برخی پدیدههای اجتماعی و اقتصادی اگرچه در ظاهر چندان مرتبط به نظر نمیرسند اما شاید بر یکدیگر تاثیرگذار باشند، برای مثال محققان دریافتهاند که الگوی انتخاب همسر میتواند بر نابرابری درآمدی در یک جامعه تاثیرگذار باشد.
به گزارش خبرآنلاین، نتایج تحقیقی که توسط گروهی از محققان آمریکا و اروپایی انجام شده نشان میدهد که تغییر الگوی انتخاب همسر در آمریکا طی دهههای اخیر باعث افزایش نابرابری درآمد در خانوارهای این کشور شده است . هفته نامه "اکونومیست "این تحقیق را مورد توجه قرار داده و نوشته که پیشتر مردان آمریکایی معمولا همسرانی را انتخاب میکردند که از نظر درآمد جایگاه پایینتری از آنها داشتند، برای مثال بسیاری از مردان شاغل، همسرانی خانهدار داشتند و یا برای مثال مردان پزشک با پرستاران ازدواج میکردهاند.
اما افزایش برابری جنسیتی در آمریکا طی دهههای اخیر و افزایش حضور زنان در مشاغل مختلف و همچنین افزایش سطح درآمد زنان باعث شده که اکنون مردان و زنانی که سطح درآمد آنها به یکدیگر نزدیکتر است، تشکیل خانواده بدهند. پدیدهای که باعث شده اختلاف طبقاتی و اختلاف درآمد خانوارها در آمریکا افزایش یابد چرا که الگوی سابق در انتخاب همسر در مقایسه با الگوی فعلی، باعث توزیع مساویتر درآمد در میان خانوارهای آمریکایی میشد.
همچنین در تحقیق فوق آمده که اگر الگوی انتخاب همسر از وضعیت فعلی به وضعیتی تصادفی تغییر میکرد، به این معنی که افراد همسران خود را بر اساس تصادف انتخاب میکردند و هیچ معیاری را برای ازدواج در نظر گرفته نمیشد، آنگاه ضریب جینی در آمریکا از 0.43 فعلی به 0.34 تغییر میکرد. از ضریب جینی به عنوان شاخصی برای سنجش نابرابری درآمدی استفاده میشود که این ضریب هرچه به یک نزدیک باشد، نابرابری درآمدی بیشتر و هرچه به صفر نزدیک تر باشد، نابرابری درآمدی کمتر را نشان می دهد.
محققان برای بدست آوردن نتایج فوق داده های مربوط به اقتصاد و جامعه آمریکا از سال 1960 تا سال 2005 را مورد بررسی قرار دادهاند. نتایج این تحقیق نشان میدهد که افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند نسبت به دهههای گذشته تمایل بیشتری دارند که با افرادی ازدواج کنند که آن ها نیز از تحصیلات دانشگاهی برخوردارند.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 24,ژانویه,2025