ده الماس گرانقیمت برتر دنیا
الماسها از جمله سنگهایی هستند که طرفداران خاص خود را دارند و بسیار گرانقیمت هستند. این مقاله شما را با 10 الماس برتر دنیا آشنا خواهد کرد و اطلاعاتی در مورد آنها به شما میدهد.
رتبه دهم. الماس آلنات : سه میلیون دلار
این سنگ بر اساس نام یکی از صاحبان آن به نام میجر آلفرد ارنست آلنات نامگذاری شده میباشد که یک سرباز، حامی هنر، ورزشکار، و تاجر بود. اگرچه مبدأ اصلی این سنگ ناشناخته است اما اینگونه تصور میشود که این سنگ در معدن الماس De Beers Premium یافته شده است. سرگرد آلنات این الماس را در اوایل دههی 1950 خریداری نمود. وزن سنگ حدود 101.29 قیراط ( 20.258 گرم ) است. رنگ آن زرد شفاف با برشهای کوسنی است. صاحب کنونی این الماس شرکت سیبا (siba) میباشد. برای افزایش شفافیت، این سنگ تحت برش های زیادی قرار گرفته و در نهایت پس از فروش به صاحب فعلیاش، به وزن الآن مجدداً برش دادهشده و شدت شفافیت رنگ زرد آن،به تخیلی قوی (fancy intense) رسیده است. ارزش تخمین زده شده برای این سنگ دست کم 3 میلیون دلار امریکا میباشد.
رتبه نهم. الماس قلب ابدیت : 16 میلیون دلار
این الماس عضو طبقهبندی سنگهای رنگی بسیار کمیاب میباشد. الماس قلب جاودان در معدن الماس پریمیر (Premier) در جنوب آفریقا یافت شده است. این معدن تنها معدن دنیاست که میزان قابل ارزیابی الماس آبی در آن تولید میشود. این الماس توسط گروه استینمتز (Steinmetz Group) برش داده شد، آنها صاحبان اصلی این سنگ قبل از فروشش به د بیزر بودند. وزن قلب ابدیت 27.64 قیراط ( 5.528 گرم ) است و به رنگ تخیلی واضح آبی (Fancy Vivid Blue) است. این الماس در ژانویه سال 2000 یافت شد. قلب ابدیت در کلکسیون جواهرات هزاره د بیرز بوده است. صاحب فعلی قلب جاودان سعید قدری هندی است و ارزش آن حدود 16 میلیون دلار آمریکا تخمین زده شده است.
رتبه هشتم. الماس قرمز موساایف : 20 میلیون دلار
این الماس بزرگترین الماس قرمز رنگ شناختهشده در جهان میباشد. این الماس در سال 1990 توسط یک کشاورز برزیلی در ناحیهای که امروزه با نام آلتو پارانایبا شناخته میشود کشف شد. الماس موساایف که الماس سپر قرمز (Red Shield Diamond ) نیز نامیده میشود، سنگی 5.11 قیراطی (1.022 گرم) است . این سنگ برش مثلثی برلیانی دارد و دارای رنگ تخیلی قرمز است. این سنگ توسط شرکت ویلیام اسکات گلدبرگ (William Goldberg Diamond Corp) خریداری و برش داده شد و به زودی تبدیل به الماس شناخته شده سپر قرمز (Red Shield Diamond ) شد. صاحب فعلی آن شرکت سهامی خاص جواهر سازان موساایف است بوده و ارزش آن حدود 20 میلیون دلار تخمین زده میشود.
رتبه هفتم. الماس ویتلسباخ: 80 میلیون دلار
این الماس در اصل از معادن کولور شهر گونتور در ایالت اندرا پرادش کشور هند به دست آمده است . صاحب اولیه این سنگ، فیلیپ چهارم اسپانیا بود و این سنگ در اواسط دههی 1960 یافته شده است. الماس اصلی ویتلسباخ که به نام ویتلسباخ آبی نیز شناخته میشد، حدود 35.56 قیراط ( 7.112 گرم ) وزن داشت، و به رنگ تخیلی عمیق آبی متمایل به خاکستری بود که به عنوان جواهر تاج هر دو کشور اتریش و باواریا استفاده شده بود . رنگ و شفافیت آن قابلمقایسه با الماس امید (Hope Diamond ) است. این الماس برشهای عتیقهی برلیانی بیضوی ستارهای (Antique Oval Stellar Brilliant Cut) دارد. وزن نهایی الماس 4 قیراط سبکتر است، زیرا لورنس گراف که صاحب بعدی این الماس بود، برای برطرف کردن ایرادات آن ، مجدداً این الماس را توسط سه برشکار تراش داد. بنابراین وزن نهایی آن 31.06 قیراط ( 6.212 گرم ) بوده و ارزش تخمینی آن 80 میلیون دلار آمریکا برآورد شده است. صاحب کنونی این الماس حمد ابن خلیفه آل ثانی میباشد.
رتبه 6. الماس ستارهی صورتی : 83.2 میلیون دلار
این الماس تنها و بزرگترین الماس شناختهشده به رنگ صورتی واضح است. ستارهی صورتی توسط د بیزر در سال 1999 در جنوب آفریقا یافته شده و وزن نتراشیده آن 132.5 قیراط بود. این الماس در نمایشگاه اسمیتسونیان به اسم " شکوه و جلال الماس ها " در کنار برجستهترین الماسهای دنیا به نمایش گذاشته شد. وزن کنونی این الماس 59.60 قیراط (11.920 گرم ) بوده و برش برلیانی بیضوی آمیخته (Mixed Oval Brilliant Cut) دارد. ارزش تخمین زدهشده برای ستارهی صورتی 83.2 میلیون دلار آمریکا است. الماس توسط حراج خانه ساتبیز در ژنو به حراج گذاشته شد و قیمت فروش آن، رکورد قیمت تمام سنگهای قیمتی را شکست. این الماس توسط اسحاق وولف، یک برشکار الماس آمریکایی خریداری شد و او نام این سنگ را به رویای صورتی تغییر داد. نامهای متفاوتی از طریق صاحبان متعدد به این سنگ داده شده است. نام این الماس به طور پیوسته از استینمتز صورتی ( 2007-1999) به ستارهی صورتی ( 2013 –2007 ) و سپس به رویای صورتی ( 2013 به بعد ) تغییر داده شده است .
رتبه 5. الماس صدسالهی د بیزر – 90 میلیون دلار
الماس صدسالهی د بیزر سومین الماس بزرگ یافته شده در معادن پریمیر میباشد. این الماس دارای بیشترین درجهی بیرنگی است و از بیرون و داخل بیعیب است. این الماس در 17 جولای 1986 با استفاده از سیستم اشعهی ایکس در جنوب آفریقا کشف شد. وزن نتراشیده آن 599 قیراط بود که در نهایت به 273.85 قیراط ( 54.770 گرم ) کاهش یافت. انستیتوی گوهر شناسی آمریکا به رنگ این الماس، درجه D را داده است. برش این الماس ، بریلیانی اصلاح شده به شکل قلب است. نام این الماس داستان جالبی را همراه با خود میآورد. این الماس به شکل خام برای جشن صد سالهی معادن یکپارچه د بیزر به نمایش گذاشته شده بود . صاحب فعلی این الماس ناشناس است و ارزش تخمینی آن حداقل 90 میلیون دلار آمریکا برآورد شده است .
رتبه چهارم. الماس امید – 200 میلیون دلار
الماس امید که معمولاً با نامهای " آبی فرانسه "، " جواهر شاه " و " تاورنیه آبی " نیز خوانده میشود مشهورترین الماس جهان است. به دلیل وجود مقادیری بور در ساختار کریستالی این الماس، رنگ آن تخیلی آبی متمایل به خاکستری تیره است. میزان روشنی آن به دلیل وجود دانه دانههای سفید، VS1 در نظر گرفته شده است. این الماس در معادن بزرگ کولار در هند یافته شده است. تاریخ کشف الماس امید همچنان یک راز است. سنگ دارای برش کوسنی عتیقه است. تاریخ اولین برش این سنگ هنوز ناشناخته است اما پس از سال 1791 از الماس آبی فرانسوی دوباره برش دادهشده و برش نهایی آن توسط هری وینستون در بین سالهای 1949 تا 1958 داده شد. الماس امید خصوصیات فیزیکی منحصر به فردی دارد که باید مورد توجه قرار گرفته شود. وزن این الماس 45.52 قیراط ( 9.104 گرم ) است و اندازهی آن با گردو یا تخم کبوتر مقایسه شده است. درصورتیکه نور ماوراء بنفش با طول موج کوتاه به این سنگ تابانده شود، این سنگ تا زمانی حتی پس از قطع شدن منبع نور، درخشش شدید و عجیبی انجام میدهد. به دلیل این خصوصیت عجیب، مردم تصور میکنند این الماس نفرین شده است. صاحب فعلی این الماس موزهی تاریخ طبیعی اسمیتسونین است. بهای تقریبی آن 200 تا 250 میلیون دلار آمریکا تخمین زده شده است.
رتبه سوم. الماس کولینان: 2 میلیارد دلار
این الماس بزرگترین الماس یافته شده با کیفیت جواهر است. بزرگترین جواهر جلا دادهشده از این سنگ به نام کولینان 1، یا ستارهی آفریقا است. الماس کولینان در معادن پریمیر در جنوب آفریقا کشف شد. نه الماس مشابه که از سنگ کولینان جدا شدند، به نامهای کولینان 1 تا کولینان 9 هستند. کولینان 1 بر روی عصای سلطنتی نصب شده است. هردوی کولینان 1 و کولینان 2، جزو جواهرات سلطنتی انگلستان هستند. کولینان 9 بر روی یک انگشتر طلای سفید که به اسم انگشتر کولینان 9 شناخته می شود نصب شده است. وزن الماس کولینان برابر 3106.75 قیراط (621.350 گرم ) بوده و دارای برش های متنوع ( کوسنی، گلابی و مارکیز) می باشد. این الماس توسط برادران آسچر برش داده شد. صاحب اصلی آن شرکت حفاری الماس پریمار بود و در حال حاضر متعلق به پادشاهی انگلستان میباشد. رنگ این سنگ سفید و با درجهی D یا e میباشد. قیمت تخمین زده شده برای این الماس، 2 بیلیون دلار آمریکا است.
رتبه دوم. الماس سانسی: بسیار گرانبها
این الماس در اصل از هند منشأ گرفته و شهرت آن به مغول های دوران باستان هم میرسد. این سنگ قبل از سال 1570 کشف شد. الماس سانسی، اولین الماس بزرگی بود که با وجوه متقارن برش داده شد. شکل آن مانند دو تاخ پشت به پشت است اما فاقد شکل خیمهای می باشد. وزن این سنگ 55.23 قیراط ( 11.046 گرم ) است و رنگ آن زرد کمرنگ است که درجهی دقیق آن به ثبت نرسیده است. برش این الماس، برش برلیانی اصلاح شده سپرمانند (shielded shaped modified brilliant cut) است. الماس سانسی دارای تاریخچه ای جالب با صاحبان متعدد است. این سنگ صاحبان مختلف و کشورهای متعددی را تجربه کرده است. سرانجام این سنگ درخشان، در گالری آپولو که متعلق به کلکسیون جواهرات سلطنتی فرانسه در موزهی لوور است، قرار گرفت. الماس سانسی، بسیار باارزش است و نمیتوان برای آن قیمتی تعیین کرد.
رتبه اول دنیا - الماس کوه نور – بسیار گرانبها
تاریخ این سنگ ، به وینکونتار، گونتور، در نزدیکی معبدی در اندرا پرادش در هند بازمیگردد . این الماس ثروت اصلی ایران بوده و در دست بسیاری از خاندانها، از جمله خاندان مغول، سیک، پارس، و بریتانیا بوده است.
رتاریخچهٔ این الماس به اساطیر و افسانهها میرسد. نقل است که بر دستهٔ شمشیر افراسیاب نصب بوده و رستم آن را در جنگ با تورانیان تصاحب نموده است. در حملهٔ امیر تیمور به غارت رفت و به دست محمدشاه هند رسید. این الماس به همراه زوج دیگرش دریای نور (که اکنون در خزانه بانک مرکزی ایران است) توسط نادر شاه افشار در جنگ با هند به دست آمده و در سال ۱۷۳۹ میلادی به ایران آورده شدند. ظاهراً محمدشاه به هنگام تسلیم به نادر آن را در عمامهٔ خود مخفی نموده که توسط سربازان یافته میشود.
اروپاییان تاریخ جعلی این الماس را به سال 1526 برمی گردانند . کوه نور با وزنی کمتر از دریای نور و تراشی ناقصتر پس از مرگ نادر توسط سرداران افغانی از ایران دزدیده و تحویل کمپانی هند شرقی بریتانیا شد و در طول فرمانروایی بریتانیا در هند، این الماس از هند به انگلستان منتقل شد.
وزن اصلی کوه نور 21.6گرم قبل از برش 793 قیراط بود، که در حال حاضر یک الماس برش خورده به وزن 105.6 قیراط ( 21.6 گرم ) میباشد. کوه نور پس از دریای نور یکی از بزرگترین الماس شناختهشده در جهان است. این الماس، توسط هورتنسو بورگیا برش داده شد. این سنگ، گنجینهای برای بسیاری از پادشاهان بوده و در حال حاضر گرانبهاترین جواهر دنیا می باشد. اندازهی کوه نور 36* 3.90*13.04 میلیمتر برآورد شده است . در حال حاضر این الماس در تاج ملکه الیزابت قرار داشته و در برج لندن به نمایش گذاشته شده است. گردشگران زیادی از سراسر دنیا به این مکان جذب میشوند تا تنها نگاه کوتاهی به این سنگ بیاندازند.
ممتاز ترین شیی دنیا
رتبه دست نیافتنی در دنیا - الماس کوه نور – غیر قابل قیمت گذاری
دریای نور، زوج الماس معروف کوه نور است و هر دو از کهنترین جواهرات شناخته شده جهان میباشند. این الماس صورتی رنگ، یکی از بزرگترین الماسهای شناخته شدهٔ جهان است. این الماس هماکنون در موزه بانک مرکزی ایران در خیابان فردوسی تهران قرار دارد
تاریخچهٔ این الماس به اساطیر و افسانهها میرسد. نقل است که بر دستهٔ شمشیر افراسیاب نصب بوده و رستم آن را در جنگ با تورانیان تصاحب نموده است. در حملهٔ امیر تیمور به غارت رفت و به دست محمدشاه هند رسید. این الماس به همراه زوج دیگرش کوه نور (که اکنون روی تاج ملکهٔ انگلستان نصب شدهاست) توسط نادر شاه افشار در جنگ با هند به دست آمده و در سال ۱۷۳۹ میلادی به ایران آورده شدند. ظاهراً محمدشاه به هنگام تسلیم به نادر آن را در عمامهٔ خود مخفی نموده که توسط سربازان یافته میشود.
دریای نور پس از قتل نادر به نوهٔ او شاهرخمیرزا (آخرین پادشاه افشار) رسید و سپس به دست امیر علم خان خزیمه و بعد به محمد حسن خان قاجار و بعد به لطفعلیخان زند و سر انجام به دست آغا محمدخان قاجار افتاد. ناصرالدین شاه معتقد بود که این جواهر یکی از گوهرهای تاج کورش بزرگ بودهاست او برای تولیت این گوهر قیمتی منصبی مخصوص قرار داده بود.
این جواهر در زمان محمدعلی شاه و هنگام شکست وی از مشروطه خواهان به سفارت روسیه برده شد که توسط مشروطهخواهان بازپس داده شده و هم اکنون در موزهٔ بانک مرکزی واقع در خیابان فردوسی تهران قرار دارد.
زوج این الماس که کوه نور نام داشت (البته با وزنی کمتر و تراشی ناقصتر)پس از مرگ نادر توسط سرداران افغانی از ایران دزدیده و تحویل کمپانی هند شرقی بریتانیا شد و هم اکنون روی تاج ملکه الیزابت نصب شده است.
دریای نور درشتترین و زیباترین الماس برلیان در میان گوهرهای سلطنتی ایران و یکی از گوهرهای معروف جهان است. گفته میشود این الماس هزار سال پیش کشف و استخراج شده است. وزن الماس دریای نور وزن 36گرم بوده است که اکنون هفت مثقال و ۲۰ نخود، یعنی در حدود ۱۸۲ قیراط و صورتی است ولی پیش از تراش بیشتر از این بودهاست. رنگ این الماس یکی از استثناییترین وکمیابترین رنگها میان الماسهای برلیان شناخته شدهٔ جهان است. ارزش این الماس چنان است که به عنوان پشتوانهٔ پول ملی ایران، «ریال»، نیز بود.
دریای نور تا زمان ناصرالدین شاه در وسط یکی از بازوبندهای سلطنتی نصب میشد، ولی در زمان او که استفاده از بازوبند منسوخ شد، آن را به صورت پیش کلاه درآوردند و در قابی زرین با شیر و خورشید و تاج مرصع به ۴۵۷ قطعه برلیان ریز و عالی و چهار قطعه یاقوت قرار دادند. این الماس برلیان از دو سو تراش خورده و به شکل هرم مثلثالقاعدهای است که قاعدهٔ آن چهار سانتیمتر درازا و سه سانتیمتر پهنا دارد و دو سوی دیگر حدود دو سانتیمتر است. همهٔ سطوح دریای نور صاف و یک نواخت است، جز یک سمت آن که فتحعلی شاه با کندن عبارت «سلطان صاحبقران فتحعلیشاه قاجار ۱۲۴۴»، از ارزش آن کاسته است
> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 01,ژانویه,2025