در راستای کمپین آزادی پنج سرباز ربوده شده ایرانی در مرز پاکستان بسیاری از هموطنان به این کمپین پیوستهاند.
یک روز پس از مفقود شدن این پنج مرزبان، در منطقه مرزی "جکیگور" استان سیستان و بلوچستان، گروهک تروریستی "جیشالعدل" با انتشار تصاویر مرزبانهای مسئولیت ربودن آنها را بر عهده گرفت.
باشگاه خبرنگاران در راستای حمایت از مرزبانان ایرانی، در 20 بهمن 1392، خبری مبنی بر فراخوان آزادی پنج مرزبان ربوده شده در فضای مجازی را منتشر کرد.
براساس این کمپین، از تمامی کاربران شبکههای اجتماعی درخواست شده بود تا با به اشتراک گذاشتن پیامهای خود با عنوان #FreeIranianSoldiers برای آزادی سربازان ربوده شده ایرانی تلاش کنند.
انتشار این فراخوان با استقبال بسیار گسترده هموطنان در شبکههای اجتماعی مواجه شد، بهطوری که در روز دوشنبه بیش از 75 هزار توئیت در شبکه اجتماعی توئیتر جهت حمایت از مرزبانان ایرانی منتشر و تبدیل به یکی از "ترند"های نخست توئیتر در سطح جهانی شد.
این فراخوان در پایگاههای خبری بینالمللی نیز انعکاس یافت، به طوری که شبکه الجزیره انگلیسی با انتشار گزارشی در این باره در وبسایت خود نوشت ایرانیها که از اقدام گروه جیشالعدل به خشم آمدهاند با برپایی کمپین #FreeIranianSoldiers ربوده شدن 5 سرباز ایرانی را بشدت محکوم کردهاند.
بنابراین گزارش، این کمپین اجتماعی در توئیتر در بین پرکاربردترین پستهای جهانی این شبکه اجتماعی قرار گرفته است.
وبسایت تحلیلی "المانیتور" نیز با انعکاس اقدام ایرانیها در جهت آزادی 5 سرباز ربوده شده به این اقدام گروهک ترویستی جیشالعدل پرداخت.
بنابر این گزارش، بعد از ربوده شدن پنج سرباز ایرانی توسط جیشالعدل ایرانیهای خشمگین در توئیتر کمپین مجازی راهاندازی کردند.
پستهای کاربران ایرانی
اما جالبترین نکته در این کمپین، پستها و نوشتههای کاربران ایرانی بود، از به اشتراک گذاشتن عکسهای مربوطه تا انتشار یادداشت و سرودن شعره در راستای آزادی 5 سرباز بیگناه ایرانی.
"سلامتی پنج تن:سرباز-سرباز-سرباز-سرباز-سرباز".
"سرباز .. زندونى .. بى كس ...
مرزبانانمان را آزاد كنيد"
قرار بود برن سربازي مرد بشن
اسير يه سری نامرد شدن...
رگی که روی گردن دارم از خنجر چه کم دارد؟
که من "سربازم" آنکه روی دوش خود عَلَم دارد
سواران نبردیم و به جان دادن نیندیشیم
که باقی بودن ما نیز، ریشه در عدم دارد
سلاحی جز شجاعت نیست در دستانمان آری
بیایید ای رقیبان! تیغمان بسیار خم دارد
درِ این خانه باز است و رفیقان گرچه می آیند
ولی این را بدانید: این وطن دیوار هم دارد!
شگفتا! خون جاری در رگ ما از تبار اوست
همان شیری که در پیکار، شمشیر دو دم دارد
وطن! در راه تو جان میدهیم و شادمان هستیم
اگر چه چشممان در داغ یاران نیز، نم دارد
پنج انگشتم میان دشمنان جا مانده است...
اگر این سربازها آمریکایی و اروپایی بودند تاکنون تمام رسانههای جهانی آن را پوشش داده بودند
خشم ایرانیها از تحرک آزادانه گروهکهای تروریستی در توئیتر
نکته جالب این است که گروهکهای تروریستی مانند جیشالعدل آزادانه در شبکههای اجتماعی فعالیت میکنند و به هیچ مانعی هم بر نمیخورند.
این نکته نیز از چشم کاربران ایرانی شبکههای مجازی مغفول واقع نشد، بهطوری که برخی از کاربران با انتشار پیامهایی از سیاستهای توئیتر انتقاد کردند.
یکی از کاربران توئیتر، با انتقاد از سیاستهای توئیتر نوشت چگونه مسئولین توئیتر اجازه میدهند گروهکهای تروریستی به راحتی در فضای مجازی فعالیتهای خود را منتشر کنند.
سکوت مدعیان حقوق بشر در برابر جنایتهای جیشالعدل
مدعیان حقوق بشر که با انتشار گزارشهای مغرضانه، خوراک سرویسهای بیگانه و ضد انقلاب در تهیه گزارشهای ضد ایرانی در سازمان ملل را تهیه میکنند، آنگاه از اقدامات گروهکهای تروریستی مانند جیشالعدل علیه ایران چشمپوشی کرده و گویی وجدان حقوق بشری آنها به خواب رفته است.
با توجه به انعکاس گسترده ربوده شدن مرزبانان ایرانی و گسترش کمپین آزادی پنج سرباز بیگانه کشور، افرادی مانند شیرین عبادی که جایزه صلح نوبل! را هم دریافت کردهاند، هیچ واکنشی نسبت به این اقدام ضد انسانی جیشالعدل نشان ندادند.
شیرین عبادی که همواره در بنیادها و موسسات آمریکایی رفت و آمد میکند و پرچمدار حقوق بشر آمریکایی شده است، به نظر میرسد جایی که برای او صرف اقتصادی نداشته باشد چشمهای خود را روی همه چیز میبندد، حال آنکه حقوق هموطنان خود او نقض شود.
البته کاربران فضای مجازی این نکته را فراموش نکردند.
گفتنی است، این اولین باری نیست که کاربران ایرانی شبکههای مجازی با راهاندازی کمپینهای اینچنینی وحدت و انسجام خود را نشان میدهند.
بیبیسی فارسی، چند وقت گذشته تريبون خود را در اختيار "نخستوزير رژيم صهيونيستی"، يکی از بزرگترين حاميان مالی خود قرار داد تا در مصاحبهای مضحک و جنجالبرانگيز، "نتانياهو"، "قاتل کودکان غزه"، در يک فضاسازی رسانهای از تريبون فارسیزبان اختصاصیاش ديدگاههای مضحک خود را بيان کند.
نتانياهو در مصاحبه خود با "بیبیسی فارسی" ادعاهای سراسر پوچ و مضحکی را مانند ممنوعيت پوشيدن "شلوار جين" در ايران مطرح که تبديل به سوژه اول رسانههای جهاني، حتي روزنامهها و وبسايتهای صهيونيستی شد تا بار ديگر ماهيت سران رژيم صهيونيستی بيش از پيش برای همه آشکار شود.
این اظهارات مضحک نتانیاهو با موجی از اعتراضات ایرانیها در فضای مجازی همراه شد.
همچنین بلافاصله پس از مصاحبه بیبیسی فارسی با نتانياهو، "نادر سلطانپور" که در برنامههای گفتگو محور بیبیسی بهترين نوع به اصطلاح در آوردن گفتگو را اجرا میکند با "مهاجرانی" "وزير دوران اصلاحات" دور يک ميز نشستند تا سلطانپور تمام تلاش خود براي تاييد و مشروعيت بخشی به "رژيم غاصب صهيونيستی" انجام دهد. هنوز اندکی از آغاز گفتگو با "مهاجرانی" نگذشته بود که "نادر سلطانپور" در راستای تاييد موجوديت منحوس "رژيم صهيونيستی" ماهيت حقيقي "رسانه ضد ايرانی" بیبیِسی فارسی را آشکار کرد و در يک اظهار نظر مضحك، ايران را کشوری جعلی خواند.
بلافاصله پس از توهين بیبیسی به کشور ايران، کمپينهايی ضد بیبیسی فارسی در "شبکههای اجتماعی" تشکيل شد تا هويت حقيقی اين شبکه سلطنتی را بيش از پيش برملا کند.
مواردی که در بالا به آنها اشاره شد همگی نشان از وحدت و انسجام مردم ایران در برابر گستاخیهای دشمنان خود دارد، حال چه حضور گسترده جوانان از طریق کمپینهای مجازی در شبکههای اجتماعی که با حضور دهها میلیونی در اجتماع سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در پاسخ به یاوهگوییها و تهدیدهای مقامات آمریکایی.
ا
تکاپو در فضای مجازی برای آزادی پنج گروگان ایرانی
پس از اعلام خبر به گروگان گرفتن 5 ایرانی فعالان فضای مجازی با تشکیل کمپین هایی خواستار همیاری جوامع بین المللی برای آزادی پنج گروگان ایرانی شدند.
براساس این گزارش بازدید از صفحه های اجتماعی نشان میداد که آزادی گروگان های ایرانی به بزرگترین دغدغه ایرانی ها در فضای مجازی بدل شده است و کمتر پست یا توییتی دیده میشد که به این مساله اشاره نکرده باشد.
از جمله این اقدامات ایجاد هشتک freeiraniansoldiers# بوده ظرف 48 ساعت گذشته با استقبال چشمگیری مواجه شده است.
علاوه بر این هشتک آدرس صفحات " جیش العدل" هم از طریق فعالان مجازی اعلام شده تا با این تلاش ها بتوان گام موثری در جهت آزادی این گروگان ها برداشت.
این اقدام کاربران ایرانی با بازتاب بین المللی همراه بود تا آنجا که پایگاه خبری المانیتور با اشاره به آغاز فعالیتهای ایرانیان در شبکه اجتماعی "توئیتر" علیه اقدامات گروه تروریستی "جیش العدل" مینویسد: « این گروه تروریستی که در مرز میان ایران و پاکستان فعالیت میکند مسئولیت گروگان گیریها را برعهده گرفته و پیشتر عکسهایی از سربازان به گروگان گرفته شده ایرانی در حساب توئیتری خود منتشر میکرد. حساب توئیتری دیگری مرتبط با این گروه وجود دارد که از تاریخ 25 آگوست سال 2013 میلادی به روز نشده است. وبلاگ قبلی این گروه نیز در سایت "بلاگ اسپات" ثبت شده بود با این حال این وبلاگ اکنون دیگر در دسترس نیست . »
" المانیتور" با اشاره به پیشینه اقدامات تروریستی گروه "جیش العدل" می افزاید: در اکتبر سال 2013 میلادی، گروه "جیش العدل" مسئولیت کشتار 14 شهروند ایرانی در استان سیستان و بلوچستان را برعهده گرفت. این گروه مدعی شده که از حقوق بلوچ ها دفاع می کند که سال ها از نظر اقتصادی از وضعیت خوبی برخوردار نبوده اند .
گفتنی است که کاربران ایرانی توییتر بخاطر استفاده بسیار زیاد از جمله انگلیسی " سربازان ایرانی را آزاد کنید" توانستند این جملات را ترند کنند و از دیشب تا کنون جملات مذکور جزو پرکاربردترین توییتهای ارسالی کاربران توییتر در سراسر جهان قرار گرفته است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 25,دسامبر,2024