پاپلی: معضلات اخلاقی جامعه، اعتبار یزد و یزدیها را تهدید میکند/ تأکید مسئولین استان بر گسترش صنایع آلاینده و آب بر، ضد توسعه است
یزدفردا: به گزارش روابط عمومی دانشگاه امام جواد(ع) یزد، دکتر محمد حسین پاپلی جامعه شناس، جغرافیدان و نویسنده کتب اجتماعی پنج شنبه شب ۵ دیماه در جمع فعالان اجتماعی و فرهنگی یزد در نشستی با عنوان "یزد در مسیر توسعه"سالن آمفی تأتر دانشگاه امام جواد «ع» به سخنرانی پرداخت و ضمن اشاره به سرمایه انسانی یزد  گفت: یزد و یزدی یک اعتبار مثال زدنی در کشور دارد و روی راستی و درستی او حساب باز می‌کنند. اگر در بازار تهران بگویید یزدی هستید ولی به مقدار کافی پول به همراه نداشته باشید به شما نسیه می‌دهند ولی ممکن است برای اهالی برخی شهر‌ها چک را هم نپذیرند!


وی در عین حال گفت: همه شهر‌ها نیروی متخصص و دانشمند دارد ولی ارزش یزد به نیروی انسانی بااخلاق است. باید در اینجا نسبت به برخی مسائل اجتماعی یزد هشدار داد چراکه ممکن است به اعتبار یزدی لطمه بزند. پاپلی تصریح کرد: بنده منکر تهاجم فرهنگی از خارج به داخل نیستم ولی معتقدم بسیاری از آنچه امروز وجود دارد به سستی ما بر می‌گردد.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه یزد شهر کار بوده است، گفت: مقنی‌های ما برای حفر قنات بطور ۲۴ ساعته و ۳ یا ۴ شیفتی کار می‌کردند. یا در اکثر خانه‌های یزد در زمان قاجار دستگاه شعربافی وجود داشته است. وی گفت: برای نمونه باید بگویم چند روز پیش به اتفاق آقای ندافی به دیدن آقای الفت (در نزدیکی میدان امیرچخماق) رفتم، ایشان حدود ۹۰ سال دارد، ثروت بالایی هم بخاطر کلکسیون‌هایی که در اختیار دارد، دارد ولی همچنان با وضعیت نابسامان جسمی خود کار می‌کند و نخ می‌ریسد! ولی متاسفانه این فرهنگ یزدی در حال ضعیف شدن است. این جامعه‌شناس تاکید کرد یزد باید الگوی کار ۲۴ ساعته در کشور شود.

این جغرافیدان به صنایع یزد هم اشاره کرد و گفت: در حالیکه دنیا به سوی صنایع پاک و کم آب خواه پیش می‌رود ما همچنان به روی صنایع آلاینده و آب بر تاکید می‌کنیم و استقرار این‌ها را نمونه‌ای از توسعه می‌دانیم در حالیکه این توسعه ظاهری است. وی گفت: متاسفانه ارتباطی میان دانشگاه و صنعت ما وجود ندارد و درصد کمی از پژوهش‌ها به صنعت راه می‌یابد.

پاپلی یزدی به ثروت دوم یزد یعنی بافت تاریخی هم اشاره کرد و گفت: متاسفانه عملکرد شورای شهر و شهرداری ما در اینجا مورد تعجب است که اجازه تخریب بافت تاریخی را می‌دهند درحالیکه چند صد متر آن طرف‌تر آقای اولیاء ۱۷ خانه را مرمت و بازسازی می‌کند و به دانشکده معماری دانشگاه یزد تبدیل می‌کند!

او در بخش دیگری از سخنان خود به بحران آب در کشور اشاره کرد و گفت: در این ۳۰ سال پس از انقلاب تنها ۳ تا ۵ درصد اعتبارات وزارت نیرو برای آب‌های زیرزمینی و ۹۵ درصد برای آبهای سطحی تخصیص یافته درحالیکه مشکلات آب کشور از همین سد‌هاست و متاسفانه پشت این اقدامات گردش مالی سنگین شرکت‌های مشاور است.

وی در پایان سخنان خود به دولت پیشنهاد داد تا برای بهبود وضعیت بیکاری، سیر اخذ مجوز‌ها را سامان دهد تا بسیاری از طرح‌ها که دارای منابع کافی است، بتواند کلید بخورد و موجبات اشتغال جمعی را فراهم کند. پاپلی به استاندار یزد هم پیشنهاد داد تا زمینه ایجاد دانشگاه علوم پزشکی خصوصی و سرمایه گذاری در غار دوسر مهریز را برای ایجاد جاذبه گردشگری فراهم نماید. وی گفت: کشف غار دوسر مهریز می تواند تا 10 میلیارد دلار برای کشور ارز آوری داشته باشد.

 

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا