یزدفردا "رييس پليس فتاي کردستان در برنامه زنده تلويزيوني سلام کردستان بيان داشت : ناآگاهي و سهل انگاري کاربران هنگام استفاده از دستگاه هاي POS، باعث سوء استفاده شيادان و کلاهبرداران شده است.
سرهنگ شاکري رييس پليس فتاي کردستان در خصوص کلاهبرداري از دستگاههاي کارتخوان (POS ) بيان داشت : ما ناگزير و ناچاريم که از تکنولوژي و فناوري هاي جديد در زندگي روزمره خود بهره بگيريم و يکي از اين فن آوري ها که خدمات اقتصادي ارايه مي دهد دستگاههاي pos ( کارت خوانها) هستند که روزانه ميليون ها نفر در سرتاسر دنيا براي خريد و فروش ، انجام خدمات بانکي و غيره از اين دستگاهها استفاده مي کنند.
وي افزود : اين پايانه براي اقتصاد دستگاهي شناخته شده بوده و به نوعي وسيله اي مطمئن در مبادلات تجاري محسوب مي شود ، اما متاسفانه در کشور ما به دليل عدم فرهنگ سازي و ناهماهنگي دستگاه هاي متعدد اقتصادي کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
سرهنگ شاکري کلاهبرداري از طريق قطعات سخت افزاري "اسکيمر" ، برداشت و انتقال وجه به صورت غير مجاز و کلاهبرداري از طريق تعويض کارت و سرقت آن را از جمله سوء استفاده هاي مجرمان از دستگاه کارت خوان دانسته و عمده ترين دليل سوء استفاده از دستگاههاي pos را نيز بدين شرح عنوان کرد :
*دستگاه هاي کارت خوان بطور کلي در اختيار و در خدمت فروشنده هستند و نه خريدار ، اين دستگاه ها بيشتر در داخل گيشه فروشنده است به نوعي که خريدار اصلا به آن دسترسي ندارد.
*فروشندگان ، کارت و رمز مشتريان را درخواست مي کنند، در صورتي اگر از ارائه کارت و حتي رمز شخصي به فروشنده خودداري بشه ، انگار که کار غير عادي انجام گرفته و به نوعي براي فروشنده ايجاد حق شده است.
*رايج شدن چنين سهل انگاري هايي موجب شده تا امنيت دستگاه (POS) کاهش يافته و زمينه را براي انواع کلاهبرداري، سرقت و برداشت هاي غيرمجاز از مشتريان فراهم کند ، در اين نوع کلاهبرداري، مظنون اصلي که توسط شاکي( مشتري) معرفي مي شود کسي نيست جز فروشنده.
رييس پليس فتاي انتظامي استان کردستان در خاتمه هشدارهايي را نيز در خصوص استفاده از دستگاه هاي کارت خوان به شهروندان ارائه کرد :
*کاربران نقش مهمي در ارتقاء امنيت کارت هاي بانکي خود دارند، کاربران براي افزايش امنيت حساب هاي بانکي خود بايد از ارائه کارت هاي حساب شان به ديگران و حتي فروشندگان پرهيز کنند.
*کارت بانکي خود را در دستگاه کارت خوان کشيده و شخصاً رمز عبور را وارد کنيد زيرا مسئول حفظ پول و موجودي حسابمان هيچکس نيست جز خودمان.
*کاربران بايد قبل از اطمينان از اتمام پردازش و خاتمه عمليات بانکي، محل را ترک نکنند؛ در صورت بروز تراکنش ناموفق، رسيد مربوطه را تا حصول اطمينان از کسر نشدن وجه از حساب خود نگهداري کنند؛ رسيد دريافتي از دستگاه خودپرداز و کارت خوان در محل رها نشود.
*شهروندان درصورت مشاهده وضعيت غير عادي روي محل کشيدن کارت در دستگاه هاي pos (چسب خوردن، وجود شيء اضافه)مراتب را به مسئولين بانک مورد نظر اطلاع دهند و يا حتما پليس فتا را در جريان امر قرار دهند.
*در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک آن را از طريق سايت پليس فتا به آدرسCyberpolice.ir بخش تماس با ما ، گزارش نمايند و از محتويات سايت نهايت بهره برداري را ببرند.
خبر فوق را به زبان مورد نظر ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 22,دسامبر,2024