رئيس پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات فرماندهي انتظامي استان قم در خصوص حملات سرقت هويت افراد از طريق اينترنت به شرح ذيل هشدارهايي ارائه داد.

،سرهنگ "حسن محمد رضايي" در مصاحبه با خبرنگار ما با بيان اينکه حملات سرقت هويت نوعي از حملات مهندسي اجتماعي هستند اظهارداشت: حملات سرقت هويت از ايميل ها يا وب سايت هاي خرابكاري كه ظاهراً به يك سازمان قابل اطمينان تعلق دارند، براي به دست آوردن اطلاعات از افراد سوءاستفاده مي كنند.
وي با ذکر مثالي عنوان کرد: فرد مهاجم يك ايميل را براي فرد قرباني ارسال مي كند كه به نظر مي رسد از يك شركت صاحب كارت اعتباري و يا از يك مؤسسه مالي يا دولتي ارسال شده است و در آن از كاربر خواسته مي شود اطلاعات حساب كاربري خود را به علت به وجود آمدن يك مشكل وارد كند، زماني كه كاربر اطلاعات خواسته شده را به خيال معتبر بودن ايميل براي فرستنده ارسال مي كند، مهاجم قادر است از اطلاعات هويتي فرد مذكور سوء استفاده کند.
رئيس پليس فتا قم در ادامه جهت در امان ماندن کاربران اينترنت از حملات سرقت هويت راهکارهايي به شرح ذيل ارائه داد .
تغيير منظم رمز عبور
كاربران هر چند وقت يك بار رمز عبور حساب هاي كاربري خود را تغيير دهند، در ضمن بهتر است كه از رمز عبورهاي يكسان در وب سايت هاي مختلف استفاده نشود.
كليك با احتياط
در صورتي كه كاربر ايميلي را ظاهراً از يك وب سايت معتبر دريافت كند و در آن به هر دليلي از وي خواسته شود تا بر روي لينكي كليك كند، لازم است قبل از كليك كردن لحظه اي تأمل كند، لينك مذكور ممكن است وي را به يك وب سايت تقلبي ارجاع دهد كه قصد جمع آوري اطلاعات براي سرقت هويت يا ديگر جرائم اينترنتي را دارد، روش مطمئن تر تايپ URL صحيح در نوار آدرس است، در مورد وب سايت هايي كه شماره ملي و يا شماره كارت اعتباري را درخواست مي كنند بايد بسيار مراقب بود و با احتياط عمل كرد، همچنين كاربر بايد از تطابق آدرس وب سايت با سايتي كه در حال مشاهده آن است، اطمينان حاصل كند.
استفاده از وب سايت هاي امن
در صورتي كه كاربر در حال ارسال اطلاعات كارت اعتباري و يا ديگر اطلاعات حساس به وب سايتي است، لازم است دقت كند كه حتماً آدرس وب سايت مذكور با https شروع شود كه s در اينجا نماينده security يا امنيت است، همچنين بايد علامت قفل كه معمولاً در قسمت پايين و سمت راست مرورگر مشاهده مي شود، در وب سايت مذكور موجود باشد، اين نشانه دلالت بر استفاده وب سايت از رمزنگاري براي كمك به محافظت از اطلاعات حساس دارد. (شماره كارت اعتباري، شماره كارت ملي و جزئيات پرداخت كه كاربر وارد مي كند) اگر كاربر بر روي اين علامت دوبار كليك كند، گواهي امنيتي سايت نشان داده مي شود.
استفاده از فيلترهاي ضد سرقت و نرم افزارهاي مطمئن ضد بدافزار
خوشبختانه امروزه در مرورگرهاي جديد امكانات فيلتر كردن سايت هاي سرقت هويت وجود دارد و بسته هاي نرم افزاري آنتي ويروس معروف نيز امكاناتي مشابه را ارائه مي كنند.
فايده ديگر نرم افزارهاي ضد بدافزار مراقبت از كاربر در برابر سرقت ضربات صفحه كليد است، لازم است كاربران براي مقابله با حملات خرابكارانه آنتي ويروس خود را همواره به روز نگه دارند.
تفكر منتقدانه
لازم است كاربران در مشاهده وب سايت هايي كه وعده هاي باورنكردني به آنها مي دهند دقت لازم را به عمل آورند.
گزارش سو ءاستفاده هاي مشكوك از اطلاعات شخصي به مراكز مناسب قربانيان حملات سرقت هويت بايد فوراً جعل را به شركتي كه جعل در مورد آن صورت گرفته است، گزارش كنند، اگر مطمئن نيستند كه چگونه با شركت تماس بگيرند، بهتر است وب سايت شركت را براي گرفتن اطلاعات صحيح تماس، نگاه كنند، شركت ممكن است يك آدرس ايميل مخصوص براي گزارش چنين سو ءاستفاده اي داشته باشد، لازم است جزئيات جعل مانند ايميل هاي دريافت شده، به پليس فتا نيز گزارش شود.

 

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا