقه جوانان استان یزد را نباید معطل کرد.

میرمحمدی با اشاره به اینکه لاجرم باید به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم، گفت: صدور مجوز منطقه ویژه فناوری استان در این راستاست. وی با تاکید بر اینکه اگر در این راه آماده نشویم، عقب می افتیم، تصریح کرد: امیدواریم استان یزد در حوزه آی.سی.تی نقش بین المللی ایفاد کند.

در ادامه این مراسم وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات، با بیان اینکه یزدی ها را 40 سال است می شناسد و به آنان اعتماد دارد، گفت:  پیشنهادهای استان یزد به همراه طرح های توجیهی با دقت کامل بررسی خواهیم کرد و حمایت لازم را انجام خواهیم داد. 

وی با تعیین مهلت 10 روزه برای ارسال طرح های استان یزد برای جذب تسهیلات از محل وجوه اداره شده، گفت: طرح هایی که سرآغاز و سرانجام مشخصی داشته باشد و تعهدات و مسؤولیت های مجری هم در آن مشخص باشد، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وزیر ارتباطات همچنین از یزد به عنوان استان پایلوت اجرای طرح های ملی حوزه آی.سی.تی یاد کرد و گفت: منابع انسانی این استان در حوزه آی.سی.تی وظیفه ما را سنگین می کند و ما این فرصت را به یزد می دهیم که بیش از پیش خود را نشان دهد.

وی با بیان اینکه بنای بنده و همکارانم این است که سفرهای استانی تشریفاتی و تبلیغاتی نباشد، گفت: امیدواریم با بررسی دقیق پیشنهادها و مشکلات در استان ها، یک قدم در جهت پیشبرد اهدافمان در کشور برداریم.

محمود واعظی با تصریح این مطلب که معتقد است بخش خصوصی باید در انجام پروژه ها سود ببرد، گفت: اگر این مهم رخ دهد، بخش خصوصی در سایر پروژه ها هم مشارکت خواهد داشت.  وی گفت: خوشبخاته زیرساخت های لازم در استان یزد فراهم است  و می توان کارهای بزرگ را در این استان رقم زد.  وزیر ارتباطات بیان داشت: آمادگی لازم را برای افزایش پهنای باند به مقدار مورد نیاز داریم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه حتما در حوزه آی.سی.تی به یزد نقش های بزرگی خواهیم داد، گفت: استان یزد باید به طور مشخص اعلام کند چه مسؤولیت هایی را به صورت ملی در این حوزه می تواند بپذیرد.

وی درخصوص حمایت از موتور جستجوی ملی پارسی جو گفت: بشرط مشخص بودن سرانجام طرح، از آن حمایت خواهیم کرد.

واعظی همچنین درخصوص ایجاد دیتاسنتر توسط شرکت های pap گفت: متقاضیان به طور رایگان از پهنای باند برخوردار خواهند شد.

وزیر ارتباطات دولت تدبیر و امید همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان مدیرعامل گروه پیشگامان درخصوص رقابت مخابرات با شرکت های pap و اجرای طرح رینگ و تبدیل شدن ایران به هاب ارتباطی منطقه گفت: وزارت ارتباطات دولت تدبیر و امید بنای کار انحصاری ندارد و در پروانه ای که به مخابرات داده شده است، تعامل با شرکت ها ذکر شده است.

واعظی تاکید کرد: ما حامی بخش خصوصی هستیم نه رقیب آنان . وی گفت: ما آنچه را که بصرفه بخش خصوصی نیست و یا مباحث امنیتی دارد و باید با کمک وزارت اطلاعات انجام شود، انجام می دهیم و مابقی امور را به بخش خصوصی واگذار می کنیم.

وی با استقبال از تبدیل ایران به هاب ارتباطی منطقه گفت: هر کسی از بخش خصوصی بتواند این کار را انجام دهد، دست او را می بوسیم. افتخار ما حمایت از کلیه اعضای خانواده آی.سی.تی کشور است.

شایان ذکر است وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات و هیأت همراه پیش از شرکت در این نشست، برمزار شهدای گمنام دانشگاه حضور یافتند و به مقام شامخ آنان ادای احترام کردند. نماز مغرب و عشا نیز در مسجد دانشگاه اقامه شد.

تصاویر: فاطمه تیو

 










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا