مبارزه با بیماری های واگيردامی و مشترک بين انسان و دام یکی از مأموريت هاي مهم در حیطه وظایف دامپزشکی می باشد.
مبارزه با بیماری های واگيردامی و مشترک بين انسان و دام یکی از مأموريت هاي مهم در حیطه وظایف دامپزشکی می باشد. اين مهم از طريق واکسیناسیون دام و طیور بر علیه انواع بیماری ها، تست و خونگیری و انجام آزمایش و شناسايي دام هاي رآكتور و آلوده و حذف آنها از جمعيت دامي صورت مي گيرد كه لازمه انجام اين مأموريت ها مواجه شدن با دام هاي بيمار است كه در نتیجه اينگونه فعاليت ها سلامت پرسنل دامپزشكي را به خطر مي اندازد.
دکتر حداد زاده در خصوص این مطلب اظهار داشت: تاکنون بیش از 800 نوع بیماری مشترک بین انسان و حیوان شناخته شده است که بسیاری از آن ها خطرناک و حتی مهلک می باشند. از مهمترین این بیماری ها تب مالت، سل گاوی، مشمشه، جنون گاوی، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تب کریمه کنگو و شاربن می باشد. لذا جامعه دامپزشكی در راستای مبارزه با این بیماری ها به منظور تامین سلامت انسان ها و حراست از سرمایه های دامی کشور با خطرات جدی روبرو هستند. از جمله این خطرات تماس با جنین سقط شده و ترشحات زایمانی دام های آلوده به انواع بیماری، تلقيح ناخواسته اجرام بيماري زاي واكسن ها به بدن واكسيناتورها، تنفس هوای آلوده به عوامل بیماری زا، برخورد فیزیکی دام و تماس با انگل های خارجی بدن دام است به گونه ای که بر اثر همین مسائل سالانه تعدادی از کارکنان دامپزشکی در سطح کشور به بیماری های خطرناک و کشنده مشترک مبتلا می شوند و یا دچار مصدومیت های شدید می گردند.
این مقام مسئول افزود: در كنار مشكلات فوق عملیات مختلف آزمایشگاهی بر روی نمونه های فراورده های خام دامی، خون، بافت و سایر نمونه های مشکوک به بیماری انجام می گیرد که علی رغم رعایت نکات ایمنی می تواند خطرات جدی را متوجه کارشناسان آزمایشگاه دامپزشکی نماید.
مدیر کل دامپزشکی در پایان عنوان کرد: اگر چه کارکنان خدوم دامپزشکی در راه انجام وظیفه، بدون هیچ چشم داشتی کلیه خطرات این حرفه را به جان می خرند، اما امیدواریم با پیدایش آگاهی جامعه و مسئولين امر نسبت به مشقات و خطرات پیش روی این بخش و همكاري با مجموعه خدمتگزاران خود، مسير خدمت بهتر را براي اين عزيزان فراهم نمايند.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 22,ژانویه,2025