ريیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس گفت: اگر در تولید میلیونها لیتر فرآوردههای نفتی، گاز و میعانات که در داخل کشور مصرف میشود، استانداردهای فنی روز دنیا لحاظ نشود، عملا حاکمیتبه نحوی در ایجاد آلودگیها و کاهش عمر مردم مسئولیت خواهد داشت.
"محمدرضا تابش" در جلسه بررسی وضعیت زیست محیطی استان یزد و شهرستان اردکان، اظهار كرد: مهار آلودگیهای زیست محیطی در زمره وظایف حاکمیتی است و دستگاههای ذیربط موظفند تا با اقدامات بازدارنده و تشویقی، جلوی انتشار آلودگی توسط واحدهای صنعتی را بگیرند و با شناسایی منابع آلودهکننده در خصوص مقابله با آنها برنامهریزی کنند.
نماینده مردم اردکان در ادامه آموزش، فرهنگسازی و استفاده از اهرم افکار عمومی و مشارکت مردم و همچنین بهرهگیری از تخصص و علاقه فعالان زیست محیطی را از جمله مواردی برشمرد که میتواند نتایج ثمربخش و وسیعی در کاهش آلایندهها و جلوگیری از تخریب محیط زیست داشته باشد.
ريیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس تاکید كرد: دولت و مجموعه حاکمیت، ابزارهای قوی و منابع خوبی در اختیار دارند که با اعمال اراده جمعی و برنامهریزی مطلوب و اجراي قاطع میتوانند بر مشکلات زیست محیطی فایق آیند.
وي عنوان كرد: انصاف نیست مردمی که پول خرید مصنوعات تولیدی و کالاهای مورد نیاز را به بهایی که حاکمیت مشخص کرده و گاهی فراتر از قیمتهای بینالمللی میدهند، از قبل تولید این کالاها بدون توجه به ملاحظات زیست محیطی دچار آسیب شوند.
تابش با طرح این پرسش که چرا خودروهای تولیدی ما خصوصاً در این سالها که قیمت آنها نیز چند برابر افزایش یافته، فاقد کیفیت لازم است و باز هم ایجاد آلودگی میکنند؟، افزود: به چه دلیل علیرغم افزایش تصاعدی قیمت حاملهای انرژی در چند سال اخیر هنوز سهم سلامت مردم و حفظ محیط زیست از این افزایش قیمت ادا نمیشود و باز هم شاهد سوختهای بیکیفیت و آلودهکننده محیط زیست هستیم.
وی تصریح کرد: اگر در تولید 1.7 میلیون لیتر فرآورده های نفتی و گاز و میعانات که روزانه در داخل کشور مصرف میشود، استانداردهای فنی روز دنیا لحاظ نشود عملاً حاکمیت به نحوی در ایجاد آلودگیها و کاهش عمر مردم مسئولیت خواهد داشت.
وی اظهار كرد: به نظر بنده اگر در هر فعالیت اقتصادی و تولیدی سهم مقابله با تخریب محیطزیست و صیانت از طبیعت و سلامت مردم را مشخص و صرف اقدامات جبرانی کنیم، تا حد زیادی میتوانیم محیط زیست کشور را سامان ببخشیم و از آلودگیها بکاهیم.
نماینده مردم اردکان با تشریح وضعیت زیست محیطی استان یزد و شهرستان اردکان، گفت: در استان یزد و شهرستان اردکان با توجه به توسعه صنعتی، وضعیت جغرافیایی و توپوگرافی، کم آبی، شرایط سخت اقلیمی، مسئله پسماندها و ریزگردها و کاهش تنوع ژنتیکی، ما با مشکلات و مسائل عدیدهای روبرو هستیم که اگر برای حل آنها فکر عاجلی نکنیم در آینده با بحران مواجه خواهیم شد و سلامت مردم به مخاطره خواهد افتاد.
تابش اضافه كرد: متاسفانه علیرغم آن که از سالها پیش کمیتههای مختلفی برای بررسی و حل این موضوعات تشکیل شده و جلسات متعددی با مسئولان اجرایی مرتبط با مسائل زیست محیطی از جمله محیط زیست استان گذاشته شده است، اما میتوانم بگویم خروجی مورد انتظار را نداشته و ما مجموعاً از سرعت تخریب محیط زیست و گسترش آلایندهها و آلودگیها در استان عقبتر حرکت میکنیم.
وی با تاکید بر آنکه محور تمامی فعالیتها باید حفظ حقوق و سلامت مردم باشد، از تمامی مسئولان ذیربط در استان و شهرستان و سرمایهگذاران و کار آفرینان درخواست كرد تا در ایفاء وظایف و فعالیت خویش این مهم را مد نظر قرار دهند.
نماینده مردم اردکان با انتقاد از عدم اجرای بسیاری از مصوبات مهم سفرهای استانی دولت گذشته از جمله طرح جامع کاهش آلودگی هوا، و روند کند تامین امکانات و تجهیزات مورد نیاز پارک ملی سیاهکوه، توسعه شبکه ایستگاههای سنجش آلودگی هوا و ایجاد مرکز اطلاع رسانی و تحقیقات محیط زیست اردکان، پیشنهاداتی از جمله تشکیل کارگروه مشورتی متشکل از کارشناسان و صاحب نظران و علاقمندان و فعالان محیط زیست و دستگاههای اجرایی مرتبط، انجام تعهدات واحدهای صنعتی برای ایجاد فضای سبز، تهیه طرح کاهش آلودگی هوای شهرستان، پایش لحظهای واحدهای صنعتی و غیره را ارائه كرد.
در ادامه اين نشست، مدیران کل حفاظت محیط زیست، و صنعت، معدن و تجارات استان، فرماندار، شهردار و ريیس شورای اسلامی شهر اردکان و روسای دستگاههای اجرایی شهرستان نقطه نظرات خود را مطرح و در پایان تصمیماتی اتخاذ شد.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 30,نوامبر,2024