روزنامه اعتماد نوشت: یک ماه است که بازداشت است و دیگر آنچنان خبری از بیلبوردهای تبلیغاتی شرکتهایش در خیابانها نیست. تبلیغات بلندبالای رسانه ملی در مورد شرکت هواپیماییاش هم ناپدید شده است. اخبار پورتال هلدینگش مدتهاست که تازه نشدهاند. پروژه ایران زمینش نیمهکاره میان بتون و میلگرد رها شده است. مردی که داعیه قهرمانی داشت حالا در مراحل بازپرسی و بازجویی قرار دارد. بنا بود تحریمها را دور بزند ولی میگویند مسوولان را هم دور زده است. حالا چوب حراج به اموالش زده است تا شاید که ثروت ۵/۱۳ میلیارد دلاریاش او را از سلول انفرادی اوین نجات دهد. میگویند ثروتش برای پرداخت بدهیهایش کافی است و شاید ضمانتی باشد برای آزادیاش. بدهیاش درست سه برابر فسادی است که دو سال پیش کشور را بر هم ریخت. وزارت نفت این روزها ۹هزار میلیارد تومان از مردی طلب دارد که مدعی بود تحریمها مانع از انتقال بدهیهایش به حساب وزارت نفت شده است. حالا اموالش توقیف شدهاند و وزارت نفت در چند قدمی رسیدن به طلبش قرار دارد و معلوم نیست که آیا پرداخت بدهیهای زنجانی به وزارت نفت پایان جنجال زنجانی است یا آنکه ماجرا ادامه مییابد. اخبار روزهای پس از بازداشت زنجانی تنها به محل نگهداریاش ختم میشد اما روزهای گذشته اخبار جدیدتری به گوش رسید. قوه قضاییه گویا آنکه به نتایج مثبتی رسید یکباره از توقیف اموال و لیست کردن آنها خبر داده است. حالا معادله چند مجهولی بابک زنجانی که برخی علاقه داشتند او را بیارتباط با مدیریت هشت سال گذشته کشور جلوه دهند کمی به پاسخ نزدیک شده است.
محسنی اژهیی، دادستان کل کشور با بیان اینکه بابک زنجانی لیست اموال خود در خارج و داخل کشور را در اختیار ما قرار داده است، گفت: در واقع همین اموالی که این فرد در ایران دارد با قیمتی که خودش تعیین کرده، تکافوی همه طلب دولت را میکند. به گزارش ایلنا، دادستان کل کشور گفت: در مورد پرونده بابک زنجانی مهمترین برنامه ما بازگرداندن اموال به کشور است و این موضوع برای ما در اولویت قرار دارد. حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهیی اظهار کرد: بابک زنجانی در مورد مسائلی ما را همراهی کرده و لیست اموال خود در خارج و داخل کشور را در اختیار ما قرار داده است. در واقع همین اموالی که این فرد در ایران دارد با قیمتی که خودش تعیین کرده، تکافوی همه طلب دولت را میکند.
وی ادامه داد: در این راستا طبیعی است که طلبکار قیمت را قبول داشته باشد یا خیر و اگر به توافق برسند این اموال در اختیار آنها قرار میگیرد، در غیر این صورت اگر اموال را نخواهند، راه طولانی میشود. محسنی اژهیی با بیان اینکه در رابطه با این پرونده از برخی افراد مطلع و متهم تحقیق شده است، گفت: در این پرونده سعی شده دستگیریها خیلی گسترده نشود و تا جایی که ضرورت نداشته باشد افراد را بازداشت نکنیم. بنابراین هر مقداری که لازم بوده و باشد، از افراد در رابطه با این پرونده تحقیق صورت خواهد گرفت. دادستان کل کشور با بیان اینکه معوقات بانکی چند دسته هستند، اظهار داشت: یک دسته مربوط میشود به کسانی که تسهیلات بانکی را از طریق صحیحی دریافت کردند اما به دلیل شرایط اقتصادی روز نتوانستند آن تسهیلات را پرداخت کنند که طبق قانون میتوانند با بانک تعامل کنند و به آنان فرصت داده شود. عده دیگری هم هستند که از همان ابتدا خلاف مقررات، تسهیلات بانک را دریافت کردهاند که در اینجا هم بانک و هم مشتری متخلف محسوب میشوند که ما در آن زمان توجهی به شرایط روز بازار نمیکنیم و هم بانک و هم فرد را تحت تعقیب قرار میدهیم. وی در ادامه گفت: عده دیگری هستند که به شکل خلاف قانون تسهیلات را دریافت نکردند اما بانک از آنها وثیقههای کافی نگرفته است که در این صورت هم باید با یکدیگر به توافق برسند.
متهم در مراحل بازجویی و بازپرسی قرار دارد
در خبری دیگر در این مورد ابراهیم رییسی، معاون اول قوه قضاییه نیز در حاشیه مراسم تحلیف قضات اعلام کرد: اموال بابک زنجانی توقیف شده است. حجتالاسلام ابراهیم رییسی بعدازظهر پنجشنبه در حاشیه مراسم تحلیف قضات در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی، مبنی بر آخرین وضعیت بابک زنجانی و فعالیتهای اقتصادی او گفت: این پرونده در دادسرای تهران در حال رسیدگی و متهم در مراحل بازجویی و بازپرسی قرار دارد. وی تصریح کرد: اموالی که شناسایی شده، توقیف شد و تحت نظر دادستان قرار دارد. معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اینکه افراد مرتبط با این پرونده احضار خواهند شد، افزود: مردم را در جریان تمامی مراحل این پرونده قرار خواهیم داد. حجتالاسلام رییسی تاکید کرد: بدهی او به وزارت نفت بحث محوری است که ابعاد مختلفی در این پرونده وجود دارد که یک بعد آن بحث بیتالمال و حق قطعی و بدهی به وزارت نفت است. وی افزود: در حال حاضر بحث بازگرداندن بدهی به وزارت نفت است البته مباحث دیگری نیز خواهد داشت.
از راهآهن تا ایرانزمین
شرکت هایدروپونیک مهستان کیش، کارخانه سورینت کیش، شرکت مویزبیلدینگ، شرکت هواپیمایی قشم ایر، شرکت ستسا، شرکت اهرم تراک قشم، باشگاه سورینت-راه آهن، شرکت اس سی تی بانکرز (امارات متحده عربی)، شرکت آسیا اکسپرس ایرلاین، شرکت کنت بیلدینگ، کیترینگ فراز قشم، آژانس هواپیمایی کرکس، شرکت تهران قدیم کیش و پروژه ایران زمین تنها بخشی از داراییها و شرکتهای اقتصادی بابک زنجانی است. شرکتهایی که معلوم نیست این روزها چه سرنوشتی دارند و قرار است که کدامیکشان برای پرداخت طلب وزارت نفت فروخته شوند. بابک زنجانی بارها اعلام کرده بود که یک قهرمان و بسیجی اقتصادی است که چنین شرکتهایی را در اقتصاد کشور پایهگذاری کرده است. حالا نیز علاوه بر این شرکتها حجم زیادی از سایر املاک بابک زنجانی هم توقیف شده و به نظر نمیرسد به این راحتیها از توقیف بیرون بیاید.
توقیف اموال ۵/۱۳ میلیارد دلاری برای طلب ۹هزار میلیارد تومانی
۹هزار میلیارد تومان بدهی داشت و مدعی بود به علت شرایط تحریم نمیتواند پول را به ایران بازگرداند. بانک تاجیکستان را واسطه قرار داده بود و اما بانک ملی تاجیکستان هم ابراز بیاطلاعی میکرد و در نهایت روز گذشته باز هم اعلام کرد که با قضیه «بابک زنجانی» تاجر ایرانی و پولهای گمشده این سرمایهدار هیچ ارتباطی ندارد. عبدالجبار شیریناف، رییس بانک ملی تاجیکستان با هدف پایان دادن به انتشار هرگونه شایعه، گروه ویژهیی را تشکیل و فعالیت «کانت بانک» را که گفته میشود با این سرمایهدار معاملاتی انجام داده را بررسی کرده است. وی تصریح کرد: در این بررسی تاکنون ارتباطی بین زنجانی و بانک ملی تاجیکستان مشاهده نشده است. حالا اما اموالی که میزانش ۵/۱۳ میلیارد دلار تخمین زده میشود برای پایان دادن به ماجرای بدهی ۹هزار میلیارد تومانی توقیف شده است تا شاید پایانی باشد بر معادله چندمجهولی بابک زنجانی.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 24,دسامبر,2024