داود پاک طینت کارشناس ارشد علوم ارتباطات اجتماعی

استان یزد، چون همیشه با عقل و تدین اداره می شده است، مردم آن همواره متدین و طرفدار اسلام هستند و در انقلاب هم یزد موثر بوده است و من امیدوارم یزد نمونه ای باشد برای سایر استانهای کشور. این جملات نخستین عباراتی است که به نقل از حضرت امام (ره) در آغازِ کتابچه ی «مروری بر سند راهبردی روابط عمومی های استان یزد» درج شده است. سندی که اندیشه ی اولیه ی آن در 26 تیرماه 91 توسط شورای هماهنگی روابط عمومی های استان مطرح گردید و پس از آن، افرادی دلسوز و متخصص روند بررسی و در نهایت تصویب آن را پیگیری نمودند.

اینک سند راهبری روابط عمومی های استان برای عملیاتی شدن آماده است و تهیه کنندگان سند هرچند مدعی بی نقص و بی عیب بودن آن نیستند ولی نکته ی قابل توجهی که می توان به عنوان یک فرصت به آن نگاه کرد این است که، سند مذکور در عرصه ی روابط عمومی ها، اولین سند راهبردی درکشور است، یعنی روابط عمومی های استان یزد یک گام جلوتر از کشور هستند و اگر عنایتِ خاصی به این سند شود و تلاش ویژه ای برای عملیاتی نمودن آن صورت گیرد می تواند تداعی کننده ی همان جمله ی معروفِ حضرت امام(ره) مبنی بر، الگو بودن یزد برای سایر استانها شود.

در اینجا چند نکته به نظر می رسد که یادآوری آن به همکاران محترم در سایر روابط عمومی های استان خالی از لطف نیست:

  • تنظیم سند، به عنوان گام نخست، برداشته شده است (که این حرکت در جای خود قابل تقدیر است) و اکنون نوبت گام دوم است که همکاران در روابط عمومی ها باید آن را محکم بردارند، یعنی اهمیت دادن به سند راهبردی و تلاش برای افزایش آگاهی خود نسبت به ابعاد مختلف آن.

  • گام سوم، توجیه مدیران دستگاههای اجرایی استان است که البته تسلطِ مسئولان روابط عمومی ها بر ابعاد مختلف سند و همچنین میزان توانایی آنان در برقراری ارتباط با مدیران دستگاهها در جلب حمایت مدیران از سند راهبردی، می تواند موثر باشد.

  • گام چهارم را می توان به نقش اساسی و موثر شورای هماهنگی روابط عمومی های استان اختصاص داد که انتظار می رود با استفاده از جایگاه قانونی خود، روابط عمومی های استان را در زمینه جلب حمایت  مدیران دستگاهها و همچنین اجرای سند راهبردی یاری رسانند.

  • بهر حال نکته ای که همگان باید به آن عنایت داشته باشیم این است جدی نگرفتن اجرای سند راهبردی در استان، نه تنها در آینده ای نه چندان دور، ممکن است اثرات سویی در استان بگذارد (از جمله، دلسردی و یاس کسانی که در تنظیم سند تلاش کردند و همچنین جدی نگرفتن روابط عمومی ها توسط مدیران ) بلکه موجب دلسردی و یاس در سایر استانها می گردد و مانعِ حرکت آنان در پیمودن راهی مشابه ی استان یزد برای تنظیم و تصویب یک سند راهبردی می شود.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا