دکتر علی لاریجانی با بیان این که امروز برای توسعه کشور احتیاج به جهش داریم، افزود: در این زمینه ارزیابی کلی شرایط کشور نشان می دهد که باید در بخش های آموزش فنی و حرفه ای کارهای بیشتری انجام داد تا یک حالت پرش ایجاد شود.
دکتر علی لاریجانی عصر شنبه مورخ سی و یکم خرداد ماه سال جاری در همایش خصوصی سازی آموزشگاه های فنی و حرفه ای، کلید اشتغال پایدار در برج میلاد، بیان داشت: حضور در این محافل برای اینجانب مایه افتخار است و امیدوارم این نشست برای توسعه فعالیت های آموزشگاه های فنی و حرفه ای در بخش خصوصی موثر واقع شود.
رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهید چمران اظهار داشت: شهید چمران به عنوان نیروی مجاهد که برای تفکر آزادی بخش اسلام تلاش می کرد، شناخته شده است و گاهی هم او به عنوان عالمی که خدمات زیادی داشت می شناسیم.
دکتر لاریجانی یادآور شد: یک وجه از شخصیت ایشان حرکتی بود که بر آموزش های فنی و حرفه ای در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی در جنوب لبنان انجام داد و مرکز آموزش فنی و حرفه ای را در آن کشور ایجاد کرد.
وی همچنین گفت: شهید چمران یک فکر بود و برای این زمینه می اندیشید که اگر فرزندان مسلمان در زمینه آموزش فنی و حرفه ای صاحب مهارت نشوند، نمی توانند در توسعه کشور مفید باشند.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که آموزش های فنی و حرفه ای زیربناهای تخصصی را در زمینه های مختلف فراهم می کند، خاطرنشان کرد: آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد از جمله بخش های پیش رونده برای توسعه کشور محسوب می شوند و سازمان آموزش فنی و حرفه ای هم امروز کمک این آموزشگاه ها است.
رییس مجلس ادامه داد: از یک طرف دشمنان از وضعیت بین المللی و مسایل هسته ای مشکلاتی را ایجاد و کشورهای قدرتمند تحریم های ظالمانه ای علیه ایران وضع کردند، اینها نوعی ماجراجویی و سنگ اندازی است.
دکتر لاریجانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در بحث هسته ای مسیر روشنی را دنبال کرد اما آنها بهانه گیری کردند و کار را به تحریم کشاندند.
وی به رخدادها و حوادث منطقه ای نیز اشاره کرد و اظهار داشت: آنها در سال های اخیر به فعالیت های خود در مسایل منطقه ای شدت بخشیدند، در سوریه ماجراهای تروریستی به وجود آوردند که نیم نگاهی هم برای ما داشتند که ما را به مسایل دیگر مشغول کنند.
رییس مجلس ادامه داد: آنها تلاش کردند به جریان مقاومت در منطقه لطمه بزنند اما با توجه به حرکت داهیانه نیروهای آگاه منطقه جلوی این ماجراجویی گرفته شد.
دکتر لاریجانی در ادامه به مسایل داخلی کشور اشاره کرد و گفت: به دلایل مختلف دچار بیکاری، تورم و رکود هستیم. خروج از رکود نیازمند ساز و کارهای دقیق اقتصادی است.
وی افزود: دولت تلاش می کند از رکود خارج شویم، مسیر درست است اما مشکلات پیچیده ای برای کارگاه های تولیدی و صنعتی به وجود آمده است که برای خروج از رکود این واحدها نیازمند کمک هستند.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اکثر واحدهای تولیدی و کارآفرینان نیازمند حمایت های بانکی هستند که در این زمینه سستی می بینیم، اگر در این شرایط از واحدهای تولیدی حمایت نکنیم، نمی توان از رکود خارج شد.
دکتر لاریجانی اضافه کرد: خروج از رکود بحثی است که نیازمند ساز و کارهای دقیق اقتصادی است و یکی از بخش های پیشرو در این زمینه آموزشگاه های فنی و حرفه ای هستند، چرا که تا زمانی که افراد صاحب حرفه نداشته باشیم، زمینه توسعه فراهم نمی شود.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به فعالیت بخش خصوصی در ارایه آموزش های فنی و حرفه ای گفت: باید از این بخش که بدون تحمیل هزینه باری را از دوش دولت بر می دارند سپاسگزاری کنیم که این خدمت را انجام می دهند.
دکتر لاریجانی در ادامه سخنان خود با بیان این که هرم نیروی انسانی کشور از نظر تخصص وضع متعادلی ندارد، اظهارداشت: باید در پایه این هرم متخصصانی که حرفه خود را به صورت عملی یاد گرفته اند، حضور داشته باشند و در راس این هرم نیروی انسانی با آموزش های تخصصی دانشگاهی وجود داشته باشد، اما این وضعیت واژگون است و بخش نیروهای دانشگاهی ما که صاحب حرفه نیستند متورم است.
وی با بیان این که واگذاری این بخش ها به بخش خصوصی درست است، یادآور شد: مراکز آموزش فنی و حرفه ای باید این کارها را انجام دهند و در جاهایی که نیازمند صرف هزینه زیاد است دولت هزینه کند و سرمایه گزاری وسیع تری در بخش آموزش فنی و حرفه ای صورت گیرد.
رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد برای به روزرسانی کارگاه های آموزشی حمایت مالی شود. بخشی از تجهیزات مربوط به سال های گذشته است که باید در این زمینه سرمایه گذاری شود تا نیروی متخصص تربیت شود.
دکتر لاریجانی ضمن تاکید بر لزوم وجود پیوست فنی و حرفه ای در برنامه های سرمایه گذاری اظهار داشت: باید در قبال سرمایه گذاری ها از این بخش حمایت شود تا شاهد تربیت نیروی کارآمد باشیم و اگر احتیاج به قانون هم باشد در برنامه ششم توسعه کشور باید به پیوست های فنی و حرفه ای برای توسعه ایران توجه کنیم و مجلس هم از آن حمایت می کند.
رییس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: حضور نمایندگان متعدد مجلس شورای اسلامی در این همایش نشانگر نگاه ویژه مجلس به آموزش های فنی و حرفه ای است.
وی، معافیت مالیاتی مراکز آموزش فنی و حرفه ای را از جمله اقدامات انجام شده در راستای توسعه این بخش عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد: معافیت مالیاتی مراحل نهایی خود را در شورای نگهبان طی کند و بدین ترتیب یکی از مشکلات این بخش مرتفع شود وی همچنین در زمینه بیمه موسسان آموزشگاه ها گفت: در مجلس در مورد این موضوع تلاش شده است، امیدواریم به نحو منطقی در لایحه ای گنجانده شود و این مشکل هم برطرف شود.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تردید نکنید مساله آموزش های فنی و حرفه ای از دغدغه های مهم مجلس است و حمایت های مجلس حتماً شامل حال مجموعه آموزش فنی و حرفه ای کشور می باشد.
دکتر لاریجانی بیان داشت: امیدواریم که در لایحه برنامه ششم این بخش مورد توجه جدی تری قرار گیرد.
وی در خاتمه ضمن آرزوی توفیق برای حاضران ابراز امیدواری کرد که برگزاری این همایش در راستای بهبود وضعیت آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای کشورموثر واقع شود .
> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 03,فوریه,2025