روستای تاریخی طزرجان با پیشینه دیرینه تاریخی و جایگاه گردشگری خاص در 60کیلومتری از یزد و در مرز شهرستانهای تفت و مهریز در دامنه شیر کوه و برفخانه نماد استواری یزدیها در مقابل هجوم طاقت فرسای کویر و بیابان قرار گرفته است.
طزرجان یک روستای ییلاقی است که گردشگران مذهبی ، طبیعی و توریست های خارجی و داخلی صدها سال است از آن گذر کرده و بزرگانی چون شاه سلطان حسین،آشیخ غلامرضا فقیه خراسانی ،برادران احمدی فقیه،شاعران ،تجاری مثل حاج مهدی کرمانی،خانواده افشار یزدی و کسبه معروف یزد و... ( از اهالی یا از مقیمان موقت و دایم این روستا بودند ) شاید اگر اقراق نباشد بیشتر یزدیهای سرشناس به نوعی از درجه خاصی دلبستگی به این آبادی بهره مند باشند.
مساجد متعدد،حوزه های علمیه،مدارس قدیمی،وقفیات و آثار تاریخی،طبیعی و معنوی ثبتی در فهرست آثار ملی شواهدی بر رونق بازار سعادت جویی و رشد علمی از قدیم تاکنون برای طزرجانی ها هستند، که شور حسینی و تعلقات مذهبی اهالی طزرجان نیز جزو معروفیت های ایشان است.
روزهای اخیر اهالی این روستا درگذشت سید عباس کلانتر زاده را به سوگ نشستند که به راستی پیر غلامی فداکار و دارای حالات روحانی خاص بود و هرکس مجلس امر به معروف و نهی از منکر سید در مراسم نخل برداری سالهای اخیر را به یاد بیاورد ، ناخداگاه اشکهای شور حسینی را از دیدگان خود جاری خواهد دید و چه خوب اهالی طزرجان قدر شناسی کرده و مزد سالها پیر غلامی را به جای آوردند.
سید عباس با لقب عباس آقا قریب هفت دهه نماد عزاداری این مردم بود و با چهره ی روحانی خود نقش آفرین، نقش حضرت ابوالفضل(ع) در مراسم محرم ،چهره اول نخل گردانی،برگزاری مراسم های مذهبی،مرمت و ساماندهی ابنیه مذهبی ،دوستدار میراث فرهنگی ، محیط زیست و ریش سفید ی مصلح برای آبادی طزرجان بود،یادش گرامی و راهش پر رهرو.
تهیه کننده:علی اکبر دهقان طزرجانی
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 10,ژانویه,2025