سرپرست اداره پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتا ناجا با اشاره به تشريح خطر هکرها در اينترنت بي سيم رايگان ،از کليه کاربران خواست تا در صورت مواجه با موارد مشکوک آن را از طريق سايت پليس فتا به آدرسCyberpolice.ir بخش تماس با ما گزارش نمايند.

سرگرد "حميد کياني"سرپرست اداره پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتا ناجا با بيان اينکه شبکه هاي Wireless و wi-fi يا بي‌سيم در کشور ما روند رو به رشدي داشته است، گفت: ايجاد يک شبکه بي‌ سيم براي همه امکان پذير است وهيچ محدوديتي در اين زمينه وجود ندارد.

سرگرد حميد کياني با بيان اينکه بسياري از مراکز تجاري و ادراي براي جلب توجه و آسايش مشتريان و مراجعان خود از شبکه اينترنتي بي سيم بهره مي‌ برند، گفت: اين امر باعث گرديده تا عده اي سودجو و خلافکار نيز در اين مجاورت اين مراکز اقدام به ارائه اينترنت بي سيم نمايند.

وي ادامه داد: البته اين ارائه از سوي خلافکاران با اهداف هک و نفوذ صورت مي گيرد تا بتوانند اطلاعات کاربران را به سرقت ببرند.

اين مقام مسوول به استفاده کنندگان اينترنت بي سيم عمومي در مراکزي مثل ترمينال ها، فرودگاه ها، هتل ها، کافي نت ها و مرکز تجاري هشدار داد که کاربران بايد بدانند، اينترنت بي سيم رايگان در اختيار کليه افراد حاضر در آن محدوده مي باشد و مي توانند استفاده هاي مختلفي داشته باشند، پس اين سرويس امنيت بالايي ندارد و مشخص نيست از سوي چه کسي و با چه هدفي ارائه شده است.

وي ادامه داد:کاربران بايد بسيار مراقب باشند و در هنگام استفاده از اينترنت هاي رايگان و عمومي بهتر است اصلا مبادلات بانکي نداشته باشند و سيستم آنها چه لپ تاپ يا گوشي هاي هوشمند فاقد اطلاعات شخصي مهم باشد.

 سرگرد كياني تاکيد کرد: کاربران دقت کنند از طريق اتصال به اين شبکه هاي عمومي هرگز خريد اينترنتي نکنند، از عمليات بانکي آنلاين استفاده ننمايند، اطلاعات حساس و مهم را با اتصال به اينترنت عمومي ثبت نکنند و حتي المقدور پس از استفاده، سريعاً رمز هاي عبور خود را تغيير دهند.

وي با بيان اينکه يکي از ترفندهاي هکرها اين است که يک سرور دروغين ايجاد کرده و به دنبال پياده سازي اهداف خود مي باشند، گفت: اين سرور دورغين باعث مي شوند کاربر به جاي اتصال به سرور اصلي شبکه، ناآگاهانه به کامپيوتر هکر که نقش سرور را ايفا مي کند متصل شود! به همين سادگي کاربران خود را در دام هکرها قرار مي دهند و هکر مي توانند به سادگي به کامپيوتر يا لپ تاپ کاربر نفوذ کرده و سوء استفاده نمايد.

سرپرست اداره پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتا ناجا در توصيه به کاربران گفت: کاربران اگر نيازي به اينترنت ندارند، اتصال Wi-fi دستگاه خود را همواره و در هر مکان خاموش نمايند و در صورت نياز، امکان اتصال Wi-fi دستگاه خود را روشن کنند.

وي با بيان اينکه وقتي کاربر به شبکه بي‌سيم وصل مي‌شود، ويندوز SSIDهاي (Service set Identifiers) تمام شبکه‌هاي اين مجموعه و محدوده را به کاربر نشان مي‌دهد، گفت: کاربران اطمينان حاصل کنند که به شبکه درست وصل شده‌اند و براي اينکار کافي است از متصدي مربوطه در محل نام صحيح کانکشن اصلي شبکه را پرس و جو نمايند. در صورت مشاهده کانکشن هاي متفرقه نيز از اتصال به آنها خودداري نمايند.

اين مقام مسوول در ادامه يادآور شد: کاربران به ياد داشته باشند که اينترنت بي سيم رايگان فقط در مراکز خاص مثل فرودگاه ها ترمينال ها، مراکز تجاري اداري و دانشگاه‌ ها ارائه نمي شود بلکه حتي در مناطق مسکوني نيز برخي هکرها با اين ترفند و باز گذاشتن يوزر و پسورد اينترنت واي فا يا وايرلس خود دنبال شکار مي گردند. بنابراين کاربران در استفاده از اينترنت هاي بي سيم بسيار دقت نمايند.

سرگرد کياني در پايان گفت: پليس فتا از کليه کاربران مي خواهد در صورت مواجه با موارد مشکوک آن را از طريق سايت پليس فتا به آدرسCyberpolice.ir بخش تماس با ما گزارش نمايند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا