اولین نشست ستاد برگزاری مراسم سال جهانی نور به دعوت معاون پژوهش و فنآوری دانشگاه یزد با حضور نمایندگانی از دفتر آموزش و پژوهش استانداری، شرکت برق منطقهای، شرکت توزیع برق، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، دانشگاه یزد، دانشگاه علم و هنر، اتاق بازرگانی صنایع و معادن، شهرداری یزد، و موسسه آموزش عالی امام جواد یزد در محل سالن شهید صدوقی دانشگاه یزد برگزار شد.
دکتر سیدمحمد تقی المدرسی معاون پژوهش و فنآوری دانشگاه یزد در این نشست در خصوص سال جهانی نور و اهمیت آگاهیدادن به عموم جامعه در خصوص فناوریهای مبتنی بر نور و کاربرد آن در زندگی روزمره از جمله استفاده از فناوری نور در ارتباطات جهانی توضیحاتی ارائه کرد.
وی همچنین بر تشکیل ستاد اجرایی متشکل از نمایندگان معرفی شده از سازمانهای عضو این ستاد تاکید کرد.
دکتر المدرسی افزود: در ایران مسؤولیت برگزاری سال جهانی نور از سوی معاون پژوهشی وزارت علوم و فناوری به انجمن اپتیک و فوتونیک ایران محول شده است.
دبیر ستاد اجرایی سال جهانی نور در این نشست گفت: از سوی سازمان ملل متحد، سال 2015 میلادی را به عنوان سال جهانی نور نامگذاری شده است. این پیشنهاد که به حمایت یونسکو به ثبت رسید باعث گرد همآمدن بسیاری ازجوامع علمی واتحادیه ها،موسسات آموزشی،موسسات فناوری،سازمانهای غیر انتفاعی وخصوصی شده است.
دکتر عباس بهجت افزود: در پی اعلام سال جهانی نور با تمرکز برموضوع دانش نور وکاربردهای آن،سازمان ملل متحد بر اهمیت افزایش آگاهی جهانی در مورد چگونگی فن آوریهای مبتنی بر نور،ارتقای توسعه پایدار وارائه راه حل برای چالش های جهانی در زمینه انرژی، آموزش و پرورش، کشاورزی و بهداشت تاکید کرده است.
وی با اشاره به اینکه نورنقش بسیار حیاتی درزندگی ما علی الخصوص در قرن حاضر دارد افزود: از آن جمله میتوان به ایجاد انقلاب در پزشکی، ارتباطات بین المللی از طریق اینترنت و ایجاد ارتباط فرهنگی، اقتصادی و سیاسی جامعه جهانی اشاره کرد.
دکتر بهجت با اشاره به برگزاری سال جهانی نور بر اهمیت نور ازنظر انرژی، اثرات اقتصادی، و توسعهای آن، همکاری همه جانبه همه سازمانها چه دولتی و چه خصوصی به منظور افزایش آگاهیهای عمومی را خواستار شد.
در این نشست حاضران دیدگاه های خود را در خصوص نحوه برگزاری سال جهانی نور و برنامههای پیشنهادی قابل اجرا با توجه به حوزه فعالیت خود را ارایه کردند.
در ادامه مباحثی همچون رفع آلودگیهای نوری،ترویج استفاده ازنور طبیعی،آگاهی دادن فناوریهای ایجاد شده برمبنای نور، چالش در نورپردازی محیط ازجمله نواحی تاریخی ومیراث فرهنگی،استفاده ازنور درزیباسازی شهری،آگاهی دادن دانش آموزان ازطریق برگزاری مسابقات ونمایشگاههای محلی و برگزاری سخنرانیهای عمومی و استفاده نور در کشاورزی مطرح شد.
همچنین با توجه به نقش نور درمحیط زیست و بهداشت روانی بر اهمیت استفاده نور درنوردرمانی، ایجاد محیطهای شاد بر ارائه سبک زندگی جدید و نحوه صحیح استفاده از نور در محیطهای آموزشی و اداری تاکید شد. حاضران در جلسه اطلاع رسانی و تبلیغات توسط صداوسیما را در این خصوص بسیار موثر دانستند.
در پایان نشست مقرر شد کمیتههای شش گانهای شامل: 1-کمیته نور و بهداشت متشکل از دانشگاه شهید صدوقی، دانشگاه علم وهنر و آموزش و پروش، 2-کمیته نور و معماری متشکل از دانشکده معماری، شهرداری، سازمان نظام مهندسی و سازمان میراث فرهنگی 3-کمیته نور و آموزش متشکل از استانداری، آموزش و پرورش، دانشگاه یزد و صدا وسیما، 4-کمیته نور و انرژی متشکل از شرکت برق منطقهای، شرکت توزیع برق، دانشگاه علم وهنر و دانشگاه یزد5- کمیته نور و فناوریهای جدید متشکل از اتاق بازرگانی و مرکز علم کار و دانشگاه یزد و 6-کمیته روابط عمومی و تبلیغات متشکل از صدا و سیمای یزد، شهرداری یزد و دانشگاه یزد، وظایف و مأموریت های این ستاد را دنیال کنند.
شایان ذکر است چندی پیش معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه یزد، دکتر عباس بهجت استاد دانشکده فیزیک و مسؤول گروه پژوهشی فوتونیک مرکز تحقیقات مهندسی را به عنوان دبیر ستاد اجرایی سال جهانی نور در استان یزد منصوب کرد.
خبر:الهام میرفخرائی
عکس: فاطمه تیو
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 09,فوریه,2025