جناب آقای میر محمدی استاندار محترم
انتصاب جنابعالی به مقام استانداری استان را تبریک و برای شما آرزوی توفیق خدمت به استان ومردم قدر شناش آنرارا دارد و با توجه به سوابق مدیریتی وگذشته حضرتعالی رجای واثق دارد که به یاری حق تعالی و دعای خیر مردم، منشا خدمات شایسته وبایسته ای برای استان و شهروندان خواهید بود.لیک به عنوان شهروندی عادی که دلش در گروی پیشرفت وبزرگی نام یزد ویزدی است مطالبی را به عرض عالی ترین مقام اجرائی استان می رساند
شما درحالی به این مقام منتصب شده و سکان این کشتی را در دست گرفته اید که استان با مسائل و مشکلات خاصی روبروست که برای حل آن می بایست به فکر اقدام عاجل بود،شایسته است در این راستا از پتانسیل موجود و نهفته ی مردم غافل نبوده واز آن کمال بهره را برد ودرواقع جزاستفاده ازاین مخزن جوشا وپویا راه دیگری برای غلبه بر این مشکلات نیست.
1) تامین آب مورد نیاز شرب وصنعت
انتقال آب به استان برای مصرف شرب وبعد صنعت به هر طریق ممکن در الویت محض است زیرا که آب منشا حیات وشریان حیاتی ادامه آن است، بدون آن زندگی را تصوری نیست وبا توجه به صنعتی شدن استان و جذب مهاجران جویای کار، پذیرش مسافرانی که به منظور استفاده از خدمات درمانی،از استانهای جنوبی و غیره به این خطه سفر میکنند،وهمچنین حضور دانشجویان غیربومی در یزد باعث شده است که نیازومصرف آب در استان دوچندان گردد و در مقابل منابع قابل استحصال آب محدود مشکل را بزرگتروتلاش در جهت دستیابی به منبع آب سالم وپایداررا مصادف و مترادف با خود زندگی قرار می دهد. البته تجربه هنگامه وخرابکاری سال قبل در خط لوله انتقال آب یزدوقطع جریان انتقال آب به استان شوک وهشدار بزرگی بود که هیچگاه نباید از یاد برود و یا دستکم گرفته شود بلکه باید با عزمی راسخ وتوکل، پای درراه نهاد وبرای پیدا نمودن راهی جهت دستیابی به منبع آبی قابل اتکا وپایدارومطمئن برای برآوردن نیازاستان به آب در درازمدت اقدام نمود.وهر درنگی در این رهگذر جبران ناپذیر خواهد بود. در این میانه نیروی نهمفته وعظیم مردمی و هم استانیها دراین طرح چه به لحاظ سرمایه گذاری وچه از نظر اجرائی می تواند راه گشا و زایل کننده وحشت از بی آبی باشد،که نباید مغفول ودورازنظرافتد تا انشاا.. این امر خطیر وبزرگ انجام پذیرد و به ملاحظات عدم تخصیص بودجه و دیگر مسائل بوروکراسی درنگی نداشته باشد و به زودی با اتکا به خود مردم این مهم شروع گردد تا اطمینانی باشدبرای همه استان.
پرواضح است که مشکلات در این رهگذر زیادند لیک:
مشکلی نیست که آسان نشود مرد باید که هراسان نشود
یزد ویزدی در طول تاریخ نشان داده که هم مرد عمل وسخت کوش و قانع است وهم دلبسته ی خاک وزادگاهش، اگر راه حلی عملی وقابل دسترس،ارائه و صادقانه با مردم درمیان گذاشته شود مطمئنا فعالانه مشارکت خواهند نمود که البته شروع این پروسه با دستگاه مربوطه سازمان آب وفاضلاب استان است که میبایست مجدانه پای در راه گذارد.
2)بخش درمان
چنانچه مستحضر هستید ،یزد یکی ازمراکز درمانی در کشوربوده که به تبع جذب بیماران وهمراه یا همراهان آنها را موجب شده است و برای شهررونق اقتصادی به همراه آورده که این امرباعث مسرت و سربلند یست است وجای تقدیر و تشکر از زحممتکشان این قشرو گروه از جامعه را دارد لیک همچون هر پدیده ی دیگر پیامدهای ناخوشایندی را نیزدر پی داشته است که مهمترین آن آلودگی پسماندهای بیمارستانی است، بخصوص در مورد فاضلاب بیمارستانی وتصفیه خانه های مورد نیازکه باید تحت نظارت کامل قرار گیرد که خدای ناکرده به مشکل و معضل جدیدی برنخوریم. بخصوص در مورد بیمارستانهای درحال احداث مابین یزد وتفت که حوالی آن محل گذر قنوات متعددی است واگردراین معقوله اهمالی صورت پذیرد در آینده عواقب خطر ناکی برای این آبهای پر بها و بی بدیل ودر نهایت برای کل محیط زیست به دنبال خواهد داشت .بحث دیگردر این بخش نظارت وکنترل نرخها وتعرفه های درمانی می باشد که تناسبی با درآمد متوسط جامعه ندارد وباید به طورمستمر رصد گردد که این تعرفه ونرخها عدالت خارج نگشته وباعث نشود اقشاری که دستی تهی تر دارند از خدمات این بخش محروم گردند. که در نهایت هر زیانی به هربخش از جامعه وارد آید زیانی به کل آن خواهد بود زیرا جامعه چون پیکری واحد است وهرجزبه کلیت آن وکل آن به هرجز مرتبط می باشد ونمی توان خیال آسوده داشت وقتی دیگرانی پریشان خیالند ونباید این مهم را ازنظرو نظارت دور داشت.
3) بخش صنعت
باعنایت به صنعتی بودن استان مشکلات این بخش هم از اهمیت ویژه برخورداراست زیرا با زندگی همه ما در ارتباط می باشد،یکی از این مشکلات عدم نقدیندگی در این بخش است که دلایل مختلفی دارد ازجمله گران شدن مواد اولیه به صورت ناگهانی که موجب گردیده بخش صنعت برای تهیه مواد اولیه ی خود و سرمایه ی در گردش با مشکل جدی مواجه گردد ونیزعدم به روز شدن ماشین آلات مورد استفاده در این بخش به دلایل مختلف وبه تبع آن،عقب افتادگی از تکنولوژی روزدینا ودرنتیجه گران شدن بهای تمام شده کالای تولیدی، بخش صنعت رابا مشکلاتی از جمله ناتوانی در رقابت وعدم حضورفعال در بازارمواجه نموده است ، عدم ورود و تمایل بانکها به وادی صنعت و عدم مشارکت در طرحها وفق نیازموجود مشکل را بزرگتر نموده است،لیک گفتنی است که بخش بانکی نیز دلایل خاص خودش را دارد. باید بیاد داشت که در اینجاهدف مشکل را به گردان سیستم بانکی یا دیگری انداختن نیست بلکه بیان یکی از مشکلات بخش صنعت درحال حاضرمی باشد، ولی اگربرای صنعت استان،باهمت خود صنعتگران وکارآفرینان معتمدو پیشکسوتان این بخش همچنین کمک ویاری سازمانهای دولتی ومالی مرتبط، نقشه راهی برای این بخش تهیه و بخوبی اطلاع رسانی گردد واز مردم طلب مشارکت گرددونیزاطمینان برای آحاد جامعه حاصل شود که سرمایه اشان امن خواهد بودوباسود عادله برگشت خواهد شد،بی شک رغبت سرمایه گذاری دراین بخش بیشتر می شود،چه به صورت سرمایه های خرد که اصل وجوه نقد سرگردان در جامعه را تشکیل میدهد وچه سرمایه های کلانترو این امر می تواند کمبود نقدینگی رابه سهولت جبران نماید. اگربرای جذب و هدایت سرمایه های سرگردان در جامعه اندیشه و امری صورت پذیردوین امر به بار نشیند به واقع امری بزرگ و سترگ صورت گرفته است. دراین قسمت تنها یک شرکت تعاونی دراستان یزد بوده که توانسته به نحو شایسته گام در این راه بنهد (صرف نظر از کم وکاستی های ) لذا می تواند الگوئی مناسب برای حرکتهای مشابه باشد.
اگر این هنر را داشته باشیم و اعتماد مردم را جلب نمائیم به یقین مشکلات هرچند بزرگ مانند کوه باشند همچون یخ درمقابل گرمای اتحاد وحضور مردم ذوب خواهند شد،پس شایسته است دوگانگیها و چند بودن را دوربریزیم ویکی شویم و با اتکا به هم، استانی بسازیم مایه فخر حال و آیندگان وزیبنده نام یزد و یزدی واین مهم در توان وشان یزد می باشد. پس باید همدلی پیشه ساخت که به همدلی و اتحاد می توان آنچه ناشدنی است به انجام رساند. انشا ا...
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 20,ژانویه,2025