آب مایه حیات است و بدون آن زندگی امکان پذیر نیست. جالب است بدانید که ۷۵ درصد مغز، ۹۲ درصد خون، ۲۲ درصد استخوان و ۷۵ درصد عضله را آب تشکیل می دهد.
آب مایه حیات است و بدون آن زندگی امکان پذیر نیست. جالب است بدانید که ۷۵ درصد مغز، ۹۲ درصد خون، ۲۲ درصد استخوان و ۷۵ درصد عضله را آب تشکیل می دهد. به نقل از سایت «نیوزویک»، مصرف آب قبل از غذا و به فاصله مناسب، علاوه بر کاهش اشتها، باعث کاهش وزن نیز می شود.
نتایج بررسی ها نشان می دهد، فردی که روزانه آب کافی مصرف کند در سال ۱۷ هزار و چهارصد کالری می سوزاند که معادل است با کاهش دو و نیم کیلوگرم. از طرفی مصرف آب، روند سوخت و ساز بدن و مصرف کالری را افزایش می دهد. از طرفی هر فرد بنا به شرایط فیزیولوژیکی وفصل به میزان مشخصی از مصرف مایعات نیاز دارد اما در این مطلب به طور کلی به بیان پیامدهای کاهش آب در بدن می پردازیم و این که چگونه کمبود آب باعث بیماری و چاقی فرد می شود؟
خستگی مفرط: کمبود آب باعث می شود فعالیت های آنزیمی در بدن کند و فرد دچار خستگی مفرط شود.
فشارخون بالا: به طور معمول، هنگامی که بدن آب کافی دارد ۹۲ درصد خون را آب تشکیل می دهد. با کم شدن آب بدن، خون غلیظ می شود و در نتیجه جریان خون کندتر می شود و به دنبال آن فشارخون بالا می رود.
آسم و حساسیت: بدن در زمانی که دچار کمبود آب است، مسیر هوا را محدود می کند تا آب ذخیره شود.با از دست دادن هرچه بیشتر آب، میزان هیستامین تولید شده در بدن، به طور تصاعدی افزایش می یابد.
اختلالات پوستی: کمبود آب، روند دفع سموم از طریق پوست را کند می کند؛ از این رو پوست به انواع بیماری ها از جمله پسوریازیس، التهاب، پیری زودرس، چین و چروک و تغییر رنگ مستعد می شود.
کلسترول بالا: هنگامی که بدن دچار کمبود آب می شود، برای حفظ آب در سلول ها، کلسترول بیشتری تولید می کند.
مشکل مثانه یا کلیه:در بدن فردی که کمبود آب دارد، تراکم سموم و ضایعات افزایش می یابد که محیطی مناسب برای رشد باکتری است. در نتیجه مثانه و کلیه به عفونت، التهاب و درد مستعد می شود.
یبوست: هنگامی که بدن دچار کمبود آب می شود، کولون یکی از قسمت های نخست است که بدن از آن آب می کشد تا به دیگر قسمت های حیاتی بدن برساند.
بدون آب کافی، ضایعات در روده های بزرگ به کندی حرکت می کند یا حرکت نمی کند و در نتیجه فرد دچار یبوست می شود.
اختلالات گوارشی: کمبود آب و مواد معدنی قلیایی مانند کلسیم و منیزیم باعث اختلالات متعدد گوارشی می شود. زخم معده، رفلاکس اسید و ورم معده از جمله این اختلالات است.
درد مفصل یا سفتی مفصل:همه مفصل ها لایه ای غضروفی دارد که اغلب از آب ترکیب شده است. هنگامی که بدن دچار کمبود آب می شود، غضروف ها ضعیف و روند ترمیم مفصل ها کند می شود؛ در نتیجه شخص دچار درد و ناراحتی می شود.
افزایش وزن:در پی کمبود آب در بدن، سلول ها دچار کاهش انرژی می شود.این امر باعث می شود فرد غذای بیشتری بخورد در حالی که بدن تشنه است.
پیری زود رس: با کمبود آب پوست به عنوان وسیع ترین عضو دچار چین و چروک و پیری زود رس می شود.سعی کنید آب کافی مصرف کنید. اگر ورزش می کنید یا بیمار هستید آب بیشتری بنوشید.
همچنین مادران در دوران حاملگی و شیردهی باید آب بیشتری بنوشند. هر بزرگسال از طریق نفس کشیدن، تعریق، ادرار و دفع فضولات، روزانه به میزان چند لیوان آب از بدن دفع می کند.
خبر فوق را به زبان مورد نظر ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 09,ژانویه,2025