"ریچارد استالمن" مدیر بنیاد نرم‌افزار آزاد آمریکا در پاسخ به این سؤال که اسنودن مدعی است که "ان‌اس‌ای" حجم بالایی از اطلاعات رد و بدل شده میان میلیون‌ها نفر را کنترل می‌کند، آیا این ادعاها از لحاظ عملی شدنی است، اظهار داشت: مطمئنم این موضوع عملی است و در واقع، افشاگری‌های اسنودن  اثبات می‌کند که آمریکا چطور در حال انجام این اقدامات است و نمی‌دانم هزینه این اقدامات چقدر است، اما هدر دادن پول موضوع اصلی نیست، بلکه این اقدام یک بی‌عدالتی و برخلاف قانون اساسی آمریکا است.

وی در گفتگو با فارس، با اشاره به اینکه واقعیت این است که ما سال‌هاست می‌دانیم مایکروسافت در نرم‌افزارهای خود کارکردهای سوئی از جمله نرم‌افزارهای جاسوسی را تعبیه کرده است، افزود: نکته تازه این است که فهمیدیم مایکروسافت علاوه بر اینکه این بدافزارها را برای خود به کار می‌گیرد، آن‌ها را در اختیار دولت هم قرار می‌دهد به همین دلیل هم هست که من بر لزوم استفاده از "نرم‌افزارهای آزاد" تأکید دارم.

استالمن در پاسخ به این پرسش که سایت‌هایی نظیر فیس‌بوک، توئیتر و اسکایپ تا چه حد در جمع‌آوری اطلاعات توسط "آژانس امنیت ملی آمریکا" و دیگر آژانس‌های اطلاعاتی نقش دارند، گفت: "اسکایپ" دو ایراد اصلی دارد، یکی اینکه فرد را مجبور به استفاده از نرم‌افزارهای غیرآزاد می‌کند و ثانیا برای تجسس از کاربر طراحی شده است و "فیسبوک" هم از کارگران (من به آن‌ها کارگر می‌گویم، چون این فیسبوک است که از آن‌ها کار می‌کشد، نه آن‌ها از فیسبوک) برای دادن اطلاعات هرچه بیشتر در مورد خود می‌فریبد و ضمنا اطلاعات بسیار زیادی را هم به صورت مخفیانه در مورد آن‌ها جمع‌آوری می‌کند.

مدیر بنیاد نرم‌افزار آزاد آمریکا افزود: فیسبوک از اسامی، تصاویر و پست‌های کارگران در تبلیغات برای کارخانه‌ها استفاده می‌کند، بنا بر همین دلایل، من هرگز از فیسبوک استفاده نکرده و استفاده هم نخواهم کرد. من آزادی خود را به بهای راحتی نمی‌فروشم اما توئیتر خیلی بهتر است. این سایت خیلی از موارد بد آن یکی‌ها را ندارد. به همین دلیل نباید همه سایت‌های "شبکه اجتماعی" را در کنار هم به عنوان یک موضوع کلی ببینیم.

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا