اين همايش كه قرار است در سالن شهيد عباسپور برگزار شود، ميزبان چهره هاي علمي، سياسي و فرهنگي استاني و كشوري است.
در اين مراسم دكتر داوري اردكاني شخصا حضور خواهند يافت و دكتر عبدالكريمي، فيلسوف برجسته كشور يكي از سخنرانان مراسم خواهند بود.
رضا داوري اردكاني، متولد سال 1312 در اردكان، فيلسوف ايراني، رئيس فرهنگستان علوم ايران و از چهره هاي شاخص در حوزه نظريه پردازي فرهنگي و انديشه فلسفي به شمار مي آيد.
وي هم اكنون عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي و استاد ممتاز دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد است.
همزمان با زادروز هشتاد سالگي وي، جايزه ويژه يونسكو براي تجليل از مقام علمي و فلسفي وي، به داوري اردكاني اهدا شد.
از آثار بيشمار وي مي توان به نگاهي ديگر به تاريخ فلسفه اسلامي، عقل و زمانه (گفتگوها)، سياست، تاريخ، تفكر- علم و سياستهاي آموزشي- پژوهشي، درباره علم - درباره غرب و دهها آثار فاخر و ارزشمند ديگر به زبانهاي فارسي و عربي اشاره كرد.
دکتر داوری اردکانی در اسفندماه 91 در نهمین دوره معرفی و تجلیل از مهندسان برجسته کشور و اولین دوره معرفی و تجلیل از استادان برجسته مهندسی و دانشمندان جوان برجسته مهندسی، منتخب فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، سخنانی را ایراد نمودند که بدنیست به بهانه تجلیل از این دانشمند بزرگ ایرانی در یزد که از افتخارات استان یزد هم بشمار می آید این سخنرانی را بازنشر دهیم /
رضا داوریاردکانی، رئیس فرهنگستان علوم در پایان این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت.
داوریاردکانی در ادامه اظهار داشت: در سخنانی که هر کدام از برگزیدگان فرهنگستان در این جلسه ایراد کردند، روح اخلاق و مسائل اخلاقی حاکم بود و این نشان میدهد که خوشبختانه مهندسان کشور ما به اهمیت این امر فکر کردهاند و میکنند.
نویسنده کتاب «ما و تاریخ فلسفه اسلامی»، یکی از مهمترین مسائل زمان کنونی را مساله نسبت میان علم و اخلاق دانست و افزود: این نسبت، نسبت پیچیدهای است. از جهتی علم و اخلاق با هم هیچ رابطه منطقی ندارند و نمیتوان از جهت علمی بین اخلاق و علم رابطه برقرار کرد و از سوی دیگر نفس علم، فضیلت است یعنی علم عین فضیلت است و رو کردن به آن نیز فضیلت است و اگر کسی حقیقتا عالم باشد و به علم اکتفا کند، شاد و سعادتمند هم هست.
وی با تاکید بر اینکه علم بالذات سودمند است، ادامه داد: اگر علم بیسود باشد، دیگر علم نیست؛ همان که مولا علی(ع) فرمود: «اللهم إنی أعوذ بک من علم لاینفع». اما نکتهای که در این امر و برای این زمان حائز اهمیت است، این است که دانشمند در اندیشه انتفاع از علم نیست، بلکه دانشمندی علم ثمره است و درخت علم ثمر میدهد بدون آنکه قصد ثمر داشتن داشته باشد.
رئیس فرهنگستان علوم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: خوشبختانه دانشمندان کشور به فرهنگستان اعتماد پیدا کردهاند و از کار آن استقبال میکنند و همه کسانی که در این مجلس کوچک و بدون تشریفات حاضرند، کیفیت کار و برنامههای فرهنگستان و بهعنوان مثال نحوه و اساس انتخاب برگزیدگان روز مهندسی را تایید میکنند. پیش از این هم هیچکس حتی تذکری در مورد انتخابهای فرهنگستان و برگزیدگان آن نداده است و از این بابت همه اعضای فرهنگستان خشنودند.
داوریاردکانی در پایان اظهار امیدواری کرد فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران بتواند مرجعی در علم و میزان و ملاکی برای کارهای علمی و تدوین سیاست علمی کشور باشد.
خبر فوق را به زبان مورد نظر ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 21,ژانویه,2025