هر سال ، در ماه ربیع الاول به مناسبت میلاد رسول اکرم  صلی الله وآله و ولادت امام صادق(ع) به ابتکار امام راحل ، بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران قدس سره، در فاصله 12 تا 17 ربیع الاول در کشور ما و بسیاری از کشورهای اسلامی ، هفته وحدت برگزار می گردد.

هفته وحدت، هفته خرّم گل های زیبای بهاری است. ایام شادی بخشِ مسلمان و عید فرخنده احمد و پیشوای بزرگ جهان تشیّع، حضرت امام جعفر صادق علیه السلام است. بسیار به جاست که مسلمانان، نغمه های تازه ای آغاز کنند و به سمت همگرایی و اتحاد گام بردارند. مقام معظم رهبری، حضرت آیت اللّه خامنه ای در این باره چه زیبا فرموده است: «این مبنای توحید و اعتقاد به وحدانیت حضرت حق، در تمام شئون فردی و اجتماعی جامعه اسلامی تأثیر می گذارد و جامعه را به صورت یک جامعه هماهنگ و مرتبط با یکدیگر و متصل و برخوردار از وحدت می سازد».

بدون تردید یکی از راهکارهای مهم در پیروزی بر مشکلات جهان اسلام و نیل به استقلال سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، تشکیل جبهه متحد اسلامی است. مقام معظم رهبری، حضرت آیت اللّه خامنه ای در این باره می فرماید: «باید مسلمانان جهان با هم متحد شوند و با هم دشمنی نکنند [و] محور همه، کتاب خدا و سنت نبی اکرم و شریعت اسلام باشد. مسلمانان باید شالوده زندگی خود را بر اسلام و قرآن استوار نمایند تا در تمام ادوار زندگی موفق باشند. هرگاه در طول تاریخ، مسلمانان با هم متحد بودند و یکپارچگی و وحدت کلمه داشتند و حول محور اسلام و قرآن عمل کردند، حیله های دشمنان تأثیری در کار آن ها نداشته است و تمام توطئه های استکبار را خنثی کرده اند».

یکی از راهکارهای گسترش وحدت اسلامی در میان مسلمانان، جلوگیری از نشر آثار تفرقه انگیز در محیط اسلامی است. مقام معظم رهبری، حضرت آیت اللّه خامنه ای در این باره می فرماید: «یکی از کارهایی که باید انجام بگیرد، جلوگیری از نشر آثار تفرقه انگیز است؛ چه در محیط شیعی [و] چه در محیط سنی. الان برای ایجاد بغض و کینه، آثاری نوشته می شود و پول هایی هم خرج می شود. اگر بتوانیم، باید جلو این ها را بگیریم. برای من کتاب های متعددی از نقاط مختلف عالم می رسد که پیداست اصلاً سعی افرادی بر این بوده که این کتاب ها، برای ایجاد کینه و کدورت و بغض و نگرانی نوشته شود».

یکی از آسیب های جدّی جوامع اسلامی در شرایط فعلی، اختلاف های مذهبی است. مقام معظم رهبری، حضرت آیت اللّه خامنه ای در این باره می فرماید: «حقا وضع مسلمین از لحاظ تضادها و اختلافات مذهبی، تأسف انگیز است. بسیاری از توانایی های علمی و فکری مسلمین در طول تاریخ، صرف تعارض با یکدیگر شده است... تا آن جایی که من یادم می آید، درگیری ها و تعارضات و جنگ های مذهبی بین مسلمین، به وسیله قدرتمندان هدایت شده است. از زمان بنی عباس تا زمانهای بعد، همواره دست هایی، طرفداران عقاید مختلف اسلامی را به جان هم انداختند. اگر این دست ها نبود، آن ها با هم سال ها در صلح و آرامش زندگی می کردند و هیچ مشکلی نداشتند. در زمان حاضر، برای این که مسلمین با هم متحد و متفق نباشند و علیه هم کار کنند، تلاش های مضاعفی انجام می گیرد. این تلاش ها به خصوص در وقتی تشدید پیدا کرده که نیاز مسلمین به وحدت، بیش از همیشه است» گرامى باد هفته وحدت، که همه نور و سرور است مایه انسجام ملت و فشردگى صفوف و بازدارنده جامعه از گسست و پراکندگى و رو در رویى که خواست دشمن است.                                                                                      

گرامى باد هفته وحدت، که پیام «رسالت» و «نداى امامت» را به گوش انسان ها مى رساند و در متن تاریخ و بستر زمان، جاودانه مى سازد.                                                                                 

هفته وحدت، مشتى محکم بر دهان دشمنانى است که در تفرقه مردم، خواب سیادت و سالارى خویش را مى بینند و سودا و رویاى «تفرقه بینداز و حکومت کن» را در سر مى پرورانند.                       

هفته وحدت، چترتى مبارک، از شعور و شور و ایثار و فداکارى و اخوت و صمیمیت بر سر مردم مى گشاید، الهام مى بخشد، آرامش مى دهد، روح پرور است و دل انگیز و زداینده کینه ها و کدورت ها و خودخواهى ها و خودبینى ها.                                                                                 

هفته وحدت، ایام همدلى با هموطنان و میثاق با شهیدان و وفا به عهدى است که با امام راحل بسته ایم.  هفته درس آموزى از کلاس معلم بشریت، حضرت ختمى مرتبت(ص) است که بر برکت میلادش، چهره جهان دگرگون شد و شرک ها و نفاق ها به یکرنگى گرایید و خصومت هاى چندین ساله به «اخوت اسلامى» مبدل گشت و مهاجر و انصار، برادر شدند و عرب و عجم و سیاه و سفید، یار و برادر گشتند. نعمت الهى در سایه میلاد پیامبر نور، بر مردم تکمیل شد و مردم «راه» را از «چاه» باز شناختند و در سایه هدایت هاى آن رسول وحدت و برادرى، از «ضلالت» به «هدایت» و از «ظلمت» به «نور» و از «تفرقه» به «وفاق» رسیدند.                                                                                                    

امید است هر چه زودتر، شب تفرقه به سر آید و وعده خدا به امامت مستضعفین و وراثت زمین، تحقق یابد.                                                                                           

و به خواست خدا، آن روز، دیر نیست!

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا